USR şi RO+ cer demisia Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate

Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la „coşul de gunoi al istoriei“. De asemenea, ei fac un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: „gaşca infracţională Dragnea sau România europeană“!
 
„Autorităţile europene au dat un semnal clar şi răspicat, în ceea ce priveşte abuzurile şi devierile de la statul de drept ale actualei coaliţii PSD-ALDE. USR şi RO+ îşi exprimă îngrijorarea faţă de reacţiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în faţă nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România şi îndepărtează ţara noastră de valorile europene.
Această coaliţie periculoasă a modificat Legile Justiţiei şi Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneţia, a minţit cu neruşinare ambasadele şi oficialii europeni, şi-a gazat proprii cetăţeni încălcând drepturile şi libertăţile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă şi a încercat să restricţioneze libertatea presei. Nu se mai poate continua aşa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa şi să lucreze acasă la consolidarea democraţiei, întărirea statului de drept şi la prosperitatea propriilor cetăţeni”, susţin reprezentanţii celor două formaţiuni.
 
Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliţiei PSD-ALDE „care nu sunt şantajaţi de gaşca infracţională a lui Liviu Dragnea“ să înţeleagă gravitatea momentului şi să acţioneze în interesul celor care i-au ales.
 
USR şi RO+ sunt gata să pună la punct cadrul necesar pentru discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare şi să faciliteze dialogul cu toate forţele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de „un grup infracţional care ne periclitează viitorul european“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 487

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța. Cine o va nota pe Fulvia Dinescu?

18 Mar 2024 541

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 585

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 590

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 379

Dreapta Unită a atacat și în contencios administrativ OUG de comasare a alegerilor

14 Mar 2024 520

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 448

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 499

Doi consilieri locali USR de la Medgidia, în negocieri cu PSD Constanța. Unul a candidat și la primărie în 2020!

08 Mar 2024 762

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 782

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 448

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 762

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1342

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat identitatea vizuală şi sloganul de campanie

28 Feb 2024 608

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 742