Cele 20 de amendamente depuse de USR Constanța la bugetul de stat pentru 2024, prin deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, respinse de coaliția de guvernare

PNL și PSD, zero respect pentru constănțeni. Cele 20 de amendamente depuse de USR Constanța la bugetul de stat pentru 2024, prin deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, au fost respinse de coaliția de guvernare, anunță USR Constanța prin intermediul unui comunicat de presă. 


Vă prezentăm în continuare conținutul integral al comunicatului pus la dispoziție de USR Constanța: 

Unul dintre amendamentele depuse este menit să repare o mare nedreptate și este cel  despre plata, de la 1 ianuarie 2024, a despăgubirilor legale pentru urmașii deportaților din perioada 1940 – 1945 din motive etnice. PSD și PNL au amânat, din nou, termenul de plată pentru acești beneficiari, până la 1 ianuarie 2025. Numai în Dobrogea sunt cel puțin 30.000 de potențiali beneficiari.

Am propus, alături de colegii noștri din USR Constanța, peste 20 de amendamente ce repară o parte din neregulile din bugetul elaborat de PNL și PSD.  Acestea vizează alocarea unor sume pentru diverse proiecte din domenii precum transport și infrastructură, sănătate, cultură, lucrări publice și administrație. Vorbim despre proiecte fezabile, corecte și, mai ales, extrem de necesare pentru Constanța. Însă camarila politică PNL-PSD nu se dezice de procedura prin care, de mai bine de 20 de ani, a ținut județul Constanța captiv, subdezvlotat și fără perspective reale.

Am propus alocarea unor bani din bugetul de stat pentru Autostrada A4 Sud - Alternativa Techirghiol, un important proiect de transport rutier menit să degreveze traficul auto din zona localităților de la Marea Neagră, pentru Drumul Expres Constanța – Tulcea care va permite reducerea timpului de deplasare dintre cele 2 localități la o oră, pentru calea ferată comercială Constanța Sud – Valul lui Traian, prin a cărei extindere se va degaja traficul auto generat de transportatori și pentru electrificarea și modernizarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia ce va asigura accesul trenurilor de lung parcurs în stațiile litoralului românesc.

Printre proiectele de infrastructură rutieră pentru care am propus finanțare de la bugetul de stat se mai numără amplasarea de pasaje pietonale subterane în orașul Ovidiu și pe E87, unde vizibilitatea șoferilor este redusă și construirea unei pasarele pietonale peste DN39  în locul trecerii de pietoni din Lazu și a altor 2 pasarele în comuna Tuzla deoarece în aceste localități drumul este foarte circulat tot timpul anului.

În domeniul Sănătății am depus două amendamente ce vizează construirea a două unități medicale pentru urgențe 24h/24h, una în Techirghiol, menită să deservească zona litorală cuprinsa între Constanța și Mangalia, și cealaltă în Ovidiu, ce va deservi zona cuprinsă între Ovidiu și Nicolae Bălcescu.

În domeniul lucrărilor publice și administrației am elaborat mai multe amendamente pentru alocarea unor sume de bani destinate unor proiecte precum realizarea unei promenade destinate exclusiv deplasării pietonale și a bicicletelor pe porțiunea Constanța Cazino – Mamaia, construirea parcului industrial Năvodari, care va atrage investitori și va crea noi locuri de muncă pentru năvodăreni, construirea rețelei de canalizare în satul Lazu și extinderea și modernizarea rețelei din Agigea, racordarea comunei Topraisar la rețeaua de gaze naturale și trecerea cablurilor electrice și de fibră optică aeriene în subteran la Cernavodă.


De asemenea, am mai propus transferul unor sume de bani necesare studiului preliminar și elaborării studiului de fezabilitate pentru Muzeul Multietnic din Dobrogea de la Techirghiol, proiect care pune în valoare moștenirea culturală a tuturor minorităților de pe teritoriul Dobrogei.

 
Stelian ION ​​ 
Deputat USR ​               

 Remus NEGOI
 Senator USR



Citește și:

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion„Construim o alianță a partidelor de dreapta pentru alegerile din 2024"

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 471

Comunicat oficial Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată!

25 Apr 2024 410

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 720

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 496

CCR a amânat decizia USR și Forța Dreptei au depus sesizare pe ordonanţa privind transporturile rutiere

24 Apr 2024 407

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 691

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1022

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 527

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 536

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 707

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 650