Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a făcut o serie de precizări cu privire la finanțarea pentru lucrările de la spitalul nou pentru mame și copii care urmează a fi construit în Constanța.

”Dacă suntem cinstiți și nu tratăm politicianist și electoral problema spitalelor din PNRR, Constanța a câștigat timp prețios pentru a realiza spitalul dedicat mamelor și copiilor. Schimbarea sursei de finanțare din PNRR în Banca Europeană de Investiții înseamnă, pe scurt, termene reduse de decont, în sistem bancar, dar și termene de execuție mai lungi, cu cel puțin un an. În acest moment putem spune că în Constanța vom avea două noi spitale, puse în funcțiune în 2026, respectiv 2027”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

”Nimeni nu este ”fericit” după propunerea de schimbare a sursei de finanțare dar sursele problemei de fond sunt și la București și la Constanța. În primul rând, comunicarea pe subiect a Ministerului Sănătății nu a fost corectă și promptă. Au comunicat și explicat post-factum o decizie pe care au luat-o în comitetul interministerial. În al doilea rând, nici proiectul spitalului nu se afla într-un stadiu suficient de avansat încât să nu comporte nici un factor de risc. Chiar puteam să pierdem acești bani”, a subliniat deputatul PNL.
 ”Spitalul pentru mame și copii este un obiectiv mult prea important pentru județul Constanța. Nu va fi abandonat. Asigurăm constănțenii că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obținute de la Banca Europeană pentru Investiții”, a continuat acesta.  
”Ce ține de noi este să înțelegem foarte clar că am câștigat un an pentru a executa solid acest spital nou în Constanța. În același timp trebuie să înțelegem că un an nu este o veșnicie. Consilierii județeni ai PNL vor cere constant și recurent rapoarte de progres pe care le vom prezenta opiniei publice. Constănțenii trebuie să știe adevărul, necosmetizat”, a punctat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.


Citește și:

Ce spun reprezentanții CJC Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Printre ele, Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului SCJU Constanța


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Huţucă „Cazinoul Constanța va străluci din nou și va fi simbolul de care să fim cu toții mândri!“

20 Nov 2023 691

#Dobrogea145 Deputat Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2023 1149

Deputatul Bogdan Huțucă „Se împlinesc 145 de ani de la Revenirea Dobrogei la România, vis împlinit al unei generații ambițioase“

14 Nov 2023 515

Parlamentari dobrogeni, discursuri festive în Camera Deputaților cu prilejul Zilei Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 645

Președintele PNL Constanța, deputat Bogdan Huțucă „Subiectul plafonării plăților în numerar este închis"!

08 Nov 2023 519

Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online

05 Nov 2023 1405

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Prețul gigacaloriei va scădea și mai mult atunci când se va termina tot procesul de înlocuire a conductelor termice“

31 Oct 2023 648

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, de Ziua Armatei

25 Oct 2023 543

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Reușită pentru minoritatea română din Ucraina, limba română redevine limba oficială"!

19 Oct 2023 538

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă „Partidul Național Liberal condamnă atacurile teroriste împotriva populației civile a Statului Israel“

11 Oct 2023 828

Proiect liberal pentru creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural

05 Oct 2023 690

Proiect al parlamentarilor PNL pentru acordarea de bonificații contribuabililor care achită impozitul/plată anticipată până la termenele scadente!

03 Oct 2023 811

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă explică cum a dezamorsat PNL bombele fiscale din proiectul de măsuri anunțat de Guvern

21 Sep 2023 830

Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța -„Am recomandat tinerilor să fie cea mai bună variantă a lor"

17 Sep 2023 780

Reprezentanții PNL Constanța, prezenți la Școala de Vară a Tineretului Național Liberal de la Neptun (VIDEO)

15 Sep 2023 1240