Motivarea judecătorilor! Închisoare cu executare pentru mama gemenilor care au căzut de la etajul 10
Sentință definitivă în cazul celor doi copii (gemeni) care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești!
 
Judecătorii au decis condamnarea mamei la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.
 
Sentința este una definitivă!
 
Conform anchetatorilor, în ziua tragediei (11 august 2021), în jurul orei prânzului, inculpata le-a gătit celor trei copii ouă și cartofi prăjiți.
 
Locul unde cei trei minori petreceau majoritatea timpului era dormitorul locuinței.
 
În acest dormitor se afla o masă cu blat de lemn, cu o greutate de aproximativ 4-5 kg, cu capetele picioarelor din capace de plastic.
 
Această masă era ușor deplasabilă, întrucât, pe jos, era un parchet neted și lucios. În dormitor se mai afla o saltea ce era amplasată pe un cadru din lemn, cu dimensiune mai mică față de cea a saltelei, aspect care conducea la suspendarea în aer/mutarea cu ușurință a acesteia.

 
După cum a reieşit din procesul-verbal de cercetare la fața locului, cadrul din lemn era amplasat în partea dreaptă a dormitorului, în imediata apropiere a peretelui, în apropierea ușii de acces. De asemenea, în dormitor se mai afla și un obiect din material lemnos de culoare maro închis, utilizat cu destinația de noptieră ce putea fi ușor deplasabil pe suprafața lucioasă a parchetului.
 

Acest dormitor era prevăzut cu o fereastră cu o înălțimea de 104 cm, amplasată pe partea opusă a ușii de acces prevăzută cu un sistem de deschidere normal, fără plasă împotriva insectelor. Distanța de la podeaua acoperită cu parchet până la partea inferioară a ferestrei confecționată din PVC este de 97 cm, iar înălțimea mesei este de 76 cm.
 
De asemenea, distanța dintre masă și salteaua patului este de aproximativ de 40 cm. Aceste dimensiuni au dovedit faptul că, poziționată în dreptul ferestrei, masa cu blat de lemn şi cu o greutate de aproximativ 4-5 kg, cu capetele picioarelor din capace de plastic poate asigura cu ușurință urcarea copiilor minori pe pervazul geamului.
 
De cele mai multe ori această fereastră era deschisă de către inculpată pentru a aerisi camera unde minorii își petreceau majoritatea timpului.
 
Acest aspect s-a coroborat şi cu declarația proprietarului apartamentului nr. 10 unde a locuit inculpata împreună cu martorul (...) și cei trei copii minori, respectiv martorul (...) care a precizat că după momentul în care a închiriat apartamentul, a observat de aproximativ 2 ori, fereastra dormitorului aparținând apartamentului nr. 10, deschisă larg, în timpul după-amiezii (...), dar și cu declarația martorului (...) care a precizat că inculpata obișnuia să lase fereastra dormitorului larg deschisă; în ultima perioadă de timp, inculpata îi lăsa pe gemeni singuri în dormitor, cu ușa închisă, iar aceasta se afla de obicei în bucătărie unde asculta muzică și realiza live-uri on-line pe Facebook. 
 
După ce au mâncat, cei trei minori s-au jucat și au petrecut timp în dormitor. Fiind foarte energici, iar obiectele de mobilier din această cameră fiind foarte ușor deplasabile, cei trei minori au mutat mai multe lucruri.
 
Astfel, atât salteaua patului, cât și masa cu blat de lemn, cu o greutate de aproximativ 4-5 kg, cu capetele picioarelor din capace de plastic au fost mutate; cearșaful de pe saltea a fost dat la o parte, salteaua a fost trasă la podea, iar masa cu blat de lemn a fost poziționată în dreptul ferestrei.
 
În jurul orei 13:30, inculpata (...) a intrat în camera în care cei trei minori se jucau și, deși a observat faptul că mai multe obiecte de uz casnic nu sunt la locul lor  (inclusiv masa cu blat de lemn), a deschis larg fereastra și a ieșit din dormitor, astfel cum a reieşit din declarația martorei (...).
 
