Politic

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)


Plajele din România sunt un exemplu veritabil de „aşa nu” pentru oricine îşi doreşte un turism prosper. Iar situaţia nu are cum să se schimbe, câtă vreme cei care ar trebui să controleze sunt, în realitate, complici ai celor controlaţi, susţine senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.


Acesta afirmă că în repetate rânduri a atras atenţia asupra abuzurilor pe care le fac utilizatorii plajelor turistice, nerespectându-şi obligaţiile cu privire la stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip. Doar că, mai spune Dinu, ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca şi inexistente.


Şi cotidianul ZIUA de Constanţa a semnalat în repetate rânduri pe timpul sezonului estival faptul că deşi operatorilor economici li se cere să păstreze o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, în realitate, acestea erau amplasate la un pas de apa mării.

Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor de vara trecută privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral nu l-au deranjat pe directorul ABADL, Hristu Uzun, dovadă că sezonul a trecut, guvernul s-a schimbat, iar omul PSD este mai departe pe scaunul de director.


Până vara viitoare nu mai este o eternitate şi sezonul îi va prinde din nou nepregătiţi pe oficialii ABADL. Cu toate că în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la începutul verii trecute reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au declarat că în 90% dintre situaţii utilizatorii respectă reglementările privind dimensionarea plajelor de nisip şi că ar exista doar un singur caz în care plaja nu a fost stabilită şi dimensionată în mod corespunzător.


Şi pentru că actualul sistem de control îşi dovedeşte limitele, Ramona Dinu a decis să-i controleze pe cei care ar trebui să controleze. “În acest sens, în baza Legii nr. 544/2001, am depus o solicitare către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, cerând o copie a planurilor urbanistice zonale ale plajelor de pe litoralul românesc. Toate acestea, pentru a putea compara ulterior realitatea din acte cu privire la suprafeţele de plajă şi realitatea din teren”, afirmă senatoarea USR Ramona Dinu.
Solicitarea poate fi consultată în secţiunea Documente.

 

Până în acest moment, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral nu a răspuns la solicitarea parlamentatului constănţean, preocupaţi probabil să demonstreze că doar în 10% din cazuri sunt nereguli privind stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip!

 

Citeşte şi:

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

Operatori economici din Mamaia şi Eforie, sancţionaţi pentru amplasarea şezlongurilor la un pas de apa mării

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stațiile salvamarilor cumpărate de la Axel Telecom & Technologies. Firma fondată de fratele directorului de la Delfinariu, contract cu Primăria Constanța

31 Jul 2020 1796

Anghel (ANPC), despre operatorii de pe plaje Dacă firmele informează corect, vina încălcării distanţării sociale e a consumatorilor

28 Jul 2020 326

Apele Române Operatorii de plaje, amendați cu peste jumătate de milion de lei. Nu au fost respectate clauzele din contracte

21 Jul 2020 824

Noi sectoare de plajă în curs de reabilitare în următorii ani

16 Jul 2020 577

Septembrie, luna proceselor pentru plaje. În joc sunt, în total, aproape 50.000 de metri pătrați

13 Jul 2020 429

Constanța Continuă acțiunile de igienizare a taluzului dinspre plaje

06 Jul 2020 588

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1968

Apele Române Operatorii de plaje, scutiți cu 30% de la plata contravalorii contractelor de închiriere

16 Jun 2020 708

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3373

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 816

Asociaţia fondată de Oancea, un nou contract cu Primăria Constanţa pentru plajele din Mamaia şi din municipiu (document)

01 Jun 2020 2635

Ministerul Turismului Măsuri de protecție la terase și plaje. Triaj observațional. Nu dăm solnița și stăm patru la masă

30 May 2020 2542

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1255

Apele Române vor înapoi 26.000 mp de plajă de la Primăria Constanța. Când vor analiza judecătorii cazul

28 May 2020 1738

Tribunalul Constanța, explicație tranșantă Faleza și plaja din zona Cazino Sud Mamaia nu aparțin Primăriei Constanța

18 May 2020 4502