LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța aduce în prim-plan problemele locale în cadrul unei conferințe de presă (FOTO)


UPDATE 4 

Consilierul Florin Cocargeanu spune că cei 10.000 mp la care făcea referire Stelian Ion fac parte din registrul spațiilor verzi, care a fost recepționat dar care nu a fost supus aprobării CLM.

Cocargeanu vorbește și despre taxa de salubrizare care va crește din 2024, după ce primarul vrea să renunțe la subvenție. Taxa ar urma să fie de 17 lei de persoană lunar. 

În contextul economic actual deja greu de suportat, primarul Vergil Chițac vrea să pedepsească toți constănțenii pentru că unii nu colectează selectiv.

Deși prin hotărârea de consiliu pe care am votat-o în luna august taxa de salubrizare pentru anul 2024 rămânea neschimbată, în proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul Municipiului Constanța în anul 2024 al cărui inițiator este, primarul propune mărirea acesteia de la 8 lei la 17 lei/persoană. 

Aplicarea de noi taxe și mărirea celor deja existente nu se reflectă deloc în felul care arată orașul. Constanța, un oraș cu potențial enorm, pare încremenită în trecut și este incapabilă să țină pasul cu alte reședințe de județ. 

Vergil Chițac repetă istoria anului trecut, când a vrut să dubleze valoarea taxei de salubrizare. Datorită amendamentului USR, aceasta a crescut atunci cu doar 50 de bani, reprezentând rata inflației. 

USR nu susține această mărire și va depune amendament și anul acesta, în eventualitatea în care proiectul va rămâne în forma actuală.


Cocargeanu mai spune că aleșii USR nu pot fi de acord cu sancționarea cetățenilor din Constanța în contextul în care administrația locale nu și-a finalizat obligația de a asigura infrastructura.

Totodată acesta mai spune că primarul este în campanie electorală vădită prin majorarea valorii tichetelor din programul Respect cu 50%. Tichetul va fi din 2024 -75 lei.



UPDATE 3 

Consilierul Cristiana Popescu vorbește despre reactualizarea strategiei de dezvoltare până în 2030 care intră mâine la vot în CLM.

Popescu spune că este vorba despre o reactualizare a unui document din 2017 fără să se vorbească despre stadiul acestei viziuni din 2017 și până în prezent. 




Consilierii nu au fost întrebați sau informați ci doar suntem puși în fața faptului împlinit de administrația Chițac. 


UPDATE 2 

Un alt subiect este desființarea a 10.000 mp de spații verzi în Constanța.

"Până nu de mult acolo erau plantați pini cu promisiunea că vor fi replantați, acum se propune desființarea acelor spații verzi pentru lărgimea benzilor auto, mai spune Stelian Ion.

" Este o bazaconie, este o chestiune foarte ciudată, in condițiile în care Chițac a promis anual 3 hectare de spații verzi."

Stelian Ion critică decizia primăriei Constanța de a prelungi contractele de închiriere a curților școlilor pentru 10 ani în loc de 5, în condițiile în care USR a făcut o lege care obligă directorii de școli să deschidă curțile școlilor în afara orelor de curs pentru mișcare.


UPDATE 1

"Există o lege pentru aprobarea OUG privind închirierea plajelor pentru 2 ani de zile. Acest proiect a fost întors din plen la Comisii. Am crezut că se dorește îmbunătățirea acestuia. Însă la comisia de administrație publice, printr-un amendament al unui deputat UDMR da posibilitatea de a se prelungi durata de încheiere de la 2 la 10 ani. Așadar pe o procedură rapidă se ajunge la eludarea legii. Nu putem să nu vedem că afectează și calitatea serviciilor și mediul concurențial", anunța președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.

În Comisia de Administrație Publică ne vom susține punctul de vedere, a mai spus Ion.



Azi, 28 noiembrie, are loc o conferință de presă US Constanța în care sunt abordate mai multe subiecte de interes public local.

Sunt prezenți la eveniment președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, liderul grupului de consilieri municipali USR, Florin Cocargeanu și consilierul municipal Cristiana Popescu.

Citește și:

USRPSD și PNL au suspendat finanțarea construcției stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 334

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 550

Comunicat oficial Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată!

25 Apr 2024 447

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 759

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 517

CCR a amânat decizia USR și Forța Dreptei au depus sesizare pe ordonanţa privind transporturile rutiere

24 Apr 2024 429

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 731

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1050

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 556

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 545

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 506

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 727

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 607