Politic

Scandalul din organizaţia PMP Eforie, departe de a se fi terminat! Consilierul local Negrici, exclus din partid, ameninţă cu plângeri penale! (galerie foto+documente)

La sfârşitul lunii trecute vă relatam pe larg scandalul declanşat în organizaţia Eforie a Partidului Mişcarea Populară, după ce Biroul Politic Local a fost „dictat“ direct de la judeţ. Preşedintele interimar al organizaţiei Eforie, Doina Abdula, mărturisea că nu reuşeşte să comunice cu preşedintele organizaţiei judeţene, Claudiu Palaz, şi a caracterizat relaţia cu acesta drept tensionată.
 
„Acum câteva luni ni s-a cerut să nu votăm un proiect iniţiat de primarul PNL de la Eforie, deoarece preşedintele Palaz era nemulţumit că liberalii nu-i votează proiectele de hotărâre iniţiate la nivelul Consiliului Judeţean. Voalat, ni s-a transmis că, dacă nu respectăm disciplina de partid, se are în vedere schimbarea noastră din Consiliul Local. Chiar şi colegii consilieri de la PSD ne-au informat că se pregătesc schimbări la PMP Eforie. Iar preşedintele Palaz nu răspunde nici la mesaje, nici la telefon. Alte organizaţii nu au fost chemate cu mapa de proiecte de Consiliu la partid, la judeţ“, spunea Doina Abdula în luna aprilie.
 
La mai bine de o lună de atunci, la nivelul organizaţiei PMP Eforie nu s-a reuşit armonizarea între membrii fondatori ai PMP şi nou-veniţii. Motiv pentru care de la judeţ a fost stabilită noua componenţă a Consiliului Executiv Local Eforie. Acest lucru a provocat rumoare în rândul vechilor membri ai PMP de la Eforie, care nu sunt de acord cu astfel de practici.

La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a precizat că a avut suficientă răbdare ca membrii de la Eforie să se întâlnească şi să-i integreze în organizaţie pe nou-veniţi. Lucru care nu s-a întâmplat. „Am aşteptat mai bine de o lună să se organizeze. Dar nu au făcut acest lucru. Şi a trebuit să intervenim de la judeţ. Oricum, toate adeziunile sunt validate la judeţ, aşa este procedura. La Eforie este o situaţie pur politică, iar cei de acolo trebuie să înţeleagă că strategia de partid este peste cea locală. Nu ne-am cumpărat partid la Eforie! Nimeni nu e de neînlocuit“, a declarat Palaz.

Consilierul local PMP Constantin Negrici rămâne fără sprijin politic

 
Cu toate că şeful PMP Constanţa a adăugat că nu a cerut celor doi consilieri locali să voteze alături de PSD sau împotriva PNL şi că nu intenţionează să schimbe consilierii locali de la Eforie, dar nici nu acceptă şantajul în partid, la data de 4 mai 2018, vicepreşedintele PMP Eforie Lucia Sărăcilă, venită în partid la jumătatea lunii martie a acestui an, după ce organizaţia din Eforie a Partidului România Unită a decis să se alăture Partidului Mişcarea Populară, împreună cu secretarul general al organizaţiei Eforie, Elena Cornelia Corşate (fost candidat independent la Primăria Eforie), au înaintat către Biroul Politic Judeţean o propunere de retragere a sprijinului politic şi de excludere din partid a consilierului local Constantin Negrici (propunerea de excludere poate fi vizualizată în secţiunea „Documente“).
 
Negrici este acuzat că a încălcat dispoziţiile 22 (2) lit. a şi b din statutul partidului. În aceeaşi propunere se menţionează că reprezentanţii Consiliului Local Eforie, inclusiv consilierii locali PMP, fac obiectul unui dosar penal privind implicarea lor în SC Efo Urban pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (vezi plângerea în secţiunea „Documente“).
 
