Surse Berevoescu Carmen Claudia, șefa Judecătoriei Mangalia, noul judecător al Dosarului 2 Mai

Popoviciu Ioana Ancuta

Se schimbă judecătorul dosarului tragediei de la 2 Mai, proces în care Pascu Matei Vlad este judecat pentru ucidere din culpă!
 
Ieri, 21 mai 2024, magistrații Secției Penale a Judecătoriei Mangalia au admis cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din dosarul tragediei de la 2 Mai.
 
În locul judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța vine, potrivit datelor noastre, judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia.

De menționat că tot ieri CSM a decis prelungirea delegării doamnei judecător cu grad profesional de curte de apel magistratului Berevoescu Carmen-Claudia în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, începând cu data de 22.05.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.  

Informativ, averea și interesele magistratului Berevoescu Carmen-Claudia poate fi citită integral accesând link-ul de mai jos: 

Cine va fi noul președinte al Judecătoriei Mangalia. CSM discută delegarea pe funcție. Avere și interese (DOCUMENTE)
 
Noul termen de judecată în Dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru mâine, 23 mai 2024, pentru a se prezenta două părţi civile, dar și pentru a se pune concluzii cu privire la fondul cauzei.

Trebuie precizat că la termenul trecut judecătoarea Popoviciu dispusese ca Pascu Matei Vlad să fie adus fizic în sala de judecată.   

Amintim că tot ieri, anterior admiterii cererii de recuzare la Judecătoria Mangalia, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Secția pentru Judecători, admisese cererea de transfer formulată de magistratul Popoviciu Ioana Ancuța, care astfel se va transfera începând cu data de 1 iunie 2024 de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța.

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:

Averea și interesele
Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, în atenția Inspecției Judiciare! Rudele tinerilor morți în accidentul de la 2 Mai vor strămutarea dosarului de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENTE)

 
Judecătoria Mangalia admite recuzarea judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, din dosarul tragediei de la 2 Mai! (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia, la un nou termen (FOTO+VIDEO)

07 Jun 2024 601

Oficial Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

04 Jun 2024 844

Dosarul 2 mai Judecătoria Mangalia analizează azi cererea lui Pascu Matei Vlad de eliberare din arestul preventiv!

31 May 2024 777

Dosarul 2 Mai Se cere schimbarea încadrărilor juridice în cazul lui Vlad Pascu! „Inculpatul a transformat autoturismul într-o armă a crimei“ (VIDEO)

29 May 2024 1636

FOTO+VIDEO Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat din arest! Când va fi analizată solicitarea tânărului bucureștean

23 May 2024 1064

Un nou judecător, o nouă speranță pentru familiile victimelor din 2 Mai (VIDEO)

23 May 2024 1031

A fost stabilit un nou termen în Dosarul 2 Mai - Vlad Pascu va fi adus din nou la judecată în Iunie (VIDEO)

23 May 2024 1083

În dosarul 2 Mai Procesul va fi reluat de la 0, în privința audierilor! Noul magistrat - „Vreau să audiez părțile, să le văd, să le simt, să știu ce au simțit”

23 May 2024 1354

UPDATE Nou termen în Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1650

Ce decizii a luat CSM pentru Judecătoria Constanța, Judecătoria Mangalia și Judecătoria Medgidia

22 May 2024 632

Joi, primul termen cu noul judecător Fragmente din cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu, din Dosarul 2 Mai!

22 May 2024 728

Justiție Constanța Laura Sărac-Aldea, propusă șef în continuare al Judecătoriei Medgidia! Carmen Claudia Berevoescu, la Judecătoria Mangalia

19 May 2024 680

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 769

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 751

Ce a decis CSM pentru magistrații Corll Cătălina Geană, Laura Sărac Aldea și Carmen Claudia Berevoescu, de la Judecătoriile Constanța, Medgidia și Mangalia

17 Nov 2023 1230