Politic

Nicio femeie nu se regăseşte în echipa de conducere restrânsă Schimb de ştafetă în PNL Constanţa. Dragomir a predat organizaţia lui Huţucă. Cele mai multe voturi le-a luat prim-vicepreşedintele Delicoti! (galerie foto)

PNL Constanţa şi-a ales noul Birou Politic Judeţean.
La lucrările Comitetului de Coordonare Judeţean au participat aproximativ 660 de delegaţi de la nivelul judeţului. Prezidiul CCJ a fost format din: Gheorghe Dragomir - preşedinte, Constantin Buşoi - secretar general Biroul Politic Naţional, Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte BPN, Septimiu Bourceanu - secretar general PNL, Marilena DragneaCostel Stanca şi Adrian Manole.
 
Câştigătorul alegerilor a fost Bogdan Huţucă, ce a obţinut 580 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Mihaela Andrei, a obţinut doar 41 de voturi. În total, au fost exprimate 629 de voturi, dintre care opt au fost anulate.

Ce le-a transmis colegilor noul preşedinte al PNL

„Vă mulţumesc pentru votul acordat astăzi şi, mai ales, pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o, aceea de a vă reprezenta în Parlamentul României. Mi-aş fi dorit ca echipa de parlamentari liberali constănţeni să fie una mult mai numeroasă. Din păcate, grupul parlamentar de liberali este unul restrâns, sub nivelul la care am mizat la alegerile electorale, iar PNL nu guvernează. Totuşi, am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom reuşi să facem opoziţie mult mai constructivă, mult mai eficientă şi mult mai coerentă. Consider că suntem în această situaţie din cauza unor decizii strategice nefericite luate la nivel naţional şi a unor vulnerabilităţi organizaţionale pe care nu doresc să le inventariez acum, dar pe care le vom regândi, clarifica şi îndrepta în perioada următoare.
 
Închiderea acestei perioade de interimat ne obligă la o diagnoză, la o analiză a decalajelor faţă de performanţa pe care dorim să o obţinem în viitor, dar ne obligă la un demers, acela de a valorifica oportunitatea de a construi pentru viitor. Sunt astăzi în faţa dumneavoastră din două motive. În primul rând, din nefericire domnul preşedinte, Gheorghe Dragomir, nu mai candidează. Iar pe de altă parte, sunt aici datorită faptului că o parte din mine, formal, şi, informal, anumite persoane consideră că aş fi persoana potrivită pentru această funcţie, pentru a coordona activitatea organizaţiei. Am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom face o opoziţie mult mai concretă. Închiderea perioadei de interimat ne obligă la valorificarea oportunităţii de a construi pentru viitor. Sunt membru din 1992, PNL m-a promovat în funcţiile pe care le-am ocupat în cadrul Ministerului Finanţelor, apoi ca prefect. Toate aceste poziţionări mi-au permis să ocup funcţii publice, în care m-am perfecţionat profesional.
 
Toată activitatea mea s-a intersectat cu PNL şi cu oamenii de aici. Până să devin deputat, eram economist, lucram în finanţe, în realitate, am fost manager. Nu ştiu dacă am abilităţi de lider politic. Nu ştiu dacă deţin toate aceste trăsături, dar compensez prin energie, capacitatea de a media şi a găsi soluţii. Una dintre misiunile viitoarelor conduceri va fi şi aceea de a identifica noi echipe de conducători. Misiunea noastră este recâştigarea credibilităţii“, le-a spus Bogdan Huţucă liberalilor.

Echipa lui Bogdan Huţucă respectă şi nu prea cotele de gen

Dincolo de victoria categorică în alegeri a deputatului Bogdan Huţucă, nu putem să nu remarcăm faptul că funcţiile importante din Biroul Politic Judeţean au fost împărţite numai între purtătorii de pantaloni. Cota de gen a fost salvată doar prin prezenţa ca membri ai BPJ a primarului Ancuţa Belu – Mihail Kogălniceanu, a Dorinei Cicilia Şerbănescu - primar al localităţii Adamclisi şi a Paraschivei Demirel Bobe - preşedintele PNL Peştera. Funcţia de prim-vicepreşedinte pe domeniul Strategii Politice şi Comunicare i-a revenit lui Septimiu Bourceanu cu 507 voturi. Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, este prim-vicepreşedintele Departamentului Politici Publice. El a reuşit cea mai mare performanţă în materie de voturi, depăşindu-şi atât colegii dar şi pe preşedintele filialei. Delicoti a primit 595 de voturi.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Strategii şi Relaţii Politice au candidat Mihaela AndreiIoan Solomon şi George Scupra. În urma voturilor, funcţia i-a revenit primarului Scupra, de la Ovidiu. 545 de voturi a primit edilul care a avut un discurs care a lăsat mută asistenţa, inclusiv pe vicepreşedintele BPN Teodor Atanasiu. George Scupra a lansat un mesaj de forţă şi a afirmat că el "nu-şi ia lumina de la Bucureşti". Primarul din Ovidiu nu s-a sfiit să vorbească şi despre campania electorală pentru alegerile parlamentare pe care a catalogat-o "catastrofală" şi a chemat la unitate în partid.
 