Faţă de cele prezentate, pe data de 9 mai 2018, Comitetul Executiv Judeţean al Partidului Mişcarea Populară a hotărât în unanimitate validarea propunerii înaintate de CEL Eforie de excludere a consilierului local Constantin Negrici şi retragere a sprijinului politic. Negrici avea la dispoziţie de la acea dată cinci zile să conteste sancţiunea la Comisia de Arbitraj şi Integritate de pe plan judeţean (decizia Comitetului Executiv Judeţean al PMP poarte fi consultată în secţiunea „Documente“).

A atacat decizia la Comisia de Arbitraj şi Integritate şi va face plângere pentru abuz în serviciu

 
Consilierul local Constantin Negrici, rămas fără sprijin politic şi exclus din PMP Eforie, s-a adresat în scris, pe 11 mai 2018, Comisiei Judeţene de Arbitraj (vezi secţiunea „Documente“). Negrici spune că „orice discuţie privind excluderea sa presupunea şi o convocare a sa“ şi pe această cale contestă decizia privind încălcarea statului partidului, pe care o consideră ilegală.
 
„Contest informarea dvs. că am săvârşit fapte ilegale în calitate de membru de partid şi în calitate de consilier al CL Eforie“, mai spune Negrici. Acesta mai sesizează că adresa de excludere ar fi trebuit să fie semnată şi de preşedintele organizaţiei Eforie în baza procesului-verbal al şedinţei organizaţiei.
 
În final, fostul consilier susţine că îşi rezervă dreptul de a rezolva  această problemă în instanţă. De altfel, surse din cadrul PMP Constanţa ne-au precizat faptul că Negrici intenţionează să facă o plângere penală celor două doamne care au semnat propunerea de retragere a sprijinului său politic. Este vorba despre Lucia Sărăcilă - vicepreşedinte şi Elena Cornelia Corşate - secretar general al PMP Eforie.
 
Facem menţiunea că preşedintele interimar al PMP Eforie, Doina Abdula, aşteaptă de la preşedintele partidului, Traian Băsescu, o mediere între organizaţia Eforie şi conducerea organizaţiei judeţene a PMP Constanţa.
Vom reveni.

Citeşte şi:
 
Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 449

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 600

Discuțiile pe sesizările privind Codul administrativ, amânate de CCR

25 Oct 2018 316

Bogdan Huţucă (PNL) - „Sub o administraţie locală PSD-ALDE-PMP, cârpim Cazinoul cu lucrări de zero lei!“

19 Oct 2018 774

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)

15 Oct 2018 1985

Deputatul Robert Turcescu şi consilierul judeţean Florin Goidea au mers la Mangalia. Litoralul românesc, subiect de dezbatere

05 Oct 2018 1691

Declaraţie politică a deputatului Robert Turcescu despre „Varianta de ocolire Mangalia“ şi criza agentului termic de la Constanţa

04 Oct 2018 1799

Deputatul Robert Turcescu (PMP), demers la Ministerul Sănătăţii pentru decontarea integrală a radioterapiei (document)

01 Oct 2018 3755

Turcescu (PMP) - „Numai o catastrofă naturală sau, Doamne ferește, un război ne-ar mai putea face, pe termen scurt, să redevenim o națiune!“

27 Sep 2018 834

Consiliul Local Municipal Constanţa transferă un teren către MApN pentru amenajarea unui cimitir al militarilor şi veteranilor de război (document)

26 Sep 2018 1037

„Premierul catastrofă“ în versiunea deputatului PMP de Constanţa Robert Turcescu

20 Sep 2018 1706

Robert Turcescu a tras-o la răspundere pe şefa Editurii Didactice şi Pedagogice - „Aţi făcut un experiment pe minţile copiilor noştri!“

14 Sep 2018 953

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2860

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 790

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 3397

Robert Turcescu susține un workshop la Neptun în fața tineretului PMP. Iată ce subiect a abordat (galerie foto)

