Curtea de Apel Constanța cere dosarul Zonei Peninsulare!

Dosare, la Tribunalul Constanța. Foto cu rol ilustrativ!

Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța au decis să amâne pentru luna aprilie judecarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei Tribunalului privind suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului.

Amintim, Tribunalul a decis recent ca regulamentul să rămână suspendat până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.

Consiliul Local însă se opune acestei măsuri, așa încât avocații CLC s-au adresat Curții de Apel Constanța.

Totuși, Curtea de Apel a decis ieri, 13 martie 2023, să amâne judecarea recursului pentru data de 10 aprilie 2023, termen până la care se va solicita Tribunalului întregul dosar 807/118/2022, care vizează anularea regulamentului.

Pe de altă parte, însă, Tribunalul Constanța este așteptat la rândul său să se pronunțe asupra Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, judecătorii amânând pentru data de 17 martie 2023 luarea unei decizii privind anularea acestuia.

Oricare va fi decizia Tribunalului cu privire la anularea regulamentului, aceasta va putea fi atacată, de asemenea, la Curtea de Apel Constanța.

Facem precizarea că, printre motivele care au determinat Tribunalul să suspende regulamentul până la soluționarea definitivă a cererii de anulare, s-a aflat și cel legat de lipsa avizelor de la poliția rutieră pentru închiderea drumurilor cu stâlpișori ficși:

„În ceea ce privește susținerea reclamanților privind lipsa avizulului poliției rutiere pentru restricții pe drumuri publice, instanța reține că potrivit art. 5 alin.7 din O.U.G. nr. 195/2002: ″Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.″ În cauza de față prin actul normativ a cărui suspendare se solicită se stabilesc zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile în Zona Peninsulară, fiind astfel instituite măsuri de restricție a circulației pe drumurile publice. Pârâtul Consiliul Local Constanța a depus documentația care a stat la baza emiterii actului atacat, dar printre aceste înscrisuri nu se regăsește și avizul poliției rutiere, astfel că pare întemeiată critica reclamanților cu privire la acest aspect“, spune instanța în hotărârea atacată de avocații CLC.

Mai multe detalii despre motivele suspendării regulamentului puteți citi aici.


De asemenea, motivele invocate de avocații Consiliului Local Constanța împotriva suspendării regulamentului le puteți consulta aici.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire de lucru pentru actualizarea PUZ Peninsulă Constanța. Când va avea loc?

29 May 2023 441

Ștefan Hălălău Viața militarului ce a fost închis în lagărul „Peninsula”

19 May 2023 579

Dosarul „Peninsula“, la Curtea de Apel Constanța! S-a înregistrat recursul

07 May 2023 750

Primăria Constanța explică în sfârșit de ce a reziliat proiectul de „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului - etapa II”

05 May 2023 2375

Primăria Constanța tace! Fondurile europene pentru „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța - etapa II” au fost pierdute

29 Apr 2023 4275

Regulamentul Peninsulei Constanța va fi decis la Curtea de Apel! „Considerăm că instanța a apreciat greșit că dreptul la sănătate nu este afectat de existența restricțiilor implementate“

26 Apr 2023 923

Stâlpișorii, motiv de proces! Peninsularii nu renunță! IPJ Constanța, chemat la judecată pentru avizul dat Regulamentului de acces

15 Apr 2023 1575

Tribunalul Constanța explică de ce a anulat Regulamentul Zonei Peninsulare din oraș (MOTIVARE)

12 Apr 2023 1444

Recursul consilierilor locali din Constanța pentru instalarea barierelor în Zona Peninsulară, lipsit de interes, spune Curtea (MINUTA)

10 Apr 2023 849

Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

10 Apr 2023 755

Sondaj de opinie 65% dintre respondeți spun că primăria trebuie să renunțe la Regulamentul Peninsulei Constanța

10 Apr 2023 894

2020 vs. 2023 Spiritul civic și conștiința Peninsulei au învins din nou!

03 Apr 2023 1332

Sondaj de opinie Victorie în instanță pentru peninsulari. Credeți că Primăria Constanța ar trebui să renunțe definitiv la Regulamentul Zonei Peninsulare?

03 Apr 2023 1024

În urmă cu scurt timp Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

31 Mar 2023 1186

Turnul Eiffel și backup-ul de date, celebrate azi. Ce alte evenimente au marcat ziua de 31 martie

31 Mar 2023 635