În campanie la Constanța Europarlamentarul Norica Nicolai, despre reforma politicii agricole (galerie foto)

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a organizat, ieri, o dezbatere pe tema reformei Politicii Agricole Comune 2014 - 2020 și a impactului ei asupra României. Acțiunea s-a încheiat cu o conferință de presă susținuță de europarlamentarul liberal Norica Nicolai, alături de care s-au aflat Gheorghe Dragomir, președintele PNL Constanța, și Puiu Hașotti, liderul senatorilor PNL. Aceștia au vorbit atât despre reforma politicii agricole, dar și despre nivelul la care se află politica și Justiția din România zilei de astăzi.
Despre subiectul principal al zilei, noua reformă a Politicii Agricole Comune 2014 - 2020, reprezentanții PNL susțin că aceasta este una extensivă, cu implicații majore în rândurile agricultorilor români, dar și cu potențiale beneficii. Perioada menționată aduce atât modifcări ale plăților directe și ale subvențiilor din agricultură, cât și măsuri noi de agromediu, cu impact semnificativ asupra fermierilor români.

„Aceasta este a treia conferință organizată pe aceeași temă, la care participă fermieri, oameni de afaceri și tineri investitori, pentru a facilita accesul la Fondurile Europene”, a declarat Norica Nicolai. „În România există un blocaj major în accesarea acestor fonduri din cauza birocrației. Se blochează astfel și accesul la locuri de muncă și la dezvoltare comunitară”, a mai adăugat aceasta. Europarlamentarul a atras atenția și asupra faptului că, până în luna august, proiectul de viziune pentru Acordul de parteneriat trebuie depus la Uniunea Europeană și, contrar declarațiilor făcute de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, împreună cu reprezentanții Guvernului, potrivit cărora proiectul a fost trimis, în urma verificărilor s-a constatat că acesta lipsește din baza Uniunii Europene. „Comisia este foarte nemulțumită de faptul că nu au fost consultate societatea civilă și asociațiile profesionale. Guvernul minte și refuză să colaboreze”, a declarat Norica Nicolai.
 
Umează o unificare a dreptei?

Întrebată despre o posibilă unificare a dreptei politice din România, europarlamentaul liberal a declarat că nu va exista un asemenea eveniment, deoarece nu există partide care au o orientare politică de dreapta bine definite. „Dreapta în România o reprezintă PNL. N-am să cred niciodată într-o dreaptă care se culcă seara socialistă și se trezește dimineața populară”, a fost răspunsul Noricăi Nicolai, adăugând că situația politică din România în acest moment se află într-un continuu regres. „Nu am văzut o precaritate morală politică mai mare ca în aceste alegeri! Nu avem o dezbatere reală pe chestiuni care sunt foarte serioase pentru România și Uniunea Europeană, avem tot felul de discuții despre tricouri și parașute. Asta este emblema regresului clasei politice”, a mai adăugat europarlamentarul PNL.
Puiu Hașotti, liderul senatorilor PNL, a susținut afirmațiile Noricăi Nicolai, adăugând că „nu există nicio problemă în a fi mai multe partide de aceeași orientare politică fără ca ele să fie unificate”.
 
„Trebuie să gândim o reformă reală a Justiției din României”
 

„Cu cât i s-a acordat mai multă atenție și s-a dorit o reformă a ei, cu atât i s-au creat mai multe probleme”, a afirmat Norica Nicolai referitor la starea actuală a Justiției din România. Amintind abordările diferite ale acelorași cazuri, arestarea unor judecători și procurori, dar și procese care se întind și până la cinci ani, europarlamentarul liberal a declat: „Trebuie să gândim o reformă reală a Justiției în România” .

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 187

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 500

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 451

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 426

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 608

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 562

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 518

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 788

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 768

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 640

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 683

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 378

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 577

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 464

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 908