Politic

Scandalul din organizaţia PMP Eforie, departe de a se fi terminat! Consilierul local Negrici, exclus din partid, ameninţă cu plângeri penale! (galerie foto+documente)

La sfârşitul lunii trecute vă relatam pe larg scandalul declanşat în organizaţia Eforie a Partidului Mişcarea Populară, după ce Biroul Politic Local a fost „dictat“ direct de la judeţ. Preşedintele interimar al organizaţiei Eforie, Doina Abdula, mărturisea că nu reuşeşte să comunice cu preşedintele organizaţiei judeţene, Claudiu Palaz, şi a caracterizat relaţia cu acesta drept tensionată.
 
„Acum câteva luni ni s-a cerut să nu votăm un proiect iniţiat de primarul PNL de la Eforie, deoarece preşedintele Palaz era nemulţumit că liberalii nu-i votează proiectele de hotărâre iniţiate la nivelul Consiliului Judeţean. Voalat, ni s-a transmis că, dacă nu respectăm disciplina de partid, se are în vedere schimbarea noastră din Consiliul Local. Chiar şi colegii consilieri de la PSD ne-au informat că se pregătesc schimbări la PMP Eforie. Iar preşedintele Palaz nu răspunde nici la mesaje, nici la telefon. Alte organizaţii nu au fost chemate cu mapa de proiecte de Consiliu la partid, la judeţ“, spunea Doina Abdula în luna aprilie.
 
La mai bine de o lună de atunci, la nivelul organizaţiei PMP Eforie nu s-a reuşit armonizarea între membrii fondatori ai PMP şi nou-veniţii. Motiv pentru care de la judeţ a fost stabilită noua componenţă a Consiliului Executiv Local Eforie. Acest lucru a provocat rumoare în rândul vechilor membri ai PMP de la Eforie, care nu sunt de acord cu astfel de practici.

La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a precizat că a avut suficientă răbdare ca membrii de la Eforie să se întâlnească şi să-i integreze în organizaţie pe nou-veniţi. Lucru care nu s-a întâmplat. „Am aşteptat mai bine de o lună să se organizeze. Dar nu au făcut acest lucru. Şi a trebuit să intervenim de la judeţ. Oricum, toate adeziunile sunt validate la judeţ, aşa este procedura. La Eforie este o situaţie pur politică, iar cei de acolo trebuie să înţeleagă că strategia de partid este peste cea locală. Nu ne-am cumpărat partid la Eforie! Nimeni nu e de neînlocuit“, a declarat Palaz.

Consilierul local PMP Constantin Negrici rămâne fără sprijin politic

 
Cu toate că şeful PMP Constanţa a adăugat că nu a cerut celor doi consilieri locali să voteze alături de PSD sau împotriva PNL şi că nu intenţionează să schimbe consilierii locali de la Eforie, dar nici nu acceptă şantajul în partid, la data de 4 mai 2018, vicepreşedintele PMP Eforie Lucia Sărăcilă, venită în partid la jumătatea lunii martie a acestui an, după ce organizaţia din Eforie a Partidului România Unită a decis să se alăture Partidului Mişcarea Populară, împreună cu secretarul general al organizaţiei Eforie, Elena Cornelia Corşate (fost candidat independent la Primăria Eforie), au înaintat către Biroul Politic Judeţean o propunere de retragere a sprijinului politic şi de excludere din partid a consilierului local Constantin Negrici (propunerea de excludere poate fi vizualizată în secţiunea „Documente“).
 
Negrici este acuzat că a încălcat dispoziţiile 22 (2) lit. a şi b din statutul partidului. În aceeaşi propunere se menţionează că reprezentanţii Consiliului Local Eforie, inclusiv consilierii locali PMP, fac obiectul unui dosar penal privind implicarea lor în SC Efo Urban pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (vezi plângerea în secţiunea „Documente“).
 
Faţă de cele prezentate, pe data de 9 mai 2018, Comitetul Executiv Judeţean al Partidului Mişcarea Populară a hotărât în unanimitate validarea propunerii înaintate de CEL Eforie de excludere a consilierului local Constantin Negrici şi retragere a sprijinului politic. Negrici avea la dispoziţie de la acea dată cinci zile să conteste sancţiunea la Comisia de Arbitraj şi Integritate de pe plan judeţean (decizia Comitetului Executiv Judeţean al PMP poarte fi consultată în secţiunea „Documente“).

A atacat decizia la Comisia de Arbitraj şi Integritate şi va face plângere pentru abuz în serviciu

 
Consilierul local Constantin Negrici, rămas fără sprijin politic şi exclus din PMP Eforie, s-a adresat în scris, pe 11 mai 2018, Comisiei Judeţene de Arbitraj (vezi secţiunea „Documente“). Negrici spune că „orice discuţie privind excluderea sa presupunea şi o convocare a sa“ şi pe această cale contestă decizia privind încălcarea statului partidului, pe care o consideră ilegală.
 
„Contest informarea dvs. că am săvârşit fapte ilegale în calitate de membru de partid şi în calitate de consilier al CL Eforie“, mai spune Negrici. Acesta mai sesizează că adresa de excludere ar fi trebuit să fie semnată şi de preşedintele organizaţiei Eforie în baza procesului-verbal al şedinţei organizaţiei.
 
În final, fostul consilier susţine că îşi rezervă dreptul de a rezolva  această problemă în instanţă. De altfel, surse din cadrul PMP Constanţa ne-au precizat faptul că Negrici intenţionează să facă o plângere penală celor două doamne care au semnat propunerea de retragere a sprijinului său politic. Este vorba despre Lucia Sărăcilă - vicepreşedinte şi Elena Cornelia Corşate - secretar general al PMP Eforie.
 
Facem menţiunea că preşedintele interimar al PMP Eforie, Doina Abdula, aşteaptă de la preşedintele partidului, Traian Băsescu, o mediere între organizaţia Eforie şi conducerea organizaţiei judeţene a PMP Constanţa.
Vom reveni.

Citeşte şi:
 
Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect de lege. Jurnaliștii ar putea să fie scutiţi de la plata impozitului pentru salarii și drepturi de autor

23 Jan 2019 376

Efectele recursului compensatoriu Parlamentarii constănţeni, îngrijoraţi în legătură cu violenţele înregistrate în ultima perioadă

16 Jan 2019 781

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 565

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 722

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 308

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 293

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 911

Institutul Levantului, finanţat din bani publici La propunerea deputatului Robert Turcescu, Emil Constantinescu a fost audiat de Comisia de Învăţământ

13 Dec 2018 601

Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

07 Dec 2018 815

Simbolic, Dragnea demis de la conducerea Camerei. Scandal în Parlament. Ce spun deputaţii constănţeni despre cele întâmplate?

06 Dec 2018 810

Scandal în Parlament! Deputaţii PMP, USR şi PNL solicită demisia lui Iordache şi Dragnea

05 Dec 2018 651

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Lupta pentru putere din PSD a acaparat întreaga ţară şi a acoperit tot ce putea fi acest An Centenar!“

29 Nov 2018 2068

Au depus un proiect de hotărâre de CLM Constanţa PMP vrea ca parcul de la Casa de Cultură să se numească „Trianon“

21 Nov 2018 461

Proiect de hotărâre pentru acordarea denumirii „Trianon” parcului de la Casa de Cultură din Constanța

20 Nov 2018 518

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

15 Nov 2018 1266