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului Imagine, Comunicare, Relaţii cu Mass-Media şi Purtător de Cuvânt, Cătălin Anghel a fost învins la voturi de  George Muhscină - (487), care, în urmă cu aproximativ o lună, a devenit preşedintele organizaţiei municipale.
 
Marian Cruşoveanu este, de ieri, vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Economice, Mediul de Afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene. A primit 442 de voturi.

Un alt primar, Robert Nicolae Şerban, de la Eforie, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relaţii cu Sindicatele, Patronate, Organizaţii Neguvernamentale şi Grupuri de Cetăţeni. Primarul din Eforie a strâns 590 de voturi, mai multe decât preşedintele Huţucă.
 
Liviu Negoiţă, primarul din Cernavodă, a câştigat funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici privind Administraţia Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa cetăţeanului cu 476 de voturi.

Consilierul judeţean George Niculescu a devenit vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală cu 451 de voturi. Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Sănătate. Şi el a primit 590 de voturi, la fel ca şi colegul său de la primăria şi organizaţia Eforie, respectiv cu 10 voturi peste cele primite de Bogdan Huţucă. Primarul din Mangalia, Cristian Radu este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport cu 452 de voturi.
 
Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte, alături de cele trei doamne nominalizate mai sus, şi: Stelian Bucovală, Marian Gălbinaşu – primar Corbu, Marian Iordache, Mugur Mitrana - primar 23 August, Sorin Mocianu – consilier judeţean, Gheorghe Moldovan – primar Albeşti, George Nicola – primar Aliman, Cozmin PurcăreaRadu Matei, Valentin Stanciu – primar Topalu, Petre Urziceanu - primar Negru Vodă şi Florian Cristian Zahariuc – consilier judeţean. Trezorier a fost ales Marius Pricopie (515 voturi), preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţean - Toni Bobe (515 voturi), iar preşedintele Comisiei Revizie - Dumitru Mergiani cu 513 voturi.
 Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte de drept, potrivit statutului PNL şi parlamentarii în funcţie: respectiv deputatul Robert Boroianu şi senatorul Vergil Chiţac. Amândoi au calitatea de vicepreşedinţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii DNA au cerut condamnarea lui Ludovic Orban la închisoare cu executare. Ce decizie a primit liderul PNL în primă instanță

19 Feb 2018 178

Informații incredibile din stenograme ale DNA. Crin Antonescu ar fi fost șantajat. Cum a reacționat fostul lider PNL

18 Feb 2018 727

BPN al femeilor din PNL a votat principalele direcții și strategii la nivel de organizații județene

18 Feb 2018 353

Constanţa. Consilierul judeţean PNL, Bogdan Bola explică de ce a votat împotriva bugetului pentru anul 2018

18 Feb 2018 330

Iată cum ar trebui să arate noul teatru pentru copii și tineret! Propunerea consilierilor PNL Gima și Bola, neacceptată de Consiliul Județean Constanța! (galerie foto)

17 Feb 2018 345

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 1436

Bugetul Constanţei a fost aprobat cu două amendamente - elaborarea unei strategii de smart city şi a studiilor de fezabilitate pentru porturi turistice

16 Feb 2018 549

Achiziția a două mașini de spălat pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea a încins spiritele consilierilor

15 Feb 2018 537

Nemulţumiţi că nu le-au fost luate în considerare amendamentele Consilierii PNL nu au votat bugetul judeţului Constanţa. Iată cum s-au împărţit banii!

15 Feb 2018 564

Bogdan Huțucă, despre bugetul municipiului Constanța pentru anul 2018

14 Feb 2018 300

UPDATE. Vicepreședintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, la Constanța. Susține o conferință de presă

14 Feb 2018 467

Moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de PNL

12 Feb 2018 480

Doliu în lumea politică din România. Un fost lider PNL s-a stins din viață

08 Feb 2018 840

Huţucă - „Românii îşi vor încasa lefurile care scad sub efectele «escrocheriei» fiscale prin mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat!“

07 Feb 2018 312

Preşedintele interimar al ALDE Constanţa, chestor la Camera Deputaţilor

02 Feb 2018 1025

Curtea de Conturi a trimis speţa şi la Parchet Fostul primar Urdea, dat în judecată de actualul primar şi de Consiliul Local Limanu

31 Jan 2018 715

Ludovic Orban, despre învestirea Guvernului - ”Nu vom vota acest Guvern!”

