Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită


Litigii în instanță între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Centrul Medical Dorobanți. Cele două părți s-au judecat la instanțele constănțene la finele lunii martie, disputa pornind de la spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la spital și unde, odată cu epidemia de Coronavirus, SCBI intenționa să asigure o unitate de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19. Două noi dosare au fost înregistrate pe 7 mai la Judecătoria Constanța , ambele făcând referire la un dosar de executare silită deschis de Spitalul de Boli Infecțioase. Contactat telefonic, doctor Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“.
Pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța au fost înregistrate, la data de 7 mai 2020, dosarele civile cu numerele 9061/212/2020, 8985/212/2020 și, respectiv, 8987/212/2020. Părți în două dintre dosare sunt Centrul Medical Dorobanți SRL, de o parte, și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, de cealaltă parte, în timp ce al treilea dosar privește Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Toate cele trei cauze fac referire la executarea silită demarată în dosarul cu numărul 66/O/2020, solicitându-se fie suspendarea provizorie a acesteia, fie executarea fiind contestată.
Instanța a încuviințat executarea silită
În acest sens, este de precizat că, la data de 27 aprilie 2020, Judecătoria Constanța a admis cererea privind încuviințarea executării silite formulată de către Biroul Executorului Judecătoresc Oană Silviu în numele Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în cadrul dosarului de executare 66/O/2020.
Legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, în luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Centrul Medical Dorobanți SRL s-au judecat pentru spațiul existent în cartierul Medeea, pe strada Ion Ionescu de la Brad, numărul 4, unde funcționează Centrul Medical Dorobanți. Spațiul fusese închiriat de la SCBI de către Centrul Medical în urmă cu câțiva ani, însă, pe fondul epidemiei de Coronavirus, spitalul a solicitat eliberarea acestui spațiu, în vederea transformării lui într-unul destinat exclusiv pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Pe data de 16 aprilie, Tribunalul Constanța a admis acțiunea Spitalului de Boli Infecțioase și a decis punerea spațiului la dispoziția acestuia. Contactată telefonic la momentul respectiv, Corina Ciovică, juristul Centrului Medical Dorobanți, declarase pentru ZIUA de Constanța că, în urma deciziei instanței, încă se purtau discuții pentru stabilirea datei când urma să fie preluat de spital.


Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Florentina Lascu, invitat în CA al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, deține un apartament și un autoturism (document)

17 Sep 2021 594

Cine va furniza echipamente și aparatură medicală Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (document)

08 Sep 2021 1758

Adriana Teodora Câmpenau, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța deține o mașină și trei apartamente (documente)

27 Aug 2021 833

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa angajează director financiar-contabil

25 Jul 2021 846

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic epidemiolog SCBI Primul om din Constanța care s-a vaccinat împlinește astăzi 70 de ani

03 Jul 2021 2396

O firmă din București a contestat rezultatul licitației pentru paza la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

08 Jun 2021 983

Cine se opune amenajării unui spital Covid în cartierul constănțean Medeea

25 May 2021 1002

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a achiziționat servicii de colectare și eliminare a deșeurilor

14 May 2021 2023

Constanța Situația actualizată. Câte paturi sunt libere, la spitalele din județ, pentru bolnavii Covid-19

25 Mar 2021 1367

S-a atribuit contractul pentru elaborarea proiectului. Primăria vrea amplasarea unui spital modular în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

25 Mar 2021 2175

Primăria va construi un panou temporar la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Iată motivul

20 Mar 2021 647

Hotărârea poate fi atacată Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a câștigat procesul pentru spațiul medical din Medeea. Avem motivarea judecătorilor

19 Mar 2021 1751

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente medicale

27 Feb 2021 1223

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța caută firmă de pază

05 Feb 2021 587

Constănțeanul supărat Semnal de alarmă tras de un medic -“Dacă o astfel de dramă s-a petrecut în Matei Balș, restul spitalelor publice sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat”!

01 Feb 2021 3739