Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Condamnare definitivă

 
 
  • În primă instanță, inculpata, din Brașov, a primit o condamnare de doi ani și şase luni de închisoare cu suspendare.
  • Joi, 22 decembrie 2022, Curtea de Apel Constanța a decis ca inculpata să rămână doar cu pedeapsa pentru ultraj, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare.
  • Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat definitiv în cazul unui inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! În cauză, o femeie, din Brașov, a fost acuzată de ultraj și de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, iar în primă instanță a primit o condamnare de doi ani și şase luni de închisoare cu suspendare.
 
Prima instanță a obligat-o pe inculpată să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 

„Impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă pe inculpată să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Mun. Braşov, Jud. Braşov sau al Consiliului Local Braşov, Jud. Braşov“, se mai arată în decizia primei instanțe.

 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care joi, 22 decembrie 2022, a încetat procesul penal faţă de inculpată privind săvârșirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, faptă pentru care primise un) an şi şase lunide închisoare.
 
Mai mult, curtea a trimis cauza spre rejudecare la prima instanță pentru a se pronunţa asupra acţiunii civile.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Conform rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că, în iulie 2016, inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
 
De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Oficial de la Poliție
Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, cercetat pentru ultraj

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspector antifraudă din Constanţa, agresat! Anunțul judecătorilor

16 Nov 2022 1340

Scandal monstru! Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Prima condamnare, la Judecătoria Mangalia

17 Sep 2022 2814

„Masa și dansul la final“ Detalii până azi secrete din dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă Constanța, acuzat de luare de mită (document)

13 Nov 2021 3507

Oficial! Ionuț Adrian Fotin, fost inspector la Antifraudă Constanța, acuzat de mită, va fi pus în libertate

11 Nov 2021 1963

Cazul inspectorului de la Antifraudă, reținut pentru luare de mită, merge la Curtea de Apel Constanța

06 Nov 2021 2130

Oficial! Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, a fost arestat preventiv

04 Nov 2021 1968

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

04 Nov 2021 5022

A fost eliberat din funcţie inspectorul general adjunct antifraudă din Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa

17 Mar 2020 8704

Sporuri mai mari de „risc şi suprasolicitare neuropsihică“ Un inspector antifraudă constănţean şi-a învins şeful. I-a anulat trei ordine

03 Feb 2020 10918

Un inspector antifraudă din Constanța, condamnat

23 Mar 2019 3446

DNA Constanţa, acord de recunoaştere a vinovăţiei admis în instanţă

20 Mar 2019 2203

Cine este Dorian Burduja, inspector general adjunct la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa. Iată ce a scris în CV!

01 May 2018 11468

Schimbare de conducere. Ce averi au noul şi fostul şef al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa din cadrul ANAF (documente)

20 Apr 2018 8236

Șef nou la la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa din cadrul ANAF. Ce alte schimbări a făcut premierul în ANAF

19 Apr 2018 11846

Sorin Grindeanu a numit noul inspector general antifraudă al Direcției generale antifraudă fiscală din ANAF

13 Jun 2017 3959