Constantin Balaceanu-Stolnici va aduce pacea sub maslini

PNL nu se va scinda

"Partidul National Liberal este, intr-adevar, framantat de dispute interne", a recunoscut deputatul PNL Puiu Hasotti, presedintele organizatiei judetene Constanta, in cadrul unei conferinte de presa. "Daca vedem partea plina a paharului, putem spune ca disputele constituie expresia democratiei depline. Dimpotriva, daca privim partea goala a paharului, atunci democratia se confrunta cu liberul arbitru", opina liberalul, apreciind ca intr-un partid democratic parerile sunt impartite. Dar se pare ca presedintele Senatului PNL, academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, a gasit o formula pentru a aduce pacea sub maslini: o noua conducere si modificarea statutului. Pe data de 11 iulie, Stolnici, alaturi de Neagu Djuvara, se va intalni cu membri ai partidului, unde va fi prezent si senatorul Mircea Iustian. Scopul intrunirii va fi acela de a trage un semnal pentru ceilalti colegi, indeosebi pentru cei care sunt suspectati de partizanat politic si care nu vor participa la intalnire. Hasotti considera ca Balaceanu-Stolnici ar putea aduce echilibru in partid. "Interesant este faptul ca, in pofida disputelor aprinse, statutul partidului nu a fost catusi de putin incalcat, ceea ce denota ultrademocratismul statutului", precizeaza deputatul. El este de parere ca tensiunile din interiorul partidului au fost create de catre Biroul Permanent Central, care are in componenta "o proportie exagerat de mare de bucuresteni". "Viitorul congres va trebui sa decida disparitia BPC, astfel incat atributiile sale sa fie transferate Delegatiei Reprezentantilor Nationali, for care ar trebui sa fie compus din presedintii organizatiilor judetene, in timp ce atributiile Consiliului National sa revina grupurilor parlamentare. Biroul Executiv sa nu mai poata lua decizii politice, ci doar sa gestioneze activitatea cotidiana a partidului", sugera liberalul. Toate acestea se vor stabili in cadrul Congresului Extraordinar, ale carui data, loc si reprezentare se vor decide de catre Delegatia Permanenta care se va desfasura vineri. In cazul in care congresul va adopta ideile sustinute de Hasotti cu privire la atributiile Biroului Executiv Central si ale Delegatiei Reprezentantilor Nationali, acest lucru semnifica "un pas spre descentralizarea deciziei politice". Oricine va ajunge la presedintia PNL, "partidul nu se va scinda", a conchis liderul liberal.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sportivii de la CS Medgidia, medalii la Campionatul Național de Kempo K1. Eric Crînguș participă la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 510

ACS Power Gym Constanța Campioana Elena Novac, medalii la President Cup 2024, în Georgia. „O experiență frumoasă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Apr 2024 851

Robert Diaconescu, din Constanța, desemnat cel mai bun arbitru român de rugby și pe 2023

19 Jan 2024 1011

„17 ani de carieră frumoasă“ Erchian Ionus, din Medgidia, a pus capăt activității de arbitru. Ultimul său meci, pe stadionul „Steaua“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 3834

Farul Constanța Hagi - „E un drum greu. Dacă vom intra în play-off, va fi un miracol. Precum în sezonul trecut, când am luat campionatul“

18 Sep 2023 3003

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, participare de succes la Campionatul Balcanic din Muntenegru (GALERIE FOTO)

17 Sep 2023 1139

Tragedie în fotbalul românesc. A murit la numai 26 de ani!

20 Aug 2023 1816

Nuntă sport Constanța Mireasa Andreea Barbu a dansat în mijlocul „hoților“ și al suporterilor cu fularul Farul Constanța la gât (GALERIE FOTO)

24 Jul 2023 6815

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013. „Liberul arbitru“ de Ioan Ignat, clasa a X-a A

27 Jun 2023 1076

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2212

Arbitrul constănțean Robert Diaconescu, delegat la meciul Germania - Țările de Jos, din Rugby Europe Championship

18 Jan 2023 2203

Doliu la Asociația Județeană de Fotbal Constanța. S-a stins din viață Vasile Cenușe. „A fost un model de corectitudine“

06 Jan 2023 4185

#ConstanțaEsteBine Ziua 362 – 28.12.2022 Astăzi sărbătoresc constatările

28 Dec 2022 1228

Constanța. O carieră de 27 de ani Arbitrul Cătălin Toader a agățat fluierul în cui. Pe cine a avut colegi de brigadă la meciul de retragere (GALERIE FOTO)

13 Jul 2022 4468

A murit, într-un accident rutier, fostul arbitru Laszlo Sajtos. Prima sa partidă condusă la Liga 1 a fost Poli Iași - Farul 1-2

02 Jun 2022 1802