Litigiu pentru un nou centru Covid, în Constanța. Când va lua instanța o decizie

 

În dosarul civil cu numărul 8987/212/2020, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat o contestație la executarea silită demarată de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
Executarea silită privește centrul medical din cartierul Medeea, pentru care Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o ordonanță președințial în luna martie.
Spitalul intenționează să amenajeze un nou centru Covid în spațiul din cartierul Medeea.
Instanța a anunțat că va lua o decizie pe data de 6 august.
Magistrații Judecătoriei Constanța au anunțat că vor lua o decizie săptămâna aceasta în dosarul în care a fost contestată executarea silită demarată de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru centrul medical din cartierul Medeea.
Concret, este vorba despre dosarul civil cu numărul 8987/212/2020, înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța, cauză în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat o contestație la executare.
Instanța a rămas în pronunțare în acest dosar și a anunțat că va lua o decizie pe data de 6 august.
Cazul s-a judecat pe data de 23 iulie, fiind în atenția completului C44 al instanței.

Ordonanță președințială pentru evacuarea spațiului

Așa cum menționam în edițiile anterioare, litigiul dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Inițial, Judecătoria Constanța respinsese cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale în acest sens, dar acțiunea a fost admisă la Tribunal, unde s-a judecat calea de atac, așa încât Spitalul de Boli Infecțioase a primit undă verde din partea justiției pentru a transforma spațiul respectiv în centru Covid.

La scurtă vreme de la această decizie a instanței, avocații spitalului au demarat procedura executării silite împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL, deținută și administratp de doctorul Vlad Ciovică, dar și împortiva Centrului de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică. Ambele entități au solicitat suspendarea executării, însă fără succes în instanță.
În paralel, acestea au formulat și contestație la executare, iar acum, Judecătoria Constanța a anunțat că va lua o decizie cu privire la această contestație pe data de 6 august.

Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, doctorul Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“.
Totodată, legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.

În total, pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța sunt înregistrate dosarele civile cu numerele 9061/212/2020, 8985/212/2020 și, respectiv, 8987/212/2020. Părți în două dintre dosare sunt Centrul Medical Dorobanți SRL, de o parte, și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, de cealaltă parte, în timp ce al treilea dosar privește Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Toate cele trei cauze fac referire la executarea silită demarată în dosarul cu numărul 66/O/2020.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au ajuns noi doze de vaccin la Spitalul Militar din Constanța Câte cadre medicale s-au vaccinat

29 Dec 2020 1180

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea o nouă stație de stocare a oxigenului medical

22 Dec 2020 743

Primăria Constanța a emis un Certificat de Urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Iată motivul

22 Dec 2020 737

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 372

Eco Fire Sistems a bătut palma cu Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

10 Dec 2020 1918

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și aparatură medicală

24 Nov 2020 680

Aproape 335.000 de euro, pentru colectarea și eliminarea deșeurilor spitalicești de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

19 Nov 2020 1920

Proces pentru un nou spital Covid în Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul

10 Nov 2020 1374

Constanța Paturi în plus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru tratarea bolnavilor COVID-19

25 Oct 2020 1489

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată pentru centrul medical din Medeea. Ce s-a întâmplat în proces

18 Sep 2020 739

Procesul pentru centrul medical din Medeea, rămas „fără obiect“

31 Aug 2020 683

La Judecătoria Constanța se poartă discuții legate de viitorul centrului medical din cartierul Medeea

26 Aug 2020 800

​Licitaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția de consumabile medicale (document)

17 Aug 2020 486

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și materiale pentru protecția contra COVID-19 (document)

15 Aug 2020 588

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții Spitalului Județean Constanța și ai Spitalului de Boli Infecțioase, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2020 2314