Culmea furtului Sediu de poliție spart. Hoții au sustras mai multe dosare penale

foto EUROPOL
  • La IPJ Olt un post de poliție a fost spart în cursul săptămânii trecute, fiind sustrase mai multe dosare penale.

Asta, deși de foarte mulți ani organizația noastră a semnalat haosul existent la nivelul structurilor de ordine publică din mediul rural, atrâgând atenția decidenților din MAI asupra faptului că lipsa de resursă umană, precum și lipsa elementelor de logistică vor crea victime în mod iminent, atât în rândul cetățenilor cât și în rândul polițiștilor.

Cum este posibil ca o astfel de situație să se întâmple? Este simplu. Prin "grija" politicienilor și a celor ce au ajuns să conducă MAI-ul, de-a lungul timpului, astăzi am atins "performanța" ca 90% din sediile posturilor de poliție și a secțiilor rurale de poliție să fie închise zilnic după ora 16:00, ca să nu mai vorbim despre faptul că în majoritatea localităților din țară posturile de poliție sunt închise cu zilele.

Și asta nu pentru că polițiștii nu vin la muncă, să nu ne înțelegeți greșit, ci din cauza faptului că în sistem nu mai există un număr suficient de polițiști care să poată să asigure siguranța cetățenilor. Cât despre integritatea sediilor posturilor de poliție nici nu mai poate fi vorba, pentru că acestea nu sunt prevăzute nici măcar cu sisteme de alarmare contra efracției.
Este lesne să ne imaginăm cât de în siguranță se mai pot simți cetățenii plătitori de taxe și impozite, în contextul în care sediul unui post de poliție este spart cu nonșalanță.


Iar cu privire la întrebarea, cine își dorește o Poliție subfinanțată și decimată din punct de vedere al resursei umane, vă lăsăm pe voi să trageți concluziile, punctează Sindicatul Europol. 

Cert este că,la acest moment,  în acest caz, a fost deschis un nou dosar penal!


În referire la aspectele vehiculate în spațiul public, referitoare la intrarea prin efracție, în sediul Postului de Poliție Comunal Priseaca, facem următoarele precizări:

„În dimineața zilei de 26 iunie 2022, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30 - 03.00, perioadă în care polițiștii s-au aflat în desfășurarea activităților specifice de serviciu, pe raza de competență, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri. 

Menționăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliție a fost a închis și asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenților de poliție în desfășurarea atribuțiilor de serviciu. 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și sustragere sau distrugere de obiecte și înscrisuri, aflat în directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind continuate cercetarile în vederea identificării autorilor, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale. 

Imediat după sesizare, a fost constituită o echipă operativă de investigații complexe, care, în data de 26 iunie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, sub directa coordonare a procurorului de caz, a identificat doi bărbați, cu vârstele de 27 și 46 de ani, bănuiți de săvârșirea faptei din noaptea de 25/26 iunie 2022.

În continuarea cercetărilor și în urma probatoriului administrat, în data de 27/28 iunie 2022, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Tot la data de 28 iunie 2022, față de cei doi bărbați, Judecătoria Slatina a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cei doi bărbați, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

În prezent, se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii de măsuri legale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europol 130 de arestări într-o operațiune împotriva traficului de persoane la nivel european

05 Jul 2022 578

Doi bărbați au lovit cu pumnii și cu o bâtă autoturismul unui polițist (VIDEO)

27 Jun 2022 1431

Peste 2.100 de posturi în Poliția Română vor fi scoase la concurs, într-o sesiune de încadrări din sursă externă

23 Jun 2022 820

Europol Anchetă privind traficanții de persoane care caută victime ucrainene online, oferind cazare și muncă

23 Jun 2022 580

IPJ ClujComunicat de presă - 15.06.2022

15 Jun 2022 341

Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință. Acest tip de infracțiune, pe un trend descendent în România

15 Jun 2022 440

Europol Ce salariu are un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7 din 8 weekend-uri. Cât încasează Bode

07 Jun 2022 743

Unul dintre cele mai puternice grupuri criminale din Moldova, destructurat de Europol (GALERIE FOTO)

24 May 2022 706

Tavanul unei secții de poliție s-a prăbușit. „Sediul unei unități din România lucrului bine făcut”

10 May 2022 740

Absolvenţii şcolilor de agenţi au primit uniforme prea mici sau prea mari. 1.800 de poliţişti încearcă să le schimbe între ei "Am 44 și am nevoie de 48"

01 Apr 2022 739

Infracțiunile asupra mediului, 38% din finanțarea ilegală a conflictelor armate pe plan internațional

31 Mar 2022 630

Poliţia de Frontieră Română, sprijinită de Europol în gestionarea situației de la frontiera cu Ucraina (GALERIE FOTO)

22 Mar 2022 800

Polițiștii cer ajutorul publicului în prinderea celor mai căutați criminali din Europa (VIDEO)

03 Dec 2021 940

30 de cetățeni români, reținuți în urma unei operațiuni desfășurate de autoritățile din Franța, Germania și România

26 Nov 2021 872

„Un coleg drag s-a dus să ne vegheze din ceruri” Un an de doliu în Poliția Română. Polițistul Unguraș avea numai 29 de ani

10 Aug 2021 4739