28 Jan 2018 544

Alături de echipa sa, senatorul Chiţac pregăteşte lansarea unei platforme politice locale. Între timp, îşi critică foştii colegi. Astăzi, despre „amnistia“ deputatului Huţucă!

27 Jan 2018 854

AstăziCCR, decizie finală cu privire la legile Justiţiei

23 Jan 2018 608

Ședință cu final așteptat. Septimiu Bourceanu, desemnat coordonator al filialei PNL Constanța

20 Jan 2018 1403

Septimiu Bourceanu, desemnat coordonator al filialei PNL Constanța

19 Jan 2018 599

George Muhscina a demisionat din funcția de președinte al organizatiei municipale a PNL

18 Jan 2018 2102

Debutatul Bogdan Huțucă intervine în conflictul dintre fostul președinte al ANAF și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa

18 Jan 2018 517

Consilierii PNL Bola şi Gima au cerut conducerii Enel Dobrogea să includă în lista de investiţii solicitările primarilor din judeţ (document)

17 Jan 2018 810

PNL, 28 de ani de la reînfiinţare. O istorie pe scurt, în opoziţie!

16 Jan 2018 641

Ziua poetului național, Mihai Eminescu sărbătorită în avans de femeile din PNL Constanţa

14 Jan 2018 740

Un senator PSD de Bistrița Năsăud, propunerea PSD pentru a prelua funcția de ministru al Pădurilor și al Apelor. Funcția, vacantă după demisia Doinei Pană

08 Jan 2018 406

PNL sesizează CCR pe legea care va permite numirea politică a directorilor pentru aproximativ 100 de companii de stat

27 Dec 2017 362

PNL a depus o sesizare la CSM împotriva modificării legii privind organizarea judiciară

22 Dec 2017 767

Deputatul PNL Mihai Voicu, trimis în judecată de DNA

21 Dec 2017 572

Deputatul Bogdan Huțucă - ”Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal”

21 Dec 2017 866

Consilierii de Constanţa Rezeanu şi Căliminte, membri PNL şi nu prea!

20 Dec 2017 713

Huţucă - „Bugetul aferent anului 2018 are ca principale victime primăriile!“

20 Dec 2017 756

București. Consilierii propun bulevardul ”Regele Mihai I al României"

18 Dec 2017 648

PMP Constanţa va ataca în instanţă modul de eliberare din funcţie a unor consilieri locali PNL

15 Dec 2017 892

Deputaţii liberali, amendamente la Legea bugetului de stat. Huţucă şi Boroianu au cerut mai mulţi bani pentru Spitalul Judeţean Constanţa

13 Dec 2017 567

Un an de la alegerile parlamentare. Mai ştiţi pe cine aţi trimis în Parlamentul României?

09 Dec 2017 1415

Punctul de vedere al Nuclearelectrica faţă de comunicatul lui Virgil Popescu, deputat PNL

08 Dec 2017 613

PNL susţine că, în 2018, dezvoltarea colectivităţilor locale va fi afectată dramatic!

08 Dec 2017 522

PNL cere premierului demiterea ministrului Energiei şi a directorului general al Nuclearelectrica

07 Dec 2017 624

Comisia de buget ar putea relua votul asupra raportului la OUG privind split TVA

05 Dec 2017 356

Liberalii constănţeni nu sunt de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor pentru 2018

30 Nov 2017 647

Mesaj tranșant al deputatului liberal Bogdan Huțucă Nu îi permitem cuplului Dragnea-Tăriceanu să vorbească în numele parlamentarilor PNL

29 Nov 2017 588

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

27 Nov 2017 1165

Consilierul PNL Andreea Văsii propune un parteneriat între Consiliul Local Municipal Constanţa şi Waze Connected Citizens

25 Nov 2017 715

E oficial. Costel Armășescu, primar al comunei Pantelimon

24 Nov 2017 929

Moţiunea de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută joi

22 Nov 2017 360

Ludovic Orban, despre modificarea legilor Justiției-”Ne confruntăm cu o amenințare la adresa democrației”

21 Nov 2017 514

Ludovic Orban, despre coaliția PSD-ALDE ”Pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis”

20 Nov 2017 343

Imagini de la eveniment Mitingul PNL. Constănțenii au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (galerie foto + video)

20 Nov 2017 743