Dosarul Motorina! Hotărâre finală în cazul șoferilor acuzați de furt de motorină și benzină

  • Instanța le-a impus inculpaţilor obligaţia ca, pe durata controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza.

Tribunalului Constanța a dispus noi măsuri preventive în cazul celor opt inculpați (șoferi pe autocisterne de transport carburant) cercetați pentru furt de motorină și benzină. Ieri, tribunalul a decis să nu-i aresteze pe cei opt, însă a hotărât plasarea tuturor inculpaților sub imperiul controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.
 
Magistrații le-au impus inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
 
Mai mult, instanța le-a impus inculpaţilor obligaţia ca, pe durata controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza.
 
„Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestului preventiv“, potrivit minutei judecătorești.
 

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

 
Amintim că urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, șofer pe o autocisternă de transport carburant, în timp ce ar fi sustras 50 de litri de produs petrolier cu miros specific de benzină.
 
Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.
 
În continuare, polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.

 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.
 

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.
 
Citește și
 
George Cuculescu, pompier de la ISU Dobrogea, a primit Emblema de Onoare de la ministrul Marcel Vela

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe judecata în dosarul „Motorina“! Inculpați, mai mulți șoferi de autocisterne din Constanța

27 Apr 2021 778

Procurorii din Constanța anunță percheziții într-un mega-dosar. Ce au descoperit anchetatorii

07 Apr 2021 1009

Opt ani de închisoare pentru un afacerist din Constanța. A fost cercetat într-unul dintre cele mai cunoscute dosare penale din România

27 Feb 2021 2988

Firmă condamnată în celebrul dosar Motorina. DNA a calculat un prejudiciu de 56 milioane euro Excella Real Grup SRL, în faliment. Procesul continuă la Tribunalul Constanța

03 Feb 2021 1351

Constanța Percheziții ale polițiștilor într-un dosar de fals, uz de fals și delapidare

11 Dec 2020 1063

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 1118

Sorin Blejnar şi fostul şef al SIPI Constanţa, achitaţi în dosarul „Motorina“. Radu Nemeş, condamnat

16 Apr 2019 2185

Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Decizia ÎCCJ este definitivă

15 Apr 2019 950

Instanţa supremă a finalizat dezbaterile în dosarul ''Motorina''. Printre cei judecați în dosar este și fostul şef al DGIPI Constanţa

27 Mar 2019 1100

Dosarul Motorina, amânat pentru decembrie

29 Nov 2018 1602

Trei judecători de la Înalta Curte analizează azi dosarul „Motorina“. DNA acuză - prejudiciu de zeci de milioane de euro

07 Aug 2018 1895

Aproape 90 de ani de închisoare. Lista inculpaţilor DNA acuză - prejudiciu de zeci de milioane de euro. Radu Nemeş, sub control judiciar

14 Jun 2018 2626

Șofer de ambulanţă, concediat după ce ar fi furat motorină din rezervor

11 Nov 2016 1174

Motorină posibil furată, descoperită de poliţiştii de frontieră la Cernavodă

13 Jul 2015 1469

Prejudiciu de 56 de milioane de euro Dosarul Motorina a primit un nou judecător. Iată cine este şi ce avere are! (documente + rechizitoriu)

30 Jun 2015 2435