Telegraf Parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean, prioritate zero

Problemele privind locurile de parcare din zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă se vor rezolva odată cu finalizarea proiectului de construire a parcării supraetajate. Având în vedere că, la nivelul municipiului Constanţa, locurile de parcare reprezintă o problemă, Primăria Constanţa a căutat soluţii pentru crearea de noi parcaje. Aşa s-a născut proiectul parcării supraetajate din zona Spitalului Judeţean Constanţa, proiect care a fost inclus în portofoliul Zonei Metropolitane Constanţa (ZMC). “Va fi primul proiect pe care îl vom depune pentru finanţare. Documentaţia este finalizată, şi ne referim aici la studiul de fezabilitate, la proiectul tehnic şi la indicatorii tehnico-economici. A fost deja elaborată şi cererea de finanţare. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Constanţa, fiind ultimul document care va completa dosarul. Urmează apoi depunerea proiectului la autoritatea de management, care va face evaluarea în regim de urgenţă. Noi sperăm ca, până la sfârşitul anului, să semnăm contractul de finanţare pentru a putea demara licitaţia de atribuire a lucrărilor, iar în primăvara anului viitor să demarăm deja lucrările”, a declarat consilierul coordonator din cadrul ZMC, Adrian Crăciun. Proiectul are o valoare de 16 milioane de lei. Parcarea va fi amplasată la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis, unde se află actuala parcare, care dispune de doar 75 de locuri. Potrivit proiectului, edificiul va fi ridicat în regimul P+3+terasă şi va avea 307 locuri de parcare, dispuse pe cinci niveluri.

Amplasamentul a fost astfel ales pentru a degreva circulaţia rutieră din zonă. Parcarea va fi dotată la standarde europene, cu echipamente moderne, cu instalaţii automatice pentru evidenţierea locurilor libere din parcare, cu ascensoare şi cu barieră de control - acces. Cei care vor beneficia de această parcare nu vor plăti nicio taxă. După ce parcarea va fi dată în folosinţă, aceasta va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă pe timp de noapte, dacă vor încheia cu municipalitatea un contract anual pentru locul de parcare. Acesta este doar primul proiect din portofoliul ZMC care va intra la finanţare. Potrivit reprezentanţilor ZMC, în luna august va fi depus al doilea proiect în vederea obţinerii finanţării. “Este vorba despre lărgirea drumului dintre staţiunea Mamaia şi oraşul Năvodari”, a spus Crăciun.

www.telegrafonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuIncendiu auto, într-o parcare din municipiu

23 Apr 2024 290

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 718

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 626

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 543

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1023

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 707

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 776

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 541

Licitații publice Cât costă mentenanța pentru „Parcarea verde“ din zona Spitalului Județean Constanța (DOCUMENT)

09 Apr 2024 454

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5541

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 588

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 693

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 696

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 437

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1123