Politic

Stelian Ion (USR) - „Procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori!“

Procurorii DIICOT au transmis în luna iunie, în urma unei decizii luate cu 154 de voturi „pentru” şi 47 „împotrivă”, solicitarea către preşedintele Klaus Iohannis de respingere a numirii lui Felix Bănilă la şefia DIICOT.
 
Motivul invocat de procurorii DIICOT a fost acela că proiectul conceput de Felix Bănilă a fost unul superficial, demonstrând că acesta nu s-a documentat corespunzător, că nu cunoaşte şi nu înţelege structura, competenţa şi aspiraţiile Direcţiei.
 
„Acum e limpede motivul pentru care nominalizarea făcută de Tudorel Toader pentru şefia DIICOT, procurorul Felix Bănilă, a stârnit nemulţumirea Adunării Generale a DIICOT”, notează deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
„Aveau dreptate, iar dovada o avem acum: procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori! Avem jandarmi care bat oameni nevinovaţi, avansaţi de PSD, avem procurori care laudă legislaţia penală concepută pentru a proteja infractorii numiţi şefi peste procurori. Aici se ajunge când politicienii îşi bagă nasul peste tot, când numirile din funcţiile publice se fac de către politicieni, în mod iresponsabil, nu pentru a servi interesului general al societăţii, ci pentru a servi interesului de partid sau de clan mafiot. (…) Ce să te determine să te bagi cu forţa într-o echipă care funcţionează bine fără tine şi care nu te vrea? Principiile statului de drept? Aiurea... Dragi tovarăşi şi pretini, probabil că vă simţiţi bine, încununaţi de atâtea «succesuri», când vedeţi atâtea slugi şi atâţia analfabeţi la conducerea ţării, dar să ştiţi că e doar o victorie de etapă. Suntem din ce în ce mai mulţi cei care ne-am trezit şi punem umărul să scoatem căruţa din noroiul în care aţi înfundat-o! Este doar o chestiune de timp”, susţine deputatul constănţean, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de persoane, audiate

19 Mar 2019 313

Instanța Supremă a decis. Procesul Alinei Bica, fostă șefă DIICOT, se va rejudeca

19 Mar 2019 411

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

18 Mar 2019 270

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 369

DIICOT. Cultură de cannabis, descoperită în locuinţa unui bărbat

14 Mar 2019 329

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 618

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 415

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic cu droguri de risc şi mare risc, destructurată. Drogurile erau aduse din Spania

07 Mar 2019 428

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

05 Mar 2019 511

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 545

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit procurorii DIICOT într-un autoturism înmatriculat în Germania (galerie foto)

05 Mar 2019 514

Procurorii din cadrul DIICOT continuă protestul împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

04 Mar 2019 414

Editorial Ce se ascunde în spatele protestelor

28 Feb 2019 633

Suspecți de trafic de droguri de risc, prinși în flagrant de procurorii DIICOT (galerie foto)

27 Feb 2019 561

Klaus Iohannis a semnat decrete de numire a unor şefi din DIICOT şi PICCJ

26 Feb 2019 585