Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

  • Judecătorii vor să vadă dacă reprezentanții Consiliului Local Constanța au transmis toate documentele care au legătură cu HCL 77/2021 (prin care a fost adoptat Regulmentul de gospodărire a Constanței) către IPJ Constanța pentru obținerea avizului.
Regulamentul de gospodărire a Constanței, unul dintre cele mai contestate regulamente adoptate de administrația Vergil Chițac și aflat, de-a lungul timpului, în centrul mai multor procese aflate pe rolul Tribunalului Constanța, dar și al altor instanțe din țară, este din nou în atenția judecătorilor.
 
De data aceasta, în proces este citat și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, în legătură cu avizul dat pe regulament.
 
Amintim aici, într-unul dintre dosarele în care s-a cerut anularea în parte a regulamentului, judecătorii Tribunalului Constanța chiar au admis solicitarea, dar decizia a fost răsturnată la Curtea de Apel, instanță care a admis recursul Consiliului Local.
 
Noul dosarul are indicativul 6236/118/2022, iar reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
Potrivit datelor oficiale, în principal, în proces se cere anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
La ultimul termen de judecată, instanța a decis emiterea unei adrese către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța „să precizeze dacă avizul pe care l-a dat privește regulamentul 77/2021 și să comunice toate înscrisurile transmise de către Consiliul Local Constanța pentru emiterea acestui aviz“.
 

Astfel, judecătorii vor să vadă dacă reprezentanții Consiliului Local Constanța au transmis toate documentele care au legătură cu HCL 77/2021 către IPJ Constanța pentru obținerea avizului.
 
Dosarul va fi analizat mâine, 12 septembrie 2023, de către judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal, ședința fiind programată să se desfășoare de la ora 10.00.

 
Oricare va fi decizia instanței, ea va putea fi atacată la instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța. Un important regulament local, privind proprietarii de mașini, vizat de o decizie definitivă!
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Taxele și impozitele locale din Constanța pe ultimii cinci ani, contestate la Tribunal de o companie privată din oraș! (DOCUMENTE)

11 Jun 2024 663

Alegeri electorale 2024 Doi primari din Constanța, aleși cu 100%! Nu au avut contracandidați

11 Jun 2024 1351

#Alegerile locale 2024 Rezultate parțiale la alegerile pentru Consiliul Local Constanța. PSD se află în topul listei

10 Jun 2024 1901

UPDATE. Suspiciune de fraudă electorală la Murfatlar, județul Constanța

09 Jun 2024 776

Justiție Constanța Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Consiliul Local al Orașului Năvodari

09 Jun 2024 545

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de Avocatul Poporului, legat de Campusul Social Henri Coandă! Vizate, penalitățile pentru neplata la timp a chiriei și utilităților (DOCUMENTE)

09 Jun 2024 4926

Licitație pentru modernizarea străzilor din satele Aliman și Dunăreni, județul Constanța! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

05 Jun 2024 516

Seaview Media SRL și Consiliul Local Constanța duc la Curtea de Apel procesul pentru două viitoare blocuri, cu parcare, pe bulevardul Tomis

02 Jun 2024 536

Primăria Amzacea, din județul Constanța, cumpără de la Dac Technology SRL mobilier școlar și mobilier pentru grădinițe! (DOCUMENT)

02 Jun 2024 518