CCINA aproba anularea partiala a taxelor si impozitelor locale

Disponibilitate pentru cooperare in afaceri

# Investitiile in judet nu se vor putea realiza in lipsa unei legislatii transparente * Orice incercare de introducere a unor taxe si impozite suplimentare nu va mai putea fi posibila, fara respectarea, in totalitate, a prevederilor legale

Referitor la Hotararea Tribunalului Constanta, de anulare partiala a Hotararii Consiliului Municipal Local Constanta 230/2005 privind stabilirea taxelor si impozitelor locale, Conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta este de acord cu demersul realizat de Institutia Prefectului pentru atacarea in contencios-administrativ a respectivei hotarari a Consiliului Local Municipal, care s-a dovedit a fi nelegala. Ca organizatie reprezentativa a mediului de afaceri constantean, avand ca principala menire protejarea intereselor intreprinzatorilor locali, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta este si va fi, intotdeauna, alaturi de Prefectura Constanta, in orice demers al acesteia, menit sa corecteze, in instanta, hotararile consiliilor locale din judetul, care incalca prevederile legale si ii afecteaza pe intreprinzatori. CCINA precizeaza ca este important sa nu se mai ajunga la asemenea situatii, iar toate hotararile consiliilor locale sa se adopte cu consultarea prealabila si cu acordul reprezentantilor autorizati ai celor care vor fi afectati de respectivele hotarari, cu deplina transparenta si respectarea tuturor prevederilor legale. Potrivit CCINA, atragerea de noi investitori, de noi investitii importante pentru Constanta, nu se va putea realiza prin instituirea de noi taxe speciale, inexistente in alte localitati ale Romaniei, ci prin deplina transparenta si disponibilitate in realizarea de parteneriate de tip public-privat. Pentru a avea mai multi bani la bugetul Municipiului Constanta este nevoie de noi proiecte cu finantare partