LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța aduce în prim-plan problemele locale în cadrul unei conferințe de presă (FOTO)


UPDATE 4 

Consilierul Florin Cocargeanu spune că cei 10.000 mp la care făcea referire Stelian Ion fac parte din registrul spațiilor verzi, care a fost recepționat dar care nu a fost supus aprobării CLM.

Cocargeanu vorbește și despre taxa de salubrizare care va crește din 2024, după ce primarul vrea să renunțe la subvenție. Taxa ar urma să fie de 17 lei de persoană lunar. 

În contextul economic actual deja greu de suportat, primarul Vergil Chițac vrea să pedepsească toți constănțenii pentru că unii nu colectează selectiv.

Deși prin hotărârea de consiliu pe care am votat-o în luna august taxa de salubrizare pentru anul 2024 rămânea neschimbată, în proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul Municipiului Constanța în anul 2024 al cărui inițiator este, primarul propune mărirea acesteia de la 8 lei la 17 lei/persoană. 

Aplicarea de noi taxe și mărirea celor deja existente nu se reflectă deloc în felul care arată orașul. Constanța, un oraș cu potențial enorm, pare încremenită în trecut și este incapabilă să țină pasul cu alte reședințe de județ. 

Vergil Chițac repetă istoria anului trecut, când a vrut să dubleze valoarea taxei de salubrizare. Datorită amendamentului USR, aceasta a crescut atunci cu doar 50 de bani, reprezentând rata inflației. 

USR nu susține această mărire și va depune amendament și anul acesta, în eventualitatea în care proiectul va rămâne în forma actuală.


Cocargeanu mai spune că aleșii USR nu pot fi de acord cu sancționarea cetățenilor din Constanța în contextul în care administrația locale nu și-a finalizat obligația de a asigura infrastructura.

Totodată acesta mai spune că primarul este în campanie electorală vădită prin majorarea valorii tichetelor din programul Respect cu 50%. Tichetul va fi din 2024 -75 lei.UPDATE 3 

Consilierul Cristiana Popescu vorbește despre reactualizarea strategiei de dezvoltare până în 2030 care intră mâine la vot în CLM.

Popescu spune că este vorba despre o reactualizare a unui document din 2017 fără să se vorbească despre stadiul acestei viziuni din 2017 și până în prezent. 
Consilierii nu au fost întrebați sau informați ci doar suntem puși în fața faptului împlinit de administrația Chițac. 


UPDATE 2 

Un alt subiect este desființarea a 10.000 mp de spații verzi în Constanța.

"Până nu de mult acolo erau plantați pini cu promisiunea că vor fi replantați, acum se propune desființarea acelor spații verzi pentru lărgimea benzilor auto, mai spune Stelian Ion.

" Este o bazaconie, este o chestiune foarte ciudată, in condițiile în care Chițac a promis anual 3 hectare de spații verzi."

Stelian Ion critică decizia primăriei Constanța de a prelungi contractele de închiriere a curților școlilor pentru 10 ani în loc de 5, în condițiile în care USR a făcut o lege care obligă directorii de școli să deschidă curțile școlilor în afara orelor de curs pentru mișcare.


UPDATE 1

"Există o lege pentru aprobarea OUG privind închirierea plajelor pentru 2 ani de zile. Acest proiect a fost întors din plen la Comisii. Am crezut că se dorește îmbunătățirea acestuia. Însă la comisia de administrație publice, printr-un amendament al unui deputat UDMR da posibilitatea de a se prelungi durata de încheiere de la 2 la 10 ani. Așadar pe o procedură rapidă se ajunge la eludarea legii. Nu putem să nu vedem că afectează și calitatea serviciilor și mediul concurențial", anunța președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.

În Comisia de Administrație Publică ne vom susține punctul de vedere, a mai spus Ion.Azi, 28 noiembrie, are loc o conferință de presă US Constanța în care sunt abordate mai multe subiecte de interes public local.

Sunt prezenți la eveniment președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, liderul grupului de consilieri municipali USR, Florin Cocargeanu și consilierul municipal Cristiana Popescu.

Citește și:

USRPSD și PNL au suspendat finanțarea construcției stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța
 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 366

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 525

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1240

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat identitatea vizuală şi sloganul de campanie

28 Feb 2024 541

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 666

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 622

USR Constanța invită persoanele cu dizabilități din Constanța la un dialog pentru a afla problemele cu care se confruntă

26 Feb 2024 621

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

26 Feb 2024 520

Stelian Ion „Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac. Noua victimă este cartierul Tomis Nord"!

26 Feb 2024 807

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 829

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 962

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 469

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

22 Feb 2024 497

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 590

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 820