În jurul orei 17:30, inculpata a intrat din nou în dormitor și a aranjat patul și salteaua acestuia. Inculpata nu a închis fereastra, deși aceasta era larg deschisă (cum o lăsase) și a plecat din dormitor.
 
Ulterior acestei acțiuni, nici martora și nici inculpata nu au mai intrat în dormitor.
 
În timpul zilei, minorul (...) s-a deplasat de mai multe ori din dormitorul în care se juca cu frații săi, în celelalte încăperi. Spre seară, minorul (...) s-a dus în sufragerie, unde a stat cu mama sa - inculpata(...), iar minorii gemenii au rămas singuri în dormitor.
Potrivit probelor administrate în cauză, a reieşit că minorii aveau un obicei de a se urca pe pervazul ferestrei și de a arunca cu mâncare sau alte obiecte, de la fereastră pe trotuarul de jos.
 
Întrucât nu au fost supravegheați corespunzător, în data de 11.08.2021, în intervalul orar 19:00- 20:00, minorii au devenit tot mai energici.
 
La fel ca și în alte dăți, în jurul orei 20:00, minorii (...) și (...) s-au urcat pe saltea, iar ulterior pe masa cu blat de lemn amplasată în dreptul ferestrei.
 
De pe această masă, aceștia s-au urcat pe pervazul ferestrei și au ieșit afară.
 
În jurul orei 20:00, cei doi minori s-au așezat cu fundul pe pervazul ferestrei (în poziția șezut). La ora 20:39 a fost semnalat primul apel telefonic la SNUAU 112 al martorului (...).
 
În tot acest timp, în care cei doi minori au căzut de la etajul numărul 10, inculpata (...) se afla în camera alăturată – sufragerie, împreună cu minorul (...) și asculta muzică.
 
La fel ca și în alte dăți, inculpata a consumat, în cursul acelei zile, anumite psiho-active  (Mefedronă și substanță psiho-activă atipică de nouă generație, un medicament fabricat dintr-un amestec de ierburi și material vegetal măcinat, la care se adaugă substanțe chimice pentru a imita efectul tetrahidrocanabinulului, cunoscută și sub numele de „marijuana falsă” și care provoacă efecte grave asupra sănătății și psihotice) cu scopul de a se disocia de la realitate.
 
Neavând habar de faptul că cei doi minori au căzut de la etaj, inculpata a pornit o transmisiune video-live pe aplicația Facebook în jurul orei 20:50.
 
Astfel cum a reieşit și din procesul-verbal de vizionare a imaginilor video, filmarea video-online (filele nr. 21-23 din vol. nr. II dosarul de urmărire penală), inculpata se afla în sufragerie împreună cu minorul (...).
 
După aproximativ 28 secunde, pe fundal sunt auzite sunetele sirenelor autospecialelor de poliție. La minutul 01.36, inculpata i-a solicitat minorului (...) să nu îi mai bage mâna în cap, întrucât o doare capul. La minutul 01.50, inculpata i-a solicitat minorului (...) să îi aducă țigări și bricheta. După ce și-a aprins țigara, inculpata a ascultat în continuare muzică. La minutul 03.17, s-au auzit bătăi insiste în ușa apartamentului, iar inculpata a strigat către martora (...); „ia vezi cine e”, acesta fiind şi momentul în care organele de poliție au identificat apartamentul unde locuia inculpata. Filmarea s-a încheiat la minutul 03.30, atunci când organele de poliție bat la ușa locuinței inculpatei. 
 
Astfel cum a reieşit și din procesul-verbal al agenților constatatori din cadrul Secției nr. 2 –Municipiului Ploiești, aceștia au ajuns la fața locului la ora 20:48 și au observat în fața blocului 15 C mai multe persoane agitate.
 
