Politic

Programul de guvernare PNL vizează obiective majore pentru Constanţa - spital regional şi finalizarea Coridorului Paneuropean


 
Liberalii promit, în programul de guvernare lansat la finele săptămânii trecute, alocaţii pentru copii în valoare de 200 de lei, dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, precum şi construirea de spitale regionale. Constanţa se află pe lista liberalilor cu două proiecte majore: spital regional şi finalizarea Coridorului Paneuropean (Arad - Sibiu - Bucureşti - Constanţa).
 
„Reclădirea Naţională a României”, programul de guvernare al PNL, are în centru ideea că statul trebuie să servească cetăţeanul. Liberalii îşi propun investiţia a încă 24 de miliarde de euro în economia României în următorii patru ani. În acest scop, se vor înfiinţa Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR) şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României (BDIR), cu un capital iniţial de 200 de milioane de euro şi care va opera cu un portofoliu de finanţări de cel puţin un miliard de euro.
 
În centrul măsurilor economice ale PNL se află generalizarea cotei unice de 16% şi un Cod al muncii flexibil. La capitolul sănătate, PNL promite dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, precum şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017, până la dublarea acestora. Un alt obiectiv este construirea a opt spitale regionale cu specific de urgenţă la Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara, Constanţa, Târgu Mureş, Sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti pentru care există documentaţie.
 
În centrul măsurilor sociale este angajamentul de creştere a alocaţiilor la valoarea de 200 de lei pe lună. Cât priveşte justiţia, un rol central îl are reforma CSM şi transferarea bugetelor justiţiei la această instituţie ca o pârghie importantă în asigurarea independenţei.
La capitolul politic, PNL menţionează eliminarea privilegiilor, inclusiv a pensiilor speciale pentru parlamentari, şi realizarea unui program de lucru precis cu trei săptămâni în Parlament, de luni până joi, şi o săptămână în teritoriu.
 
La capitolul legat de infrastructură, liberalii vor conectarea Ţării Româneşti cu Transilvania şi Banatul prin prioritizarea construirii autostrăzii Sibiu - Piteşti şi finalizarea Coridorului Paneuropean (Arad - Sibiu - Bucureşti - Constanţa), conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea construcţiei autostrăzii Unirii: Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni. Şi o delegaţie a PNL Constanţa a participat la Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal, ocazie cu care au fost prezentate principalele măsuri ale programului de guvernare. Cu aceeaşi ocazie, liberalii au confirmat-o oficial pe Alina Gorghiu în funcţia de preşedinte unic al partidului.
 
„Când veţi aşeza în oglindă toate programele de guvernare propuse de toate partidele de pe scena politică pentru perioada postelectorală, veţi observa că singurele soluţii credibile, care pot determina schimbări reale în economie, vin din partea Partidului Naţional Liberal”, a declarat preşedintele Filialei PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Potrivit declaraţiilor liderului PNL Constanţa, „în Constanţa avem nevoie de o reducere masivă a fiscalităţii şi de o normalizare a relaţiilor dintre stat şi contribuabil. Soluţiile PNL sunt clare şi realizabile în perioada următoare: propunem o cotă redusă de TVA la 16% şi o reducere semnificativă a contribuţiilor pe muncă, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator, până la cota de 16%”.

Pe de altă parte, liderul campaniei electorale a PNL Constanţa, consilierul judeţean George Muhscină, a declarat că rezultatul alegerilor din decembrie va depinde, într-o foarte mare măsură, de capacitatea de mobilizare a constănţenilor la vot.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Olguţa Vasilescu - "Eu nu cred că în Piaţa Victoriei este Diaspora"

10 Aug 2018 379