„Vă dezbrac de uniforma de polițiști“ „Comandant de navă“, condamnat definitiv la Constanța, pentru ultraj!

  • Pe scurt, inculpatul este suspectat că în luna martie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
  • Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.

Sentină definitivă în cazul unui cetățean străin acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj! Cel în cauză (K.G.) a luat 1 an, 10 luni şi 10 zile închisoare cu executare, sentința fiind aplicată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.


Pe scurt, inculpatul este suspectat că în luna martie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.

Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este „comandat de navă“ și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.

Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Constanța, în septembrie 2022, prin condamnarea inculpatului la câte un an de închisoare, pentru săvârşirea a două infracţiunii de ultraj, dar și la un an an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.


Instanța a constatat că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat printr-o altă sentinţă penală. De asemenea, judecătorii au constatat că printr-o altă sentinţă penală s-a constatat dezincriminarea infracţiunii de contrabandă şi s-a dispus încetarea executării pedepsei de doi ani de închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, fiind astfel anulate formele de executare emise în baza sentinţei penale.


În acest context, judecătorii au contopit pedepsele stabilite prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 8 luni de închisoare stabilită printr-o altă sentinţă penală și i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 10 luni şi 10 zile închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 10 luni şi 10 zile închisoare.


Pedeapsa astfel stabilită se va executa în regim de detenţie.


Decizia Judecătoriei Constanța a fost menținută și de judecătorii Curții de Apel Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Din polițist a ajuns inculpat!
Final de proces în cazul agentului acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!


Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

Tulcea. „Uite aşa vă tai capurile!”
Polițist amenințat cu moartea! Judecători – „Scopul pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate“


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Scene interzise minorilor lângă un hotel din Mamaia! Începe procesul

10 May 2024 633

IPJ Constanța Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm

01 May 2024 685

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 920

Arestare la Judecătoria Constanța Un polițist și un jandarm, amenințați cu acte de violență la Techirghiol

27 Dec 2023 1391

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

18 Dec 2023 1363

Județul Constanța Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a atacat o persoană cu o macetă. Iată ce s-a întâmplat

06 Oct 2023 840

Procurorii acuză - ultraj în Arestul IPJ Constanța! S-a lăsat cu o trimitere în judecată

14 Sep 2023 4945

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2300

Tulcea. „Uite aşa vă tai capurile!” Polițist amenințat cu moartea! Judecători – „Scopul pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate“

08 Jul 2023 1254

Amenințări cu moartea în Primăria Saraiu Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Iată decizia finală!

21 Jun 2023 1647

Jandarm mușcat în timpul unor percheziții DIICOT

14 Jun 2023 1263

Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

17 May 2023 2377

Constanța. Polițiști amenințați cu un cuțit de 21,5 cm. Judecătorii au încetat procesul penal

15 May 2023 2168

Scene șocante pe un drum din Constanța! Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Pronunțare amânată

13 May 2023 2315

„Valentino“ a fost plasat în arest la domiciliu! Bărbatul i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale VIDEO

04 May 2023 2611