Sanatate

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa îşi modifică organigrama şi statul de funcţii. Un proiect de hotărâre în acest sens este inclus pe ordinea de zi a şedinţei CJC care are loc astăzi.
 
Faţă de anul trecut, având în vedere creşterea gradului de complexitate a cazurilor tratate în unitatea sanitară, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa solicită aplicarea normativului de personal pentru medici la nivel de un medic la 11 paturi pentru Secţia Pneumologie II Adulţi, precum şi aplicarea acestui nivel de normare prin redistribuirea postului de medic specialist, gradaţia 1. Solicitarea are ca temei legal articolul 6, alin. 2 din Ordinul nr. 1224 din 2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţă medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii Publice din 2006 privind aprobarea normativelor de personal, conform căruia „numărul de posturi prevăzut la alin. (1) determinat potrivit normativului de personal la limita minimă poate fi majorat la propunerea motivată a unităţilor sanitare, cu aprobarea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru spitalele din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, în condiţiile legii, şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate ca limită maximă în bugetul anual de venituri şi cheltuieli al fiecărei unităţi sanitare publice”.
 
De asemenea, având în vedere că în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa există o sală de kinetoterapie, ce funcţionează la etajul II al Pavilionului Pneumologie II Adulţi, respectând suprafaţa prevăzută în legislaţie, având în dotare aparatură specifică (covor rulant, bicicletă ergometrică, aparat multifuncţional, gantere, saltele, aparate de măsurare forţă musculatură respiratorie), conducerea unităţii solicită aprobarea privind suplimentarea statului de funcţii în cadrul Secţiei Pneumologie II Adulţi cu un post de kinetoterapeut.
 
Solicitarea are ca fundament necesitatea înfiinţării, ulterior aprobării, a unui compartiment de reabilitare respiratorie, pentru care se va încheia contract de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. În prezent sala de kinetoterapie funcţionează cu un kinetoterapeut, în baza unui contract de prestări servicii.
 
Astfel, faţă de anul precedent se cere majorarea cu un post a statului de funcţii, de la 246 la 247.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța scoate la concurs un post vacant

13 May 2019 499

Opt unităţi medicale din judeţul Constanţa asigură linii de gardă în minivanţa de Paşte şi 1 mai

28 Apr 2019 564

Post vacant la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Când este programat concursul și cine poate participa

21 Mar 2019 750

Capitală. Încă un pacient al Institutului „Marius Nasta" a murit din cauza infecției cu acinetobacter

27 Feb 2019 530

Câți pacienţi confirmaţi cu acinetobacter sunt în acest moment la Institutul ''Marius Nasta''

21 Feb 2019 503

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI din cadrul Institutului „Marius Nasta”

19 Feb 2019 567

Două persoane au murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală. Ce a cauzat decesul

15 Feb 2019 449

Amendamentele depuse la proiectul de buget de către deputatul PMP Robert Turcescu (document)

12 Feb 2019 1656

DSP cere respectarea planului de conformare Se caută soluţii pentru construirea unui pavilion nou în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

12 Feb 2019 1414

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează asistent medical

24 Jan 2019 1212

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a cumpărat un sistem de imagistică şi radiologie medicală (document)

11 Jan 2019 710

Ce firme vor furniza echipamente noi Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa (document)

05 Jan 2019 815

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, modificat (document)

18 Dec 2018 372

Legea privind măsurile de control al tuberculozei, publicată în Monitorul Oficial. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, rol important în strategia naţională

13 Dec 2018 568

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa scoate la concurs trei posturi. Vezi despre ce este vorba

10 Oct 2018 1733