07 Sep 2018 1360

Tineretul PMP se reuneşte la Neptun. Centenarul, printre temele celei de-a cincea ediţii a Şcolii de Vară

06 Sep 2018 423

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 415

Liberalii s-au reunit la Palatul Parlamentului. Vorbesc despre priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă

02 Sep 2018 385

Proiectele discutate de Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Printre ele, şi PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe Lăpuşneanu! (documente)

28 Aug 2018 1183

Guvernul se pregăteşte să dea liber la împrumuturi, în condiţiile în care multe primării sunt în incapacitate de plată

14 Aug 2018 405

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PMP Florin Goidea (documente)

24 Jul 2018 844

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

19 Jul 2018 1181

Poliţia Locală a „spart“ gaşca samsarilor de parcări din zona Sălii Sporturilor din Constanţa

19 Jul 2018 5468

Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, declarată neconstituțională

18 Jul 2018 415

Declaraţie de avere dominată de fosta soţie Ce venituri a avut consilierul PMP Secil Givan Cantaragiu? (document)

13 Jul 2018 1524

Codul administrativ, aprobat. Funcţionarii publici vor susține evaluări scrise anuale

09 Jul 2018 945

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

30 Jun 2018 867

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 431

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

26 Jun 2018 1223

Eugen Tomac PMP contestă la Curtea Constituţională iniţiativa legislativă de modificare a legii privind statutul aleşilor locali

23 Jun 2018 1051

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

20 Jun 2018 2338

Congres PMP Traian Băsescu se retrage de la conducerea partidului. Noua structură a PMP se votează astăzi. Cine candidează de la Constanța

16 Jun 2018 1832

Proiect. Permis reținut pentru trei luni dacă folosiți telefonul la volan

15 Jun 2018 562

Congres PMP în luna iunie Claudiu Palaz candidează pentru funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali

11 Jun 2018 780

Constanţa, oraş sufocat şi îmbâcsit! Consilierul Bogdan Bola lansează o provocare primarului Făgădău şi aleşilor locali PSD+PMP

08 Jun 2018 3114

Ce spune senatorul Traian Băsescu,despre grupul parlamentar al PMP din Senat

29 May 2018 951

Traian Băsescu rămâne fără grup în Senat!

29 May 2018 618

Traian Băsescu „Organizarea de către PSD a unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă este de un ridicol total"

28 May 2018 1073

Ce spune fostul preşedinte Traian Băsescu despre plecarea unor parlamentari către partidul lui Victor Ponta.

28 May 2018 990

PMP Limanu s-a „întărit“ cu oamenii lui Bădrăgan de la PRU. Este a doua „fuziune“ după Eforie, organizație în care taberele se luptă pentru putere

16 May 2018 718

Organizația PRU Limanu, judeţul Constanţa, s-a alăturat echipei PMP din localitate

15 May 2018 711

Europarlamentarul Siegfried Mureșan trece de la PMP la PNL

04 May 2018 916

Mai mulți membri ai organizației de tineret naționale a PMP au trecut la Partidul Social Democrat. Care este situația la Constanța

02 May 2018 1279

Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

30 Apr 2018 3029

Claudiu Palaz solicită sistarea demolării imobilului Consiliului Județean Constanţa, de pe strada Izvor! (galerie foto +documente)

22 Apr 2018 1818

Moţiunea simplă depusă de PNL şi PMP împotriva ministrului Rovana Plumb, respinsă

10 Apr 2018 482

Fostul președinte, Traian Băsescu, în lacrimi la TV. Ce l-a emoționat pe fostul șef de stat

01 Apr 2018 2052

PMP vrea revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Campania de strângere de semnături, demarată după Paşti

23 Mar 2018 1008

Monopol pe piaţa manualelor şcolare USR şi PMP contestă la CCR legea „editurii unice“

21 Mar 2018 582