Procesul „triunghiului“ Darie-Pușcași-Holland Development ajunge la Înalta Curte

  • Holland Development Group și Carmen Pușcași au declarat recurs în dosarul cu numărul 7426/118/2017.

  • Procesul vizează un teren provenit din retrocedări, primit inițial de Holland, vândut apoi soților Pușcași și ajuns în final la soții Darie.

  • Acum, dosarul se află în procedura de filtru la Curtea Supremă, primul termen urmând a fi alocat ulterior

Firma Holland Development Group a declarat recurs împotriva hotărârii prin care a fost obligată să îi despăgubească pe soții Marius și Carmen Pușcași pentru un teren din Constanța. La rândul său, și Carmen Pușcași a atacat aceeași decizie a Curții de Apel Constanța. Așa se face că, în prezent, dosarul a fost deja înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, unde urmează să se fixeze primul termen în recurs.
Mai exact, este vorba despre procesul în care cei doi Pușcași, la rândul lor, fuseseră anterior obligați de Tribunal să îi despăgubească pe soții Darie, anume pe fostul vice al Consiliului Județean Constanța, Cristian Darie, dar și pe soția acestuia, notarul Ruxandra Luminița Darie. În centrul litigiului înregistrat sub numărul 7426/118/2017 se afla un teren retrocedat care ajunsese inițial, prin dispoziția fostului primar Radu Mazăre, la firma Holland Development Group, apoi la soții Pușcași (care îl cumpăraseră de la societate), iar în final la soții Darie (care îl cumpăraseră de la soții Pușcași).
După ce o bună parte din terenul respectiv a fost câștigată definitiv în instanță de cei ce s-au dovedit a fi adevărații proprietari, Cristian și Ruxandra Luminița Darie i-au dat în judecată pe Carmen și Marius Pușcași, de la care aveau terenul. Iar aceasta dat fiind că,din cei 525 mp deținuți inițial pe strada Callatis, din Constanța, soții Darie rămăseseră doar cu 106,32 mp, după ce pentru restul suprafeței, de 418,68 mp, Curtea Supremă a constatat nulitatea vânzării între Holland, Pușcași și, ulterior, Darie.
Pe parcursul procesului desfășurat la Tribunalul Constanța, Carmen și Marius Pușcași a chemat în garanție firma Holland Development, de la care cumpăraseră ei terenul, iar firma a chemat în garanție Municipiul Constanța, care îi retrocedase suprafața respectivă, prin dispoziția emisă de fostul primar Radu Mazăre.
 

Ce s-a decis în proces până acum


Prin Hotărârea nr. 167/2019 a Curții de Apel Constanța, instanța a decis să admită „apelurile formulate de pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen şi de chematul în garanţie Municipiul Constanţa prin Primar. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen în contradictoriu cu chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Obligă pe chemata în garanţie la plata, către pârâţii Puşcaşi, a sumei de 37.573,85 euro în echivalent în lei la data plăţii, reprezentând preţul plătit pentru imobilul-teren de 418.68 mp, precum şi a spezelor în cuantum total de 21.396 lei“.
Totodată, se mai arată că instanța „respinge ca nefondată cererea de chemare în garanţie formulată de S.C. Holland Development Group S.A. în contradictoriu cu chematul în garanţie Municipiul Constanţa. Înlătura dispoziţia referitoare la obligarea pârâţilor Puşcaşi la plata cheltuielilor de judecată către chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Înlătură dispoziţia privitoare la respingerea ca neîntemeiată a cererii chematului în garanţie Municipiul Constanţa, privind plata cheltuielilor de judecată. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Respinge apelul incident formulat de intimata chemată în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Respinge apelul provocat formulat de intimatul Municipiul Constanţa. Obligă pe chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. la plata către apelanţii pârâţi a sumei de 8350 lei, reprezentând cheltuieli de judecată în apel“.
Hotărârea Curții de Apel Constanța a venit după decizia inițială a Tribunalului, care hotărâse despăgubirea soților Darie de către soții Pușcași.
Așa cum am precizat anterior, atât Holland Development Group a declarat recurs împotriva hotărârii Curții de Apel Constanța, cât și Carmen Pușcași.
În aceste condiții, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum se află în procedura de filtru, primul termen urmând a fi alocat ulterior.

Citește și:

Odinioară parteneri, acum adversari în instanţă:
Holland Development Group, obligată să îi despăgubească pe soţii Puşcaşi

 

Mărul Discordiei, un teren din retrocedări:


Lanțul despăgubirilor. Darie, despăgubit de Pușcași, Pușcași - de Holland Development. Holland – de nimeni

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

25 May 2021 1485

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 2138

Mărul Discordiei, un teren din retrocedări Lanțul despăgubirilor. Darie, despăgubit de Pușcași, Pușcași - de Holland Development. Holland – de nimeni

01 May 2020 2443

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv

02 Dec 2019 3267

Terenuri retrocedate, dar recâştigate de alţi proprietari în instanţă Cum au rămas soţii Darie fără terenul de la soţii Puşcaşi, provenit din retrocedări

19 Oct 2019 3269

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice

27 Apr 2019 3155

Instanţa din Constanţa s-a pronunţat în dosarul dintre Cristian Darie şi Marius Puşcaşi. Mărul discordiei - un teren situat pe strada Callatis

05 Nov 2018 2552

Parcare pentru Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC. Cine este investitorul (galerie foto + document)

08 Nov 2017 2568

Ce va apărea lângă Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC

14 Aug 2017 2557

Ce donaţii au făcut către PRU Dumitru Bădrăgan şi Cristian Darie

05 May 2017 2089

Casa Teleorman devine istorie! În locul său se va construi un hotel. Cui aparţine

02 Mar 2017 8709

Cu datorii la bănci După Casa Teleorman, mai multe terenuri ale fostului vicepreşedinte CJC Cristian Darie, de vânzare (document)

20 Jan 2017 4781

Ce averi au candidaţii Partidului România Unită (PRU) la Senat şi la Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3365

UPDATE PRU a bătut palma cu locotenenţii lui Nicuşor Constantinescu?

08 Oct 2016 5469

Gheorghe Darie, fost vicepreşedinte al CJC, audiat în dosarul elicopterului căzut în Siutghiol (rechizitorii)

05 Oct 2016 1858