Nicolae Ciucă, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale - „ Dacă partidul mi-o cere, îmi asum“

foto: facebookPreşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că îşi va asuma o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor, în situaţia în care partidul pe care-l va conduce îi va cere să-şi asume acest proiect, informează Agerpres.ro

El a fost întrebat într-un interviu la DC News dacă va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

"La Sinaia a fost o decizie politică prin care PNL şi-a asumat responsabilitatea de a merge în alegeri prin forţe proprii şi discuţiile au fost în interiorul partidului, legate de tot ceea înseamnă asumarea la nivel de preşedinte de filială, la nivel de conducere executivă pe etape ale anului electoral 2024. Şi bineînţeles, întrebarea din sală, de la colegi, a fost: dumneavoastră vă asumaţi să candidaţi ? Dacă partidul mi-o cere, îmi asum, nu am niciun fel de problemă, doar că, în momentul de faţă, chiar mai este un an până atunci, dacă partidul mi-o cere, voi candida, dar cred că este mult prea devreme să intrăm în această analiză şi dezbatere a alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care avem atât de multe de făcut pentru închiderea anului 2023, pentru începerea şi demararea coerentă a anului 2024. Deci, avem de guvernat şi avem o responsabilitate faţă de români", a declarat Nicolae Ciucă.


El a precizat că în momentul în care strategia pentru alegerile din 2024 a PNL va fi definitivată, va fi anunţată şi candidatura la alegerile prezidenţiale.

În context, Ciucă a fost întrebat dacă mai este prieten cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, aşa cum era în perioada în care el era şef al Guvernului.

"Sigur că da, sunt prieten cu toată lumea şi mi se pare corect să discutăm despre ceea ce înseamnă responsabilitatea la nivel de lideri. Aşa cum spuneam, după aceşti 34 de ani, PSD, PNL, reprezintă partidele mainstream, care s-au aflat permanent în confruntare. De doi ani de zile am demonstrat, scuzaţi-mă, că ne-a venit mintea la cap şi am putut să punem laolaltă valorile şi ceea ce am considerat că poate să contribuie la buna funcţionare a acestei coaliţii şi am reuşit... am depăşit doi ani de zile de când asigurăm guvernarea ţării. Şi este o guvernare bună, şi cu realizări şi cu aspecte pe care trebuie să le rezolvăm, care sunt în curs de derulare, dar, pe care insistăm că le vom rezolva. Nu se pot întâmpla toate peste noapte. Pentru a putea să rezolvăm aceste chestiuni este nevoie de continuitate ", a afirmat Ciucă.


Fiind întrebat dacă şi l-ar dori contracandidat pe Marcel Ciolacu, în varianta în care PNL îi va cere să candideze la prezidenţiale, Ciucă a spus: "Aici, poporul suveran va decide, pentru fiecare dintre cei care vor intra în această cursă".

"Oricăruia dintre candidaţi îi voi ura succes. Un gânditor, un tactician, Sun Tzu, spunea: să-ţi cunoşti adversarul, inamicul, mai bine decât pe tine însuţi ! Şi aici aş mai adăuga ceva, dincolo de a-l cunoaşte trebuie să-l respecţi, pentru că atunci când îl respecţi îţi îndeplineşti obiectivul", a declarat Ciucă.

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „România își aniversează astăzi al 147-lea an de independență“

10 May 2024 346

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 537

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 447

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 485

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1030

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 788

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1497

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 870

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 401

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 639

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1031

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 662

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1256

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 649

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 745