Politic

Liberalii constănțeni cer primarului convocarea Consiliului Local al Municipiului pentru susținerea eforturilor Spitalului de Boli Infecțioase în lupta cu epidemia de coronavirus


Liderul consilierilor municipali PNL din cadrul CLM Constanța, Adriana Arghirescu, a adresat o scrisoare primarului Decebal Făgădău, privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus.

“În aceste zile, municipiul Constanța, alături de multe alte localități din țară, se confruntă deja cu criza creată de pandemia de coronavirus.
Situația, unică și gravă, ne-a adus în fața unor probleme extrem de complicate, care pot fi depășite doar prin responsabilitate, disciplină și solidaritate.
Înscrierea pe curba infecțiilor cu coronavirus ne face să întrevedem un scenariu dramatic, în condițiile crizei structurale a sistemului medical, subfinanțat ani la rând.
Doar un sistem medical bine dotat, finanțat corespunzător și bine gestionat poate asigura tratamentul bolnavilor și, în consecință, reducerea îmbolnăvirilor și a mortalității.
Este momentul unei acțiuni ferme, rapide și curajoase. Îndemnurile la unitate trebuie să se transforme în realitate. Nu mai este timp nici de populism și nici de prioritățile unor interese de grup sau ale unor persoane.

În acest context, consilierii Partidului Național Liberal vă solicită să dați o dispoziție privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus. Ne referim la sume alocate sportului și altor servicii în domeniul recreerii. În contextul creșterii exponențiale a pericolului sanitar, considerăm că aceste cheltuieli bugetare nu mai sunt oportune”, susține Arghirescu.

La rândul său, primarul municipiului Constanța le-a transmit consilierilor liberali un email prin care le aduce la cunoștință faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are încă bani necheltuiți din ultima alocare bugetară de 2.5 milioane de lei, deoarece furnizorii nu au suficiente materiale de protecție și dezinfectanți.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inițiatorii platformei „Împreună, Constanța va răsări“, acțiune caritabilă de Ziua Copilului (galerie foto)

01 Jun 2020 575

Bogdan Huțucă (PNL) “Programul guvernamental IMM Invest a fost simplificat! “

30 May 2020 1527

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

29 May 2020 1040

Este ședință de CLM. Consilierii liberali au anunțat că se vor opune mai multor proiecte de pe ordinea de zi

29 May 2020 773

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

27 May 2020 1320

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1423

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

27 May 2020 522

Bogdan Huțucă (PNL) „Pentru viitorul primar al Constanței, și sper că va fi un primar liberal, fondurile europene trebuie să reprezinte o prioritate”

27 May 2020 2526

Camera Deputaților. Monica Anisie „Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi“ (video)

25 May 2020 433

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 1650

Mihai Lupu (PNL) “Constanța dispune de oportunități pe care conducătorii județului nu le-au accesat pentru atragerea de investitori”

22 May 2020 1619

PNL le dorește anul acesta. Când ar putea avea loc alegerile locale și parlamentare?

21 May 2020 1397

Mihai Lupu(PNL) “COVID-19 și seceta, lecții pentru noi toți, dobrogenii. Dar avem soluții!”

19 May 2020 2600

Bogdan Huțucă (PNL) “Măsurile economice ale Guvernului PNL produc efecte pozitive”

18 May 2020 1763

Bogdan Huțucă (PNL) “Înainte ca PSD-iștii de la Constanța să numească Guvernul PNL „gropar”, ar fi bine să lase din mână lopata cu care lovesc de 20 de ani”

16 May 2020 3861