Politic

Membrii PNL care vor să candideze la alegerile europarlamentare își vor depune candidatura până la data de 1 octombrie

Consiliul Național al PNL a adoptat criteriile, procedura și calendarul privind desemnarea candidaților la europarlamentare.

Astfel, membrii PNL care vor să candideze în cadrul alegerilor europarlamentare își vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie. Dosarul va cuprinde un CV profesional, un CV politic și un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida pe listele PNL, membrii partidului trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidați va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea președintelui PNL. În cadrul listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidați plus un supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcție de rezultatul la alegerile locale și parlamentare și de sondajul de opinie efectuat de partid.

„Ierarhia candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de apartenența candidaților la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor, și de punctajul dobândit de fiecare candidat”, a stabilit BPN al PNL.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experiența politică, experiența administrativă și profesională, experiența în relații internaționale și calitatea proiectului depus.

Evaluarea candidaturilor se va face de către BEx, în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu. Forma finală a listei de candidați va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Național, conform prevederilor statutare, la propunerea Biroului Executiv.

PNL și președintele Iohannis și-au reînnoit parteneriatul politic 

La Consiliul Național al Partidului Național Liberal a participat și președintele Klaus Iohannis. „PNL și președintele Iohannis și-au reînnoit parteneriatul politic ce are ca scop oferirea unei guvernări stabile, democratice și în interesul românilor. Consiliul Național a fost extrem de important pentru noi, liberalii, deoarece am înțeles încă o dată că suntem singura forță politică ce poate oferi o alternativă la actuala guvernare coruptă și incompetentă. Am înțeles cu toții mesajul pe care ni-l transmite electoratul, am înțeles că trebuie să lăsăm deoparte micile dispute interne și să ne axăm doar pe găsirea unor soluții pentru țară. Nu mai putem pierde timpul, căci cu fiecare zi care trece România se scufundă și mai mult în neîncredere“, susține președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
 

Citește și:

PNL Constanța nu va avea candidați eligibili pe lista pentru europarlamentare. Ce spune președintele Huțucă?


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţia privind corvetele militare. A fost făcută publică decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

07 Jun 2019 2220

Şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. 16 proiecte pe ordinea de zi

29 May 2019 458

O licitație a RAJDP Constanța a ajuns pe masa Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Ce s-a decis

29 May 2019 516

Contestaţia depusă de Rino Guard la CNSC împotriva CN APM Constanţa, declinată către Tribunalul Constanţa

08 May 2019 577

Procedura de atribuire a contractului privind dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia, contestată de Salport SA. Ce a decis CNSC

27 Apr 2019 670

Licitaţia pentru Cazinoul din Constanţa ar trebui să înceapă în luna mai

26 Apr 2019 818

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

25 Apr 2019 1111

Concursul, organizat la Cumpăna! Micile gimnaste de la Victoria Cumpăna, şapte medalii la Campionatul Naţional (galerie foto)

23 Apr 2019 799

Campionat Naţional de gimnastică ritmică la Cumpăna, fază regională la oină la Năvodari

20 Apr 2019 962

În weekend, găzduieşte Campionatul Naţional. Cine participă Cumpăna, singura comună din România cu secţie de gimnastică ritmică afiliată!

19 Apr 2019 667

O porţiune de plajă din staţiunea Venus, mărul discordiei între firme. Ce societăţi doresc să o închirieze. S-a ajuns în instanţă

19 Apr 2019 683

Cu cine se va asocia Oil Terminal în vederea constituirii Comitetului Național Român pentru Consiliul Mondial al Petrolului

23 Mar 2019 842

Contestaţia formulată de Telekom România Communications SA împotriva OCPI Constanţa, respinsă de CNSC. De ce s-a ajuns aici

20 Mar 2019 638

DSVSA Constanţa, „pârâtă“ la CNSC de o firmă din Timiş. Motivul neînţelegerii - achiziţia unui incinerator mobil

14 Mar 2019 435

Spitalul Municipal Medgidia, obligat de CNSC să publice în SEAP unele modificări privind o achiziţie publică. Cum s-a ajuns aici

27 Feb 2019 1312