Politic

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

Uniunea Salvaţi România a realizat o evaluare proprie a ministrului Justiţiei şi va depune o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare.
 
„Am realizat o evaluare proprie a ministrului Justiţiei şi împreună cu colegii parlamentari USR vom depune o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare”, explică deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, în calitate de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
 
Parlamentarul a explicat şi care sunt motivele ce justifică moţiunea: „Tudorel Toader a chiulit din Comisia Iordache de la dezbaterile referitoare la legile justiţiei şi la codurile penale; a susţinut public nişte legi ale justiţiei dezastruoase, criticate de magistraţi, de Comisia Europeană, de GRECO şi de Comisia de la Veneţia; a favorizat fenomenul corupţiei în instituţiile publice, printr-o propunere de redefinire a abuzului în serviciu care dezincriminează cele mai multe astfel de fapte; a minţit şi a indus în eroare opinia publică spunând că a aflat abia acum de protocoalele semnate între Parchetul General şi SRI; nu a ţinut cont de avizul CSM în privinţa propunerii de revocare a procurorului-şef al DNA; s-a transformat în avocatul infractorilor, întreaga sa activitate s-a concentrat pe promovarea drepturilor infractorilor, nu şi pe ale victimelor, şi lista continua”, spune Stelian Ion, care consideră că, în atare condiţii, „toate diplomele şi distincţiile profesionale nu mai valorează nimic şi nu compensează lipsa de caracter şi reaua intenţie a celui mai detestabil ministru al Justiţiei de la miniştrii din timpul dictaturii comuniste încoace”.
 
Reprezentanţii USR au vrut să intre ieri la conferinţa de presă a ministrului Justiţiei ca să îi ceară demisia, dar Tudorel Toader a dat ordin să nu fie lăsaţi să intre în clădire.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri interne în filiala locală U.S.R. Constanța. Lista completă cu cei aleşi

16 Jun 2019 1229

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 1596

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 425

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 1646

Modificare în statutul USR. Preşedintele partidului, ales de toţi membrii

09 Jun 2019 419

Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu îi cere vicepremierului Suciu să intervină pentru stoparea dezastrului urbanistic din „Zona litoral Mamaia Nord - Năvodari“

07 Jun 2019 739

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“, la primul vot în Parlament

07 Jun 2019 668

Interviu live Remus Negoi, președinte USR - „Modul de abordare a lucrurilor în Primăria Constanța este unul falimentar!“ (video)

06 Jun 2019 3780

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 689

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 737

Decizie luată de CCR. Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan pot fi judecători CCR

05 Jun 2019 753

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

04 Jun 2019 424

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

04 Jun 2019 1337

Constanţa. Rezultatele, pe localităţi, la europarlamentare. Unde au fost cele mai neaşteptate rezultate (galerie foto)

04 Jun 2019 2289

Rezultate finale ale alegerilor europarlamentare. Cum s-au împărțit mandatele de europarlamentari

03 Jun 2019 436