Justitie

Francez reținut de procurorii anti-mafia pentru o cultură indoor de cannabis


•    Acesta a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Un cetățean francez, în vârstă de 35 de ani, a fost încătușat la București, pentru trafic intern de droguri de risc în formă continuată. Ancheta este instrumentată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, din București.
Potrivit autorităților, francezul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce perchezițiile domiciliare efectuate în cauză au scos la iveală o adevărată cultură indoor de cannabis, ce conținea aproape 60 de plante în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, au mai fost găsite cu aceeași ocazie aproximativ 100 de grame de cannabis, nouă prăjituri cu THC în conținut și aparatură pentru cultivarea cannabisului.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de DIICOT și Poliția Română:

La data de 22.06.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului M. T. J., cetăţean francez,în vârstă de 35 de ani, având reşedinţa în municipiul București, sector 3, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic intern de droguri de risc în formă continuată.
În fapt, la data de 11.05.2020, pe rolul Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, a fost înregistrată sesizarea din oficiu a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog, în care se arăta faptul că inculpatul M. T. J., cetăţean francez, se ocupă cu creșterea ilicită a canabisului pe raza municipiului București, cu scopul de a-l comercializa consumatorilor de droguri.
Cu ocazia investigaţiilor realizate, s-a stabilit faptul că, în activitatea infracțională, inculpatul  a achiziționat în lunile aprilie și mai, anul curent, mai multe instrumente, îngrășăminte și ustensile necesare cultivării canabisului, în acest sens plasând comenzi prin intermediul internetului, pe un site de profil.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că, la data de 07.05.2020, inculpatul a primit prin intermediul unei companii de curierat, 2 colete conținând diferite ustensile necesare creșterii în mediu închis (”indoor”) a canabisului menționând la datele de contact numele său şi o adresă din București, sector 2, pentru care a achitat, în sistem ramburs suma de 1.130 RON.
În cauză au fost efectuate două percheziţii domiciliare pe raza sectoarelor 2 şi 4 din municipiul Bucureşti ocazie cu care au fost descoperite şi indisponibilizate o cultură indoor ce conţinea 58 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 100 de grame de cannabis, 9 prăjituri ce aveau în conţinut şi THC, un grinder, aparatură specifică creşterii plantelor de cannabis, respectiv lampi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune și  fertilizatori.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: DIICOT - Poliția Română
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 735

DIICOT Galați. Trei tineri reținuți. Ce s-a găsit la percheziții

07 Aug 2020 299

Capitală Patru persoane, reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc

06 Aug 2020 412

Camătă, trafic de minori și trafic de persoane O femeie, reținută de procurorii DIICOT. Cerșetorie în Italia

05 Aug 2020 578

DIICOT Inculpat reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

05 Aug 2020 336

Percheziții în Constanța, București și Ilfov. Vizate au fost două grupări specializate în contrabandă

05 Aug 2020 654

Ludovic Orban salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării Dosarului 10 august

04 Aug 2020 352

Oficial, de la DIICOT Se redeschide Dosarul „10 August“

04 Aug 2020 506

Un tânăr din Constanța, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Iată decizia Tribunalului

01 Aug 2020 788

DIICOT Cum aduceau niște tineri droguri din Spania

31 Jul 2020 501

Polițiștii și procurorii constănțeni au intervenit astăzi pentru reținerea unor persoane într-un dosar de proxenetism

31 Jul 2020 595

Constănțean încătușat pentru comerț cu produse psihoactive (galerie foto)

31 Jul 2020 390

I-a făcut fotografii cu caracter sexual explicit unei fete de 8 ani. Suspectul, dus la audieri la DIICOT

31 Jul 2020 310

„Procuror șef birou“, încătușat de DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

31 Jul 2020 752

13 percheziții în Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni. Opt persoane în arest. Iată acuzațiile

31 Jul 2020 608