Pe trotuarul din fața blocului 15 C, agenții constatatori au observat doi copii de 2-3 ani, întinși pe trotuar, despre care, persoanele adunate au precizat că au căzut de la etajul 10 al blocului.
 
Imediat, organele de poliție au urcat la etajul nr. 10 al blocului 15 C, în vederea identificării apartamentului din care au căzut cei doi copii.
 
Odată ce au ajuns la etajul cu nr. 10 al blocului, agenții de poliție au bătut la ușa apartamentului 39 și imediat la ușa apartamentului 38.
 
Din interiorul apartamentului cu nr. 38 a răspuns un domn și o doamnă care, la întrebarea agenților „dacă din acest apartament au căzut cei doi minori?” au răspuns că „nu au copii, însă cunosc faptul că vecinii de la apartamentul cu nr. 39 au copii”. Revenind la apartamentul cu nr. 39 și insistând să bată în ușă (acesta fiind și momentul înregistrat sonor pe imaginile video captate în urma transmisiunii live-Facebook a inculpatei), la un moment dat a deschis martora(...). La întrebarea organelor de poliție „unde sunt copiii?”, martora (...) nu a reușit să răspundă.
 
Imediat, în holul apartamentului a venit inculpata care a fost întrebată de asemenea, de către organele de poliție, dacă are cunoștință unde sunt copii, aceasta răspunzând că sunt în cameră.
 
Organele de poliție i-au precizat inculpatei că cei doi minori au căzut pe trotuar, moment în care inculpata a exclamat „auleo” și s-a repezit în dormitorul în care îi lăsase.
 
Organele de poliție au intrat în camera cu destinația de dormitor din care au căzut cei doi minori și au constatat că în respectiva cameră nu se mai afla nici măcar o persoană și că fereastra geamului este larg deschisă.
 
De asemenea, organele de poliție au constatat faptul că în dreptul ferestrei era așezată o măsuță de mici dimensiuni cu blat de lemn, cu o greutate de aproximativ 4-5 kg şi cu capetele picioarelor din capace de plastic.
 
Foto cu rol ilustrativ!

Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incredibil cine sunt inculpații Constanța. Cea mai mare condamnare pentru viol! Este oficial și definitiv!

18 Jan 2023 3725

La Constanța s-a dat cea mai mare condamnare pentru viol! Decizia nu este definitivă

28 Nov 2022 22348

Prima reacție a iubitului Elenei Udrea după condamnarea acesteia la închisoare. "Cum ar trebui să îi explic fiicei mele de ce mama ei nu e astăzi lângă ea?"

11 Apr 2022 1690

Detalii din dosar cu un puternic impact emoţional! „Tata a lovit-o pe mama cu un ciocan peste picioare. I-a pus o pernă pe față și s-a așezat cu fundul pe ea“. Prima condamnare

08 Dec 2021 1764

Sentință definitivă pentru tânăra mămică din Medgidia, acuzată că și-a înjunghiat fiica

19 Sep 2020 2428

O fetiță de zece ani, din Năvodari, atinsă în locuri intime de un bărbat din Iași. Individul a și bătut-o pe mama copilei. Prima condamnare

01 Sep 2020 1246

Interceptări cupremurătoare! O mămică din Constanța, plecată la muncă în străinătate, șantajată de un bărbat din Egipt

06 Jun 2020 20469

Prima condamnare Un bărbat din Medgidia care şi-a ucis mama, prins într-un microbuz spre Constanţa

05 Mar 2020 1767

Ce va spune necropsia în cazul bebeluşului găsit mort în Mangalia

03 Sep 2014 1944

Bebeluş găsit mort într-o toaletă ecologică, la Mangalia

02 Sep 2014 1727

Cutremurător Un bebeluş, găsit mort într-o toaletă ecologică în Mangalia

01 Sep 2014 3114

Mihai Tercaru, condamnat la 12 ani de detenţie pentru că şi-ar fi violat mama

12 Aug 2014 1797

Florin Dobrescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

12 Dec 2013 2220