Justitie

Judecătorii lui Mazăre! Proces important la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit primul termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv nouă ani de închisoare.
 
Amintim că, zilele trecute, Radu Mazăre a formulat o contestaţie în anulare, acţiunea reprezentând în fapt o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia se urmăreşte, în cazul nostru, anularea deciziei pronunţate, rejudecarea ori completarea judecăţii în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Cauza se va afla pentru prima dată în atenţia magistraţilor pe data de 12 aprilie şi va fi judecată de un complet de trei judecători format din următorii magistraţi: Silvia Cerbu, Simona Daniela Encean, Simona Elena Cîrnaru.
 
Silvia Cerbu şi Simona Cîrnaru, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, judecă în prezent, alături de colegul lor Daniel Grădinaru, dosarul în care mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa au fost condamnaţi în primă instanţă, alături de câţiva oameni de afaceri din Constanţa, la peste 70 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv 15 ani de închisoare.
 
În luna aprilie 2015, Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins propunerea de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul edil-şef al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulată de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Tot în perioada respectivă, Simona Daniela Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de procurorul Andrei Bodean, actualul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi în primă instanţă. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

Strămutarea cerută de Mustaţă, respinsă de judecătoarele care au spus NU arestării lui Radu Mazăre (rechizitoriu+document)

Nemulţumiri Radu Mazăre, prima reacţie oficială după cei nouă ani de închisoare primiţi în Dosarul Retrocedărilor

De menţionat că, pe lângă Radu Mazăre, contestaţie în anulare au mai formulat şi alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv: Paraschiva Barbu, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Marius Puşcaşi, condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, şi Dima Alin Horaţiu, condamnat la şase ani de închisoare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nemulţumiri Radu Mazăre, prima reacţie oficială după cei nouă ani de închisoare primiţi în Dosarul Retrocedărilor

12 Mar 2019 3827

Editorial Lotul Mazăre și îngrijorarea multora. Când nimeni nu se mai aștepta, a venit știrea de la miezul nopții

11 Feb 2019 2136

SC Bulevard SA, în atenţia Tribunalului Constanţa. Ce a decis instanţa

25 Dec 2018 1773