Politic

USR Constanța cheamă la aceeași masă oamenii politici, administrația, societate civilă, dezvoltatori imobiliari și pentru dezvoltarea coerentă a urbei


Vina pentru ridicarea unei construcții nelalocul ei o poartă și dezvoltatorii, din lăcomie, dezinteres pentru ce lasă în urmă sau lipsă de viziune. În schimb, cei care trebuie să vină cu viziunea de dezvoltare a orașului sunt aleșii locali, nu oamenii de afaceri. Iar atâta timp cât tu, primar sau consilier, permiți, fiecare va construi după cum îl taie capul.

USR Constanța transmite că își dorește ca oamenii de afaceri onești să fie partenerii noștri în schimbarea Constanței. “În acest oraș, trebuie făcut ordine, trebuie trasate niște linii roșii, stabilite reglementări clare de urbanism care să nu mai permită anomalii.
Până acum, am văzut doar extreme: primar și aleși locali (cu mici excepții) aserviți intereselor dezvoltatorilor, pe de o parte, sau intenții de blocare a absolut tuturor proiectelor și de demonizare a celor care investesc în acest domeniu, pe cealaltă parte. Două abordări la fel de păguboase, în primul rând pentru locuitori.
Trebuie să ne așezăm la masă oameni politici, angajați ai administrației, societate civilă, dezvoltatori imobiliari și arhitecți pentru a găsi împreună niște linii de dezvoltare coerentă a Constanței, pentru a concretiza perspectiva unui oraș în care să ne facă plăcere să trăim.", spun reprezentanții USR.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion explică că în 2015, “viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău aproba construirea unui bloc înalt într-o zonă de case iar în mai 2020, apropiați ai lui Strutinski ne-au acuzat de noncombat: marii vinovați am fi noi că nu protestăm, nu Decebal Făgădău și consilierii care votează proiectul strâmb. Fiind calificați în dedesubturi, au găsit și o explicație: dezvoltatorul a sponsorizat USR. Mai întâi, o precizare: dacă cineva face o donație către USR, știu că o face din bună credință, cu dorința de a vedea un alt fel de politică în România. Le voi mulțumi acestor susținători, inclusiv dezvoltatorilor imobiliari când se numără printre ei. Sponsorizarea e firească, dar nu înseamnă vreun tratament preferențial din partea noastră. Avem însă aici o tehnică ticăloasă de a duce în derizoriu bunele intenții. Dacă te implici într-o cauză, oricând se poate găsi cineva să-ți spună că ești suspect pentru că nu te-ai implicat în absolut toate cauzele similare. Pentru că în acest oraș, Decebal Făgădău și consilierii săi au aprobat sute de PUZ-uri abuzive. Dacă ai avea o armată de avocați și tot timpul din lume, tot n-ai putea să le contești pe toate.

De aceea, răul trebuie tăiat de la rădăcină”, susține candidatul USR pentru primăria municipiului Constanța.
Este vorba despre proiectul imobiliar al societății DDN Global SRL. Potrivit actului, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 14 care ridică un ansamblu residential. Autorizaţia de construire nr. 42 constă în următoarele: „Construire imobil tronson C cu regim de înălţime S+P+8-9e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, construire imobil tronson D cu regim de înălţime S+P+4-6e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, construire imobil tronson E cu regim de înălţime parter - spaţiu comercial amenajări exterioare în incintă şi împrejmuire teren“.

Citește și:

DDN Global SRL continuă investiţia pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Două blocuri de nouă şi şase etaje

Patrimoniul Euxin SA s-a divizat, pentru majorarea capitalului social al DDN Global SRL. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Cum va arăta ansamblul rezidenţial ridicat de DDN Global SRL pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea (document)

Investiţia imobiliară a DDN Global SRL de pe străzile Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Salcâmilor, la mâna constănţenilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 673

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 659

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1072

Președintele USR Constanța, “războiul declarațiilor” cu administratorul județului. Amendamentul lui Teodorovici, o vizează direct pe Mirela Matichescu

02 Jul 2020 2223

Președintele PNL, Bogdan Huțucă, le răspunde celor din USR-PLUS “Vreau să discutăm despre proiecte pentru Constanța , nu despre împărțit funcții”!

22 Jun 2020 1661

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1427

Situl arheologic al oraşului antic Callatis, în pericol. USR Constanța a sesizat Ministerul Culturii

12 Jun 2020 1305

Președintele CJC, câine surd la vânătoare! Cetăţenii mai au de aşteptat pentru servicii decente de transport public de persoane

09 Jun 2020 1802

Sesizări la Primărie, Garda de Mediu și ABADL USR Constanța trage un semnal de alarmă - “Aria Protejată Lacul Siutghiol, victimă a nepăsării, neregulilor și abuzurilor”!

06 Jun 2020 3535

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3204

USR-Comunicat de presă CU COMPLICITATEA PRIMĂRIEI LUI DECEBAL FĂGĂDĂU SE PREGĂTEȘTE ÎNCĂ UN TUN IMOBILIAR DE PROPORŢII

03 Jun 2020 1010

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3342

Un spațiu verde din Mamaia propus spre vânzare. Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare

27 May 2020 2351