Liberalii constănțeni cer primarului convocarea Consiliului Local al Municipiului pentru susținerea eforturilor Spitalului de Boli Infecțioase în lupta cu epidemia de coronavirus


Liderul consilierilor municipali PNL din cadrul CLM Constanța, Adriana Arghirescu, a adresat o scrisoare primarului Decebal Făgădău, privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus.

“În aceste zile, municipiul Constanța, alături de multe alte localități din țară, se confruntă deja cu criza creată de pandemia de coronavirus.
Situația, unică și gravă, ne-a adus în fața unor probleme extrem de complicate, care pot fi depășite doar prin responsabilitate, disciplină și solidaritate.
Înscrierea pe curba infecțiilor cu coronavirus ne face să întrevedem un scenariu dramatic, în condițiile crizei structurale a sistemului medical, subfinanțat ani la rând.
Doar un sistem medical bine dotat, finanțat corespunzător și bine gestionat poate asigura tratamentul bolnavilor și, în consecință, reducerea îmbolnăvirilor și a mortalității.
Este momentul unei acțiuni ferme, rapide și curajoase. Îndemnurile la unitate trebuie să se transforme în realitate. Nu mai este timp nici de populism și nici de prioritățile unor interese de grup sau ale unor persoane.

În acest context, consilierii Partidului Național Liberal vă solicită să dați o dispoziție privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus. Ne referim la sume alocate sportului și altor servicii în domeniul recreerii. În contextul creșterii exponențiale a pericolului sanitar, considerăm că aceste cheltuieli bugetare nu mai sunt oportune”, susține Arghirescu.

La rândul său, primarul municipiului Constanța le-a transmit consilierilor liberali un email prin care le aduce la cunoștință faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are încă bani necheltuiți din ultima alocare bugetară de 2.5 milioane de lei, deoarece furnizorii nu au suficiente materiale de protecție și dezinfectanți.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Premierul Florin Cîțu a ajuns la Constanța! Discuții cu operatorii din HoReCa

06 May 2021 1375

Menținerea în funcții a unor directori din primărie proveniți din PSD și numirea unui manager la CT BUS, pe ordinea de zi a ședinței Coaliției de la Constanța

06 May 2021 2195

Eliminarea taxei pentru podurile Cernavodă-Fetești și Vadu Oii-Giurgeni, în continuare, amânată de deputații din Comisia pentru Transporturi

05 May 2021 5696

Secarea concesiunilor piscicole din Delta Dunării pentru a fi utilizate pentru agricultură, în atenția deputatului PNL Bogdan Bola

30 Apr 2021 2438

Judecătorii vor avea la dispoziţie, în cazuri excepţionale, maximum 120 de zile pentru pronunţarea sentinţei şi motivarea hotărârii lor

29 Apr 2021 500

Este oficial. Portul Constanța nu va fi listat pe bursă!

29 Apr 2021 2332

Costel Alexe s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași

28 Apr 2021 481

Ordin pe unitate. Primarii și viceprimarii liberali, promotori ai campaniei de vaccinare împotriva Covid 19

27 Apr 2021 2001

Ministrul Educaţiei, despre examenul scris pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli

26 Apr 2021 753

ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă (PNL) „Cazinoul, aproape gata la exterior! Spital de pediatrie pe lista CNI! Echipa managerială a Portului Constanța, schimbată pe repede înainte, cu încălcarea procedurilor”

24 Apr 2021 1939

ZIUA LIVE. Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, detalii despre investiții la nivelul județului „Portul Constanța a fost cumva uitat”

23 Apr 2021 560

ZIUA LIVE. Președintele organizației județene a PNL, Bogdan Huțucă, vorbește despre problemele locale și interne actuale

23 Apr 2021 390

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 674

ZIUA LIVE. Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă răspunde întrebărilor legate de actul de guvernare și de investiții la nivelul județului

22 Apr 2021 1469

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu, președinte PMP „Constanța este centru strategic în regiune. Pe aici se intră. Trebuia ridicată la cer. O bază militară și un steag american, nu ajung. Nu o poți lăsa așa”

20 Apr 2021 1109