Proces deschis de Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie. Care a fost decizia instanței

  • În speță, este vorba despre dosarul 593/118/2019, înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța la data de 31 ianuarie 2019, în materia Litigii de muncă, având ca obiect o „acțiune în răspundere patrimonială“.
  • Secția I Civilă a instanței a hotărât să respingă acțiunea în răspundere patrimonială promovată de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera față de Valentin Vrabie.
  • „Nu am de adăugat ceva în plus față de decizia instanței, pe care o respect. Este o acțiune deschisă de fostul primar, care, pentru mine, a fost o dezamăgire“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Valentin Vrabie, în prezent primarul orașului Medgidia.
 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul deschis în 2019 de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie, fostul edil al localității.
 
Secția I Civilă a instanței a hotărât să respingă acțiunea în răspundere patrimonială promovată de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera față de Valentin Vrabie.
 
Contactat telefonic, Valentin Vrabie, în prezent, primarul orașului Medigidia, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu are nimic de adăugat față de decizia instanței și că „lucrurile vor merge pe calea dreaptă“.
 
„Nu am de adăugat ceva în plus față de decizia instanței, pe care o respect. Este o acțiune deschisă de fostul primar, care, pentru mine, a fost o dezamăgire“, a declarat Valentin Vrabie.
 
În speță, este vorba despre dosarul 593/118/2019, înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța la data de 31 ianuarie 2019, în materia Litigii de muncă, având ca obiect o „acțiune în răspundere patrimonială“.
 
Părți în cauză sunt Comuna Peștera, Primarul Comunei Peștera și, respectiv, Primarul Comunei Peștera, prin curator Șerban Eugenia – în calitate de reclamanți și, respectiv, Valentin Vrabie, în calitate de pârât.
 
Din minuta hotărârii
 
Se arată în minuta hotărârii pronunțate ieri, 26 aprilie 2022, că instanța „admite excepția lipsei calității procesuale active a Primarului Comunei Peștera, invocată de pârât, prin întâmpinare“.

 
Astfel, instanța „respinge cererea formulată de Primarul Comunei Peştera, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă“.
 

Mai departe, Tribunalul „respinge prescripţia dreptului material la acţiune, invocată de pârât, ca nefondată“.
 
În final, Secția I Civilă „respinge cererea formulată de reclamanta Comuna Peştera prin Primar, în contradictoriu cu pârâtul Vrabie Valentin, ca nefondată“.
 
În plus, instanța „obligă reclamanta la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 600 lei reprezentând onorariu curator. Instanţa ia act de manifestarea de voinţă a pârâtului în sensul că solicită acordarea pe cale separată a cheltuielilor de judecată constând în onorariu avocat“.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în apel, în termen de zece zile de la comunicare.
 
Decizia a fost pronunțată ieri, 26 aprilie 2022, după ce instnața a amânat de mai multe ori pronunțarea unei decizii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Final de proces, la Medgidia!
Judecătorii au stabilit ziua pronunțării în dosarul în care primarul Valentin Vrabie este acuzat de fals intelectual


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii de la Curte s-au pronunțat în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat în judecată pe Primarul comunei Peștera

17 Jan 2023 3074

Curtea de Apel, amânare de pronunțare în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat la judecată pe Primarul comunei Peştera

04 Jan 2023 992

Termen nou în dosarul lui Valentin Vrabie! Edilul din Medgidia a luat cu executare în primă instanță

17 Dec 2022 1571

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 decembrie 2022

06 Dec 2022 931

Joi, 8 decembrie – primul termen în apelul dosarului în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia a fost condamnat cu executare în primă instanță

04 Dec 2022 4650

Primăria comunei Peștera a depus la Mediu un proiect privind înființarea rețelei de distribuție gaze

01 Nov 2022 692

Proiect Undă verde de la Mediu pentru Varianta Ocolitoare Medgidia

24 Oct 2022 765

Curtea Supremă decide azi, definitiv, cui revine Portul Tomis. Lupta se dă între Administrația Porturilor Constanța și Tomis Marina Management

27 Sep 2022 1705

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 august 2022

24 Aug 2022 1630

Bogdan Moșescu, fost administrator public al Medgidiei, a anulat în instanță decizia prin care a fost demis! Cum motivează judecătorii (DOCUMENT)

08 Aug 2022 7623

Municipiul Medgidia, chemat la judecată pentru asfaltările din oraș! Ce sumă este la mijloc. Ce declară părțile (DOCUMENT)

26 Jul 2022 1457

Primarul Vrabie nu i-a mai prelungit mandatul. De ce a plecat Eugen Aglițoiu de la conducerea Spitalului Municipal Medgidia?

12 Jul 2022 4934

Motivarea instanței în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță (DOCUMENT)

08 Jul 2022 2530

Condamnat cu executare în primă instanţă! Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

04 Jul 2022 9369

Ce spune Valentin Vrabie, primarul din Medgidia Mașina judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, vandalizată! (VIDEO)

30 Jun 2022 4552