Președintele USR Constanța, Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile din lacul Tăbăcărie




Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion a sesizat astăzi Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile, materiale de construcții și peturi din lacul Tăbăcărie și împrejurimi.

„Deșeurile aruncate în Lacul Tăbăcăriei și pe canalul care face legătura cu Lacul Siutghiol reprezintă o problemă de sănătate publică. Reprezintă un pericol atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii aflați pe litoral, la intrarea în stațiunea Mamaia.
 
Nu este suficient ca deșeurile să fie scoase din apă, ci trebuie încărcate și transportate spre locurile special amenajate. Și este foarte important ca zona să fie igienizată.


 
Primăria condusă de Chițac se joacă cu sănătatea constănțenilor și a turiștilor.
 
În această perioadă de vacanță, ar fi trebuit să fie suplimentate echipele de control, în Constanța și în Mamaia, care să semnaleze orice încălcare a legii privind deșeurile. Amiralul Vergil Chițac are ale preocupări: spectacole, luminițe de Crăciun, competiții sportive verificate de DNA.
 
Și colega mea, deputata Diana Buzoianu, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, a sesizat astăzi Garda Națională de Mediu în legătură cu poluarea din zona Siutghiol și Lacul Tăbăcăriei. Poate vom afla astfel cauzele care au stat la baza poluării excesive din zonă și cine sunt cei care au aruncat inclusiv materiale de construcții în Lacul Tăbăcăriei“, susține președintele USR Constanța.

sursă foto:https://www.facebook.com/USRConstanta

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța își depune luni candidatura

28 Apr 2024 112

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 122

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 149

Afaceri Constanța Decizii importante luate de unicul asociat al societății Rinaldo Impex SRL

28 Apr 2024 159

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 157

SC Maestru Jan Răzvan SRL, firmă nou înființată la Constanța

28 Apr 2024 162

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 161

#DobrogeaDigitală Considerațiuni generale asupra stării Dobrogei din 1879 - „Este foarte de temut ca o mare parte să se decidă a părăsi acestă țară“

28 Apr 2024 248

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 141

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 168

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 189

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 181

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți sunt mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori

28 Apr 2024 158

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 217

Armă neletală de autoapărare, confiscată la Constanța. Ce au constatat polițiștii

28 Apr 2024 175