Politic

Tensiuni printre liberali. Va fi sau nu Congres anul acesta? PNL Constanţa este în stand-by şi susţine actuala conducere a partidului!

Nu sunt momente uşoare pentru liberali. Mai ales după ce, zilele trecute, fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga a declarat, după întâlnirea cu mai mulţi foşti democrat-liberali, că aceştia doresc un PNL puternic, însă a subliniat că sunt multe lucruri de corectat. Blaga a afirmat că este interesat de tot ceea ce va face PNL în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale. Tot Blaga s-a referit şi la importanţa alegerilor europarlamentare.

Totuşi, Blaga nu a dorit să precizeze care sunt lucrurile ce ar trebui corectate în interiorul PNL.
De cealaltă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo acţiune de strângere de semnături pentru organizarea unui congres extraordinar pentru îndepărtarea sa de la conducerea partidului şi că toate informaţiile legate de contestarea sa ca lider al PNL sunt ştiri false, „neasumate de nimeni“.
 
Deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, susţine că în acest moment organizaţia de la malul mării este în stand-by. „Nu ne poziţionăm după declaraţiile care se fac la televizor, susţinem actuala conducere a partidului“, spune Huţucă, recunoscând însă că PNL se află ca într-un tir încrucişat în acest moment. „E limpede că, de ceva vreme, toată lumea trage în PNL. De la fake news, la sondaje prefigurate, la acţiuni de lobby pentru alianţe ipotetice. Este o situaţie de criză şi un val de nemulţumiri care pornesc de la baza partidului şi se doreşte o altă abordare. Iar de aceste aspecte au profitat unele facţiuni din PNL şi au lansat informaţii despre oportunitatea schimbării managementului partidului. Nu ştiu cât vine din interiorul partidului această abordare şi cât vine din exterior. Vom vedea dacă la Convenţia Naţională din 4 august va exista şi un eventual punct legat de convocarea unui Congres. E limpede că, în acest moment, în partid sunt două curente. Eu personal nu consider că schimbarea de management presupune îndepărtarea unui singur om. Managementul acesta, aşa cum este el, este susţinut de o întreagă echipă. Sigur şi eu îmi doresc o nouă abordare, şi din punctul de vedere al comunicării, şi în ceea ce priveşte acţiunile sau resursele. La fel de bine cred însă că noua strategie se poate realiza cu actuala echipă“, a explicat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Menţionăm că la întâlnirea de la sediul din Modrogan cu Vasile Blaga nu a participat niciun membru din organizaţia de la Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii

15 Feb 2019 547

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 432

Alocaţiile pentru copii, majorate de la 1 martie 2019

14 Feb 2019 779

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 370

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 660

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 776

Se alocă bani pentru studiu de fezabilitate Varianta ocolitoare a DN39 nu va mai porni de la Agigea, ci de la Techirghiol

12 Feb 2019 1636

Bogdan Huţucă (PNL) - „OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei“

12 Feb 2019 517

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

10 Feb 2019 672

PNL va depune amendament la proiectul bugetului de stat pentru profesori

10 Feb 2019 341

USR și PNL cer anchetă parlamentară privind ultima rectificare bugetară efectuată de Guvernul Dăncilă în 2018

10 Feb 2019 282

Proiect de lege Magistrații și diplomații ar putea fi scutiţi de obligaţia de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

10 Feb 2019 281

Senator achitat la Constanţa. Decizia este definitivă

08 Feb 2019 1944

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu

08 Feb 2019 692

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 975