Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

  • Judecătorii vor să vadă dacă reprezentanții Consiliului Local Constanța au transmis toate documentele care au legătură cu HCL 77/2021 (prin care a fost adoptat Regulmentul de gospodărire a Constanței) către IPJ Constanța pentru obținerea avizului.
Regulamentul de gospodărire a Constanței, unul dintre cele mai contestate regulamente adoptate de administrația Vergil Chițac și aflat, de-a lungul timpului, în centrul mai multor procese aflate pe rolul Tribunalului Constanța, dar și al altor instanțe din țară, este din nou în atenția judecătorilor.
 
De data aceasta, în proces este citat și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, în legătură cu avizul dat pe regulament.
 
Amintim aici, într-unul dintre dosarele în care s-a cerut anularea în parte a regulamentului, judecătorii Tribunalului Constanța chiar au admis solicitarea, dar decizia a fost răsturnată la Curtea de Apel, instanță care a admis recursul Consiliului Local.
 
Noul dosarul are indicativul 6236/118/2022, iar reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
Potrivit datelor oficiale, în principal, în proces se cere anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
La ultimul termen de judecată, instanța a decis emiterea unei adrese către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța „să precizeze dacă avizul pe care l-a dat privește regulamentul 77/2021 și să comunice toate înscrisurile transmise de către Consiliul Local Constanța pentru emiterea acestui aviz“.
 

Astfel, judecătorii vor să vadă dacă reprezentanții Consiliului Local Constanța au transmis toate documentele care au legătură cu HCL 77/2021 către IPJ Constanța pentru obținerea avizului.
 
Dosarul va fi analizat mâine, 12 septembrie 2023, de către judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal, ședința fiind programată să se desfășoare de la ora 10.00.

 
Oricare va fi decizia instanței, ea va putea fi atacată la instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța. Un important regulament local, privind proprietarii de mașini, vizat de o decizie definitivă!
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Constanța i-a validat mandatul Liberalul Florin Gavrilă revine luna aceasta în Consiliul Local Municipal

03 Dec 2023 570

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 772

Consiliul Local a aprobat în ședința ordinară noua stemă a municipiului Constanța!

29 Nov 2023 550

UPDATE Taxa de salubrizare la Constanța rămâne 8 lei pe luna de persoană și în 2024!

29 Nov 2023 653

Ședință ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța Taxa de habitat rămâne neschimbată și anul viitor! Lucrările pe marile bulevarde au fost majorate consistent (VIDEO)

29 Nov 2023 1434

Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României, la Cumpăna

29 Nov 2023 505

CLM trebuie să aprobe fuziunea Confort Urban SRL va absorbi Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

27 Nov 2023 527

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 555

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 2798

Bani pentru Spitalul modular Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară pentru rectificarea bugetului local pe anul 2023 (DOCUMENT)

23 Nov 2023 697

Consilul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. Ordinea de zi suplimentată

23 Nov 2023 745

Recursul CLC pentru terenul de lângă Casa de Cultură, în procesul cu Arhiepiscopia Tomisului, amânat la Curtea de Apel

23 Nov 2023 596

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1887

Prefectul Silviu Coșa pierde în primă instanță Programul „Bebe Trusou", ar putea fi aplicat la Constanța!

17 Nov 2023 611

Proces pe terenul de la Cazino Sud, recâștigat de Apele Române! Municipalitatea și Consiliul Local, nemulțumite de taxa de timbru (MINUTA)

13 Nov 2023 669