Sanatate

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa îşi modifică organigrama şi statul de funcţii. Un proiect de hotărâre în acest sens este inclus pe ordinea de zi a şedinţei CJC care are loc astăzi.
 
Faţă de anul trecut, având în vedere creşterea gradului de complexitate a cazurilor tratate în unitatea sanitară, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa solicită aplicarea normativului de personal pentru medici la nivel de un medic la 11 paturi pentru Secţia Pneumologie II Adulţi, precum şi aplicarea acestui nivel de normare prin redistribuirea postului de medic specialist, gradaţia 1. Solicitarea are ca temei legal articolul 6, alin. 2 din Ordinul nr. 1224 din 2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţă medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii Publice din 2006 privind aprobarea normativelor de personal, conform căruia „numărul de posturi prevăzut la alin. (1) determinat potrivit normativului de personal la limita minimă poate fi majorat la propunerea motivată a unităţilor sanitare, cu aprobarea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru spitalele din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, în condiţiile legii, şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate ca limită maximă în bugetul anual de venituri şi cheltuieli al fiecărei unităţi sanitare publice”.
 
De asemenea, având în vedere că în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa există o sală de kinetoterapie, ce funcţionează la etajul II al Pavilionului Pneumologie II Adulţi, respectând suprafaţa prevăzută în legislaţie, având în dotare aparatură specifică (covor rulant, bicicletă ergometrică, aparat multifuncţional, gantere, saltele, aparate de măsurare forţă musculatură respiratorie), conducerea unităţii solicită aprobarea privind suplimentarea statului de funcţii în cadrul Secţiei Pneumologie II Adulţi cu un post de kinetoterapeut.
 
Solicitarea are ca fundament necesitatea înfiinţării, ulterior aprobării, a unui compartiment de reabilitare respiratorie, pentru care se va încheia contract de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. În prezent sala de kinetoterapie funcţionează cu un kinetoterapeut, în baza unui contract de prestări servicii.
 
Astfel, faţă de anul precedent se cere majorarea cu un post a statului de funcţii, de la 246 la 247.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două persoane au murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală. Ce a cauzat decesul

15 Feb 2019 336

Amendamentele depuse la proiectul de buget de către deputatul PMP Robert Turcescu (document)

12 Feb 2019 1432

DSP cere respectarea planului de conformare Se caută soluţii pentru construirea unui pavilion nou în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

12 Feb 2019 1097

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează asistent medical

24 Jan 2019 1116

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a cumpărat un sistem de imagistică şi radiologie medicală (document)

11 Jan 2019 584

Ce firme vor furniza echipamente noi Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa (document)

05 Jan 2019 539

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, modificat (document)

18 Dec 2018 279

Legea privind măsurile de control al tuberculozei, publicată în Monitorul Oficial. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, rol important în strategia naţională

13 Dec 2018 449

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa scoate la concurs trei posturi. Vezi despre ce este vorba

10 Oct 2018 1633

Decese Constanţa 8 octombrie 2018

08 Oct 2018 982

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cumpără sistem integrat de imagistică și radiologie (document)

29 Sep 2018 799

UPDATE Ambulanţă implicată într-un accident în municipiul Constanţa. Şoferul vinovat a părăsit locul faptei (galerie foto)

25 Sep 2018 2179

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Constanţa”, din Palazu Mare, scoate la concurs mai multe posturi

09 Jul 2018 4703

Incendiu la un spital din Valea Iaşilor Peste o sută de pacienţi şi medici, evacuaţi

14 May 2018 724

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Constanţa” din Palazu Mare Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante

15 Apr 2018 7013