DNA Constanța a încheiat două acorduri de recunoaștere a vinovăției! Iată cu cine și când se va pronunța tribunalul 
Tribunalul Constanța a fixat data la care se va pronunța asupra acordurilor de recunoaștere a vinovăției încheiate de DNA cu Carolina Dudnic, la data presupuselor fapte comisar șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța și Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, potrivit unor surse.
 
Pronunțarea va avea loc la data de 28 octombrie 2022.
 
 Oricare vor fi deciziile, acestea vor putea fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Carolina Dudnic, la data presupuselor fapte comisar șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, este acuzată de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, acces ilegal la sistem informatic.
 
În sarcina inculpatei, DNA a stabilit pedeapsa rezultantă de un an închisoare, dispunând amânarea aplicării pedepsei, stabilindu-se un termen de supraveghere de doi ani.
 
Asta în timp ce celălat inculpat este suspectat de instigare la folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și instigare la acces ilegal la sistem informatic.
 
Și în cazul său, DNA a stabilit pedeapsa rezultantă de un an închisoare, dispunând amânarea aplicării pedepsei, stabilindu-se un termen de supraveghere de doi ani.

 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

Pe scurt, la data de 27 iulie 2020, inculpata Dudnic Carolina, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt inculpat, ar fi accesat fără drept baza informatizată de date privind evidența persoanelor din cadrul MAI și i-ar fi transmis acestuia datele de identificare ale unui om de afaceri.
 
Potrivit DNA, la data de 18.10.2021 ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.N.A. – S.T. Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în contextul prelucrării datelor obținute cu ocazia efectuării unei percheziții informatice asupra unor dispozitive, într-un telefon mobil marca HTC, a fost identificată o fotografie a unui bărbat, captură a unui monitor de calculator pe care fusese accesată Baza de Date privind Evidența Populației.
 
„În telefonul mobil utilizat de către (...), cu numărul de apel (...), a fost identificat mesajul MMS, având statusul ”citit”, primit de către acesta în ziua de 27.07.2020, ora 09:55:42 (UTC+3), de la contactul (...) – cu numărul de telefon (...), mesaj care conține un atașament de tip jpg. reprezentând o fotografie a unui monitor de calculator pe care fusese accesat portalul D.E.P.A.B.D. și obținute datele de stare civilă și fotografia unui bărbat necunoscut“, conform acordului.
 
La data de 18.10.2021, în dosarul înregistrat sub nr. (...)/2021 s-a dispus disjungerea în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
La data de 19.10.2021 a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem cu privire la această infracțiune, în dosarul nou format, înregistrat sub numărul 131/P/2021.
 
„În urma verificărilor efectuate de ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.N.A. – S.T. Constanța s-a constatat că fotografia în discuție fusese transmisă prin intermediului mesajului SMS, de inculpatul (...) martorului (...) și că ea conținea informațiile disponibile în DEPABD cu privire la fizioniomia și datele unui cetățean, asociat și administrator al unei societăți comerciale“, potrivit DNA.
 
Din ancheta procurorilor mai reiese că Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I. a comunicat că la data de 27.07.2020, datele de stare civilă ale persoanei în cauză au fost verificate de numita Dudnic Carolina, la acel moment, ofițer de poliție în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța.
 
Acesta ar fi apelat la fostul șef al Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, pentru a afla datele de stare civilă ale persoanei care administrează societatea la care făcuse o comandă de mobilă.
 
„Deoarece comanda nu fusese dusă la îndeplinire, martorul voia să depună o plângere penală, prin intermediul fostei soții a prietenului său, Dudnic Carolina, la acel moment ofițer în cadrul unității de poliție menționate anterior, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat“, potrivit DNA.
 
„În urma verificărilor efectuate la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța s-a constatat că la data de 27.10.2020 a fost înregistrat dosarul (...)/2020, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, presupus a fi săvârșite în perioada 2018 – 2020 de către reprezentanții (...) SRL.
 
Ofițerul de poliție Dudnic Carolina, la care s-a aflat în lucru dosarul, a propus la data de 12.02.2021, declinarea cauzei în vederea reunirii la un alt dosar cu obiect similar, aflat în lucru la Serviciu de Poliție Transporturi Maritime, dosar înregistrat cu numărul (...)/2020.
 
De asemenea, Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța a comunicat că, la data de 27.07.2020, inculpata Dudnic Carolina era încadrată pe funcția de ofițer specialist II, în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, având gradul comisar șef de poliție. De asemenea, la acea dată, inculpata avea calitatea de organ de cercetare ar poliției judiciare și acces de informații clasificate «secret»“, conform magistraților.
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv un an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că, referitor la acordurile de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii militari din DNA, acord de recunoaștere cu un căpitan din ISU! Când s-ar putea pronunța instanța

15 Jan 2023 763

Dosar DNA Tribunalul Constanța, pronunțare asupra unui acord de recunoaştere a vinovăţiei!

13 Jan 2023 902

DNA, acord de recunoaștere a vinovăției cu un căpitan din ISU București - Ilfov

03 Jan 2023 7908

Magdalena Tiță, șefa Direcției pentru Cultură din Constanța, a recunoscut tot la DNA!

27 Dec 2022 1291

DNA Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare într-un acord de recunoaștere a vinovăției

27 Dec 2022 1226

Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de un fost secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene cu DNA

23 Dec 2022 798

Suspectată de luare de mită Elena Cliante, inspector superior în Direcția pentru Cultură Constanța, a făcut acord cu DNA

19 Dec 2022 1224

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Se așteaptă un prim verdict. Anticorupția a propus o pedeapsă cu suspendare

29 Nov 2022 815

Comisar șef de poliție din Constanța, acord de recunoaștere la DNA! Anunțul tribunalului

24 Nov 2022 1610

Ce a decis azi Tribunalul Constanța legat de Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia

10 Nov 2022 889

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Hotărârea Tribunalului Constanța!

08 Nov 2022 1008

Un șef de serviciu din Ministerul Agriculturii a recunoscut tot la DNA!

31 Oct 2022 855

Autodenunț! DNA acuză - acte false pentru construirea Spitalului municipal policlinic din Constanța! (DOCUMENT)

13 Oct 2022 2633

Oficial! Construirea Spitalului municipal din Constanța, în atenția DNA! A fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției

07 Oct 2022 1293

DNA Constanța nu renunță la acordul de vinovăției încheiat cu un fost inspector școlar din cadrul ISJ

04 Oct 2022 991