Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți după achitarea lui Gima Stere


 
  • Gima Stere este suspectat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, a fost achitat.
  • Decizia a fost luată în baza art.16 lit.a Cod Procedură Penală, potrivit căruia fapta nu există.
 
Gima Stere, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost achitat în primă instanță!
 
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre de Ştefania Pîrlogea, judecător în Tribunalul Constanța și contestată de DNA la Curtea de Apel Constanța.
 
Gima Stere este suspectat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„În iunie 2011 – martie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Gima Stere, personal și în calitate de asociat al unei persoane fizice autorizate, a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole). Prin aceste demersuri, inculpatul Gima Stere a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 64.849 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză a fost instituită măsura popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de inculpat, până la concurența sumei de 64.849 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză“, conform DNA.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Bilanț DNA
Procurorii din Constanța ocupă primul loc pe țară! (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înalta Curte a respins o acțiune extraordinară a DNA Constanța! Era vizat dosarul lui Stere Gima

26 May 2023 1339

O acțiune extraordinară a DNA Constanța, de la Înalta Curte, admisă în principiu!

10 May 2023 3118

DNA Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte! Ce dosar este vizat

11 Apr 2023 4969

Fonduri europene Decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

08 Feb 2023 1307

Achitare într-un dosar al DNA Constanţa! Apelul, amânat

02 May 2022 1845

Gima Stere, trimis în judecată de DNA Constanța, a fost achitat

14 Dec 2020 2210

Gima Stere trimis în judecată de către DNA Constanta

02 Nov 2018 1803

Stere Gima, trimis în judecată de DNA Constanța

08 Oct 2018 2056