Politic

Stelian Ion - „USR va folosi toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România!“

Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion împreună cu colegii săi deputatul USR Silviu Dehelean şi juristul USR Vlad Gheorghe susţin că în fiecare săptămână îşi vor asuma rezumarea evenimentelor din Parlament pe temele justiţiei.
 
Potrivit parlamentarului USR, „în Comisia de Apărare din Senat, audierea lui Carmen Dan a făcut un simulacru. PSD a încercat, de fapt, să legitimeze nişte modificări ale legilor astfel încât să împiedice şi mai tare desfăşurarea unor proteste şi să pedepsească protestatarii care vor să-şi exprime ideile fără să obţină înainte o aprobare prealabilă de la o autoritate”.
 
În Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, a avut loc un nou episod de tărăgăneli din partea Ministrului de Justiţie Tudorel Toader pe tema OUG 6/2016. Săptămâna trecută, Tudorel îi anunţa pe cei din PSD că dacă vor să scape de nişte dosare cu condamnări definitive, atunci ar trebui să se uite cu atenţie la OUG 6. Ca printr-o minune, comisia a luat în dezbatere ordonanţa.
 
Totodată, CCR s-a pronunţat asupra legilor justiţiei şi a respins contestaţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Decizia CCR vine în contradicţie flagrantă cu ceea ce spune Comisia de la Veneţia”, mai spune deputatul USR. 
 
În acest context, USR deplânge decizia Curţii Constituţionale de a ignora recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei. USR va iniţia în procedură de urgenţă modificarea lor potrivit recomandărilor comisiei, deoarece instituţia a confirmat ceea ce USR a strigat, inclusiv la portavoce, în Parlamentul României: legile justiţiei date de majoritatea PSD-ALDE ştirbesc independenţa justiţiei şi reprezintă un mare pas înapoi pentru România!
 
USR anunţă că se va folosi de toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România şi de a face auzită vocea cetăţenilor. Decizia de astăzi a CCR, de a respinge sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi de a ignora recomandările Comisiei de la Veneţia, va însemna un regres pentru justiţia din România.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 506

Revista presei locale

15 Jul 2019 518

Preşedintele USR, Dan Barna, validat drept candidat pentru alegerile prezidenţiale

13 Jul 2019 365

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

12 Jul 2019 916

Dezbaterile asupra sesizărilor privind modificările aduse codurilor penale, amânate de Curtea Constituțională

10 Jul 2019 450

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1352

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 723

USR Constanța și-a ales noua conducere

30 Jun 2019 881

Remus Negoi, candidat unic pentru preşedinţia USR Constanţa

29 Jun 2019 1044

Revista presei locale

27 Jun 2019 640

USR organizează pe litoral o dezbatere pe teme economice, pensii speciale şi energii regenerabile

27 Jun 2019 593

Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

27 Jun 2019 1669

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 933

Alegeri în ultima zi a lunii iunie Remus Negoi şi Ciprian Ciopa, primii candidaţi pentru preşedinţia USR Constanţa

22 Jun 2019 707

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

20 Jun 2019 1307