Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu


 
  • În prezenta cauză, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit opt ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (două infracțiuni, din care una în formă continuată) și conflict de interese (două infracțiuni).
 
  • Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, a luat trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 
Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, cauză penală soluționată de Curtea de Apel Galați, în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la opt ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (două infracțiuni, din care una în formă continuată) și conflict de interese (două infracțiuni), s-ar putea rejudeca!
 
Și asta pentru că magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au admis în principiu cererea de recurs în casație formulată de fostul șef al CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, împotriva deciziei penale nr. 363/A din data de 18 martie 2021 a Curții de Apel Galaţi - Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori.
 
Pe cale de consecință, Curtea Supremă a trimis cauza Completului C9, în vederea judecării cererii de recurs în casație formulată de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie 2021.
 
Amintim că prin decizia penală nr. 363 din 18.03.2021, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
 
Condamnă pe inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, președinte al Consiliului Județean Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de opt ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de cinci ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (două infracțiuni, din care una în formă continuată) și conflict de interese (două infracțiuni).
 
Condamnă pe inculpatul Zgabercea Cristian Bogdan, consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 

Condamnă pe inculpata Oproiu Carmen Florentina, director al Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 
Totodată, Curtea de Apel galați a dispus achitarea inculpaților Părău Marcel Brâncoveanu, Fundația Fantasio și Fundația Culturală Thalia, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există sau faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

Opt ani pentru fostul șef al CJC!
Oficial. Sentință finală în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Achitări și condamnări

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a decis în legătură cu administratorul firmei fondate de Nicușor, Mazăre și George Secărea

21 Jan 2022 808

Magistratul de legătură în relația cu Regatul Spaniei, cunoscut și la Constanța! Ce a făcut (DOCUMENTE)

25 Dec 2021 1331

Ce judecător a recuzat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu

17 Dec 2021 1280

Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, probleme cu executarea silită

11 Dec 2021 1718

Se cere rejudecarea dosarului fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Ce a stabilit Curtea Supremă

06 Dec 2021 508

Oficial! Începe judecata în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu!

21 Oct 2021 2311

Oficial! Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

21 Oct 2021 2176

Compania fondată de Mazăre, Nicușor și antreprenorul Secărea a pus bazele unei noi firme pe piața imobiliară

25 Sep 2021 1991

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 1727

Constănțeanul supărat O femeie cere igienizarea terenului insalubru de pe strada Belvedere. Proprietarul, partener cu Mazăre și Constantinescu

20 Sep 2021 4799

Printre inculpați, fostul arhitect-șef al CJC Dosarul privind cadastrarea județului Constanța a primit al 42-lea termen

09 Sep 2021 1154

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat! Dosarul, în apel. S-a stabilit primul termen

21 Aug 2021 1333

În baza unor sentințe judecătorești, CJC a instituit noi decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)

17 Jul 2021 1474

Serviciul Român de Informaţii, așteptat să se pronunțe în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu

08 Jul 2021 1490

Se cere anularea PUZ-ului Judecătorii cer să vadă cartea funciară pentru terenul afaceristului George Secărea din strada Belvedere

24 Jun 2021 2079