Curtea Supremă, amânare în recursul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

Valentin Vrabie. Sursa foto: Facebook.com
  • Următoarea înfățișare în proces a fost stabilită pentru data de 9 aprilie 2024.
Judecătorii Curții Supreme au amânat pentru luna aprilie recursul în casație formulat de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, prin care cere rejudecarea dosarului penal.
 
Este vorba despre dosarul în care, în luna ianuarie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis în principiu cererea formulată de primarul constănțean.
 
Cazul are la Curtea Supremă indicativul 4316/256/2020 și se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului de judecată alcătuit din magistrații Epure Constantin, Nicolescu Alin Sorin și Voica Valerica. 
 
Următoarea înfățișare în proces a fost stabilită pentru data de 9 aprilie 2024.
 
În acest dosar, primarul a atacat decizia definitivă a judecătorilor din Constanța, prin care a fost condamnat cu suspendare.
 
La Constanța, dosarul fostului primar din Medgidia a fost soluționat în primă instanță, de judecătorul Marius Cătălin Croitoru, fostul președinte al Judecătoriei Medgidia, în prezent vicepreședinte delegat al Tribunalului Constanța, prin condamnarea lui Valentin Vrabie la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Ulterior, pe 10 octombrie 2023, Curtea de Apel Constanța a decis desfiinţarea în parte a hotărârii Judecătoriei Medgidia și în rejudecare a dispus condamnarea definitivă lui Valentin Vrabie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.
 
Dosarul a fost soluționat de un complet de continuitate alcătuit din judecătorii Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța.
 

În opinie minoritară, unul dintre judecători a dorit achitarea lui Valentin Vrabie, în temeiul art. 16 al.1 lit. b C.pr.pen., respectiv „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
La data de 9 februarie 2024, Curtea de Apel Constanța a decis suspendarea executării deciziei penale prin care primarul a fost condamnat, astfel că Valentin Vrabie a revenit în funcția de primar.

 
Decizia a fost luată până la soluționarea contestației în anulare, unde s-a fixat termen pe 7 martie 2024.
 
Potrivit datelor noastre, acest dosar se află în atenția completului format din magistrații Virgil Marius Ungureanu și Georgiana Anghel Tudor, de la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, amânat după alegerile locale! Noul termen, 26 iunie 2024

21 May 2024 512

Termen în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia! Se așteaptă identitățile martorilor protejați

21 May 2024 950

Afaceri Constanța Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu” Medgidia va fi reabilitat. Costul estimat este de peste 2,1 milioane de euro (DOCUMENT)

18 May 2024 528

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1514

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 911

Înalta Curte respinge recursul în casaţie formulat de Valentin Vrabie. Surse - Valentin Vrabie rămâne primarul municipiului Medgidia și poate candida la viitoarele alegeri

10 Apr 2024 6465

Motivarea judecătorilor în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia – „Nu mai subzistă temeiurile care au determinat acordarea statutului de martor ameninţat“

03 Apr 2024 1335

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 732

Termen nou în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia! Se cere desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri”

01 Apr 2024 1121

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3238

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 1187

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4967

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! Curtea de Apel Constanța anunță mâine decizia finală

14 Mar 2024 1092

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 1121

Oficial Valentin Vrabie revine în funcția de primar al Medgidiei

09 Feb 2024 3041