Politic

Programul de guvernare PNL vizează obiective majore pentru Constanţa - spital regional şi finalizarea Coridorului Paneuropean


 
Liberalii promit, în programul de guvernare lansat la finele săptămânii trecute, alocaţii pentru copii în valoare de 200 de lei, dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, precum şi construirea de spitale regionale. Constanţa se află pe lista liberalilor cu două proiecte majore: spital regional şi finalizarea Coridorului Paneuropean (Arad - Sibiu - Bucureşti - Constanţa).
 
„Reclădirea Naţională a României”, programul de guvernare al PNL, are în centru ideea că statul trebuie să servească cetăţeanul. Liberalii îşi propun investiţia a încă 24 de miliarde de euro în economia României în următorii patru ani. În acest scop, se vor înfiinţa Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR) şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României (BDIR), cu un capital iniţial de 200 de milioane de euro şi care va opera cu un portofoliu de finanţări de cel puţin un miliard de euro.
 
În centrul măsurilor economice ale PNL se află generalizarea cotei unice de 16% şi un Cod al muncii flexibil. La capitolul sănătate, PNL promite dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, precum şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017, până la dublarea acestora. Un alt obiectiv este construirea a opt spitale regionale cu specific de urgenţă la Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara, Constanţa, Târgu Mureş, Sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti pentru care există documentaţie.
 
În centrul măsurilor sociale este angajamentul de creştere a alocaţiilor la valoarea de 200 de lei pe lună. Cât priveşte justiţia, un rol central îl are reforma CSM şi transferarea bugetelor justiţiei la această instituţie ca o pârghie importantă în asigurarea independenţei.
La capitolul politic, PNL menţionează eliminarea privilegiilor, inclusiv a pensiilor speciale pentru parlamentari, şi realizarea unui program de lucru precis cu trei săptămâni în Parlament, de luni până joi, şi o săptămână în teritoriu.
 
La capitolul legat de infrastructură, liberalii vor conectarea Ţării Româneşti cu Transilvania şi Banatul prin prioritizarea construirii autostrăzii Sibiu - Piteşti şi finalizarea Coridorului Paneuropean (Arad - Sibiu - Bucureşti - Constanţa), conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea construcţiei autostrăzii Unirii: Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni. Şi o delegaţie a PNL Constanţa a participat la Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal, ocazie cu care au fost prezentate principalele măsuri ale programului de guvernare. Cu aceeaşi ocazie, liberalii au confirmat-o oficial pe Alina Gorghiu în funcţia de preşedinte unic al partidului.
 
„Când veţi aşeza în oglindă toate programele de guvernare propuse de toate partidele de pe scena politică pentru perioada postelectorală, veţi observa că singurele soluţii credibile, care pot determina schimbări reale în economie, vin din partea Partidului Naţional Liberal”, a declarat preşedintele Filialei PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Potrivit declaraţiilor liderului PNL Constanţa, „în Constanţa avem nevoie de o reducere masivă a fiscalităţii şi de o normalizare a relaţiilor dintre stat şi contribuabil. Soluţiile PNL sunt clare şi realizabile în perioada următoare: propunem o cotă redusă de TVA la 16% şi o reducere semnificativă a contribuţiilor pe muncă, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator, până la cota de 16%”.

Pe de altă parte, liderul campaniei electorale a PNL Constanţa, consilierul judeţean George Muhscină, a declarat că rezultatul alegerilor din decembrie va depinde, într-o foarte mare măsură, de capacitatea de mobilizare a constănţenilor la vot.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Program social pentru sprijinirea copiilor între 0 și 2 ani, proveniți de familii vulnerabile, lansat de Guvern

22 Apr 2019 360

Premierul Viorica Dăncilă „Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare“

06 Feb 2019 320

Olguţa Vasilescu - "Eu nu cred că în Piaţa Victoriei este Diaspora"

10 Aug 2018 434

Viorica Dăncilă - ”Sunt exagerat de fidelă PSD. Pun în aplicare un program făcut de partid şi de Liviu Dragnea”

11 Mar 2018 720

Decizie publicată în Monitorul OficialDarius Vâlcov, numit consilier de stat

30 Jan 2018 1239

Revista presei locale

29 Jan 2018 1285

Noul program de guvernare a fost făcut public de coaliția PSD-ALDE. Sunt anunțate creșteri ale salariului minim și al punctului de pensie (document)

26 Jan 2018 781

Editorial „Biblia“ lui Dragnea, păcăleala „enoriaşilor“

26 Oct 2017 872

Când va avea loc următoarea creștere a punctului de pensie. Ce spune Liviu Dragnea

18 Oct 2017 1109

Editorial PSD şi ALDE ne propun să ne solidarizăm cu electoratul lor şi să le plătim „taxa de prost“!

03 Jul 2017 4458

Hotărârea Parlamentului de acordarea încrederii Guvernului. Componența nominală așa cum apare în Monitorul Oficial. Program de guvernare (document)

30 Jun 2017 1226

PSD și ALDE au semnat un protocol de guvernare și au un candidat unic pentru funcția de premier

19 Dec 2016 1296

Tăriceanu - PSD și ALDE nu trebuie să se grăbească cu finalizarea formulei guvernamentale

12 Dec 2016 788

Lucia Varga - „PNL este singurul partid care a înţeles să se reformeze şi are un program de guvernare realist”

05 Dec 2016 3754

Rockerul Alice Cooper vrea să candideze pentru Casa Albă

23 Aug 2016 1028