Tribunalul București, undă verde pentru dosarul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

  • Luna trecută, Tribunalul București a respins acord de recunoaștere a vinovăției încheiat între DNA și inculpatul Bohâlțeanu Tudor Gabriel, decizia nefiind una definitivă.
  • Într-un alt dosar, în luna aprilie 2019, Valentin Răducu Preda a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului, dar și de trafic de influență.


Începe judecata dosarului în care Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și fost consilier al lui Radu Mazăre, este suspectat de trafic de influență.

Decizia a fost luată de Tribunalul București, care a constatat legalitatea sesizării instanţei cu DNA, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Hotărârea tribunalului nu este definitivă.

Tot în acest dosar, DNA a trimis în judecată și o persoană fizică, Radu Cătălin, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru complicitate la săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență și a infracțiunii de spălare de bani.
 

Acord de recunoaștere a vinovăției, respins

De precizat că în aceeași cauză, în noiembrie 2020, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Bohâlțeanu Tudor Gabriel, la data faptelor consilier al ministrului Transporturilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de: două infracțiuni de trafic de influență și spălare a banilor.

Luna trecută, Tribunalul București a respins acord de recunoaștere a vinovăției încheiat între DNA și inculpatul Bohâlțeanu Tudor Gabriel, decizia nefiind una definitivă.
 

Oficial de la DNA

„În perioada imediat următoare schimbării guvernului, pe fondul unor informații privind faptul că noul guvern nu ar mai fi interesat de investiția în extinderea rețelei de metrou din București, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, inculpatul Preda Răducu Valentin i-ar fi pretins reprezentantului companiei care executa lucrările suma de 750.000 euro“.

„Suma ar fi fost pretinsă indirect, prin intermediul inculpatului Bohâlțeanu Tudor Gabriel, la data de 20 iunie 2012 , iar in schimbul banilor, inculpatul Preda Răducu Valentin i-ar fi promis reprezentantului companiei că își va folosi influența pe care o avea asupra decidenților din Ministerul Transporturilor (influență rezultată din calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Transporturilor și calitatea de consilier al ministrului Transporturilor deținută de Bohâlțeanu Tudor Gabriel), astfel încât investiția la lucrările la Magistrala 4 de metrou să fie menținută pe lista de priorități a guvernului și să nu existe probleme cu finanțarea lucrărilor“, conform DNA.

Comunicatul DNA poate fi citit integral accesând secțiunea Documente

Citește și

Valentin Preda, fost secretar de stat, trimis în judecată. Final de anchetă în cameră preliminară

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe azi în dosarul lui Valentin Răducu Preda

09 Mar 2021 921

Valentin Preda, fost secretar de stat, trimis în judecată. Final de anchetă în cameră preliminară

27 Feb 2021 1285

Anunț important din sala de judecată! Judecătorii au respins un acord DNA. Cine bătuse palma cu procurorii

25 Feb 2021 1001

A bătut palma cu procurorii DNA Gabriel Bohâlțeanu, din dosarul lui Răducu Preda, în așteptarea condamnării

19 Dec 2020 1313

Oficial de la DNA. Fost consilier al lui Radu Mazăre Răducu Preda, trimis în judecată

17 Dec 2020 1002

Răzgândirea fostului consilier al lui Mazăre

31 Oct 2020 2190

Fost consilier al lui Mazăre, la judecată cu CSM. Dosarul a ajuns la Constanța. Despre ce este vorba

22 Aug 2020 809

Fost consilier al lui Radu Mazăre Reacția judecătorilor bucureșteni în procesul intentat de Răducu Preda Consiliului Superior al Magistraturii

29 Jun 2020 954

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 2952

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

12 May 2020 2517

Judecătorii analizează azi cererea fostului consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda

15 Apr 2020 828

Fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Contestaţia în anulare formulată de Valentin Preda, admisă în principiu

27 Jan 2020 726

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, azi, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă

22 Jan 2020 1085

Fostul secretar de stat Valentin Preda, nemulţumit de pedeapsă!

05 Dec 2019 1974

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

09 Apr 2019 2425