Justitie

Dosarul lui Boris Parpală, fost inspector CJC, a ajuns la Curtea de Apel. Când va avea loc primul termen

  • Primarii audiați în cauză au declarat în mod expres că au semnat contractele cu firma respectivă deoarece aceasta era reprezentată de către inculpat și nu au dorit să aibă relații proaste cu CJC.

A fost stabilit primul termen de judecată în apelului dosarului în care Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor avea cauza în atenție pe data de 29 octombrie.
 
Amintim că Mihaela Vlăsceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, magistrat investit cu soluționarea cauzei, a decis, pe data de 21 ianuarie a acestui an, condamnarea lui Boris Parpală la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.
 
Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada 21 decembrie 2010 - 1 august 2014, inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanţii a 22 de primării de pe raza judeţului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte etc.)“.
 
În motivarea hotărârii cu numărul 43/2020, Tribunalul Constanța a arătat, printre altele, că mai mulți martori (primari ai localităților și angajați ai primăriilor) audiați în cauză au declarat în mod expres că au semnat contractele cu firma respectivă „deoarece aceasta era reprezentată de către inculpat și nu au dorit să aibă relații proaste cu Direcția pentru Agricultură a județului Constanța și Consiliul Județean“.
 
„Pe de altă parte“, se mai arată în motivare, „martorii au declarat că știau despre inculpat că este șeful direcției, ori că lucra sau lucrase la Consiliul Județean și că era membru al partidului de la guvernare și un apropiat al Președintelui Consiliului Județean Constanța și că inițiativa încheierii contractelor a aparținut fără excepție inculpatului care s-a deplasat personal la sediul primăriilor din județ pentru a încheia contractele“.
 
Citește și
 
Tichie de mărgăritar!:

Consiliul Județean Constanța cumpără gazon pentru amenajarea spațiilor verzi


Angajată a Consiliului Județean Constanța, depistată pozitiv la testul pentru SARS-COV-2. În autoizolare la domiciliu va intra și președintele CJC
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul șef al uneia dintre cele mai importante instituţii din Constanţa a luat cu executare în primă instanță. Judecătorii și-au motivat decizia

16 Jul 2020 1701

Zeci de primării din Constanţa ar fi beneficiat de servicii inutile Procurorii Anticorupţie nu sunt mulţumiţi de condamnarea lui Boris Parpală (document)

03 Feb 2020 1717

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpala, condamnat la închisoare cu executare

23 Jan 2020 3189

DNA l-a trimis în judecată pe Boris Parpală, fost inspector al CJC. Dosarul a primit al 36-lea termen

30 Jan 2019 1590

Procesul lui Boris Parpală, fost inspector CJC şi director al Direcţiei pentru Agricultură, amânat

25 Oct 2018 1060

Boris Parpală, fost inspector în cadrul CJC, trimis în judecată de către DNA Constanţa. S-a stabilit un nou termen

13 Jul 2018 1091

Procesul a primit cel de-al 28-lea termen Trei ani de la trimiterea în judecată a unui fost inspector al CJC şi director de instituţie publică

09 May 2018 964

Zeci de primării din Constanţa ar fi beneficiat de servicii inutile Boris Parpală, din nou în faţa judecătorilor

08 May 2017 2072

A condus una dintre cele mai importante instituţii din Constanţa Judecata lui Boris Parpală merge mai departe (rechizitoriu)

15 Mar 2017 2469

Boris Parpală, fost inspector în cadrul CJC, a scăpat de controlul judiciar (rechizitoriu)

13 Apr 2016 1390

Veste bună pentru fostul inspector CJC, Boris Parpală (rechizitoriu)

12 Apr 2016 1379

Boris Parpală, fost inspector în cadrul CJC, menţinut sub control judiciar (rechizitoriu)

23 Feb 2016 1069

Un nou termen în dosarul lui Boris Parpală, fostul director al uneia dintre cele mai importante instituţii din Constanţa (rechizitoriu)

17 Feb 2016 1315

Deferit Justiţiei de procurorii DNA Boris Parpală poate părăsi judeţul Constanţa

10 Nov 2015 1363

A fost deferit Justiţiei de procurorii DNA Constanţa Decizie în dosarul lui Boris Parpală

27 Oct 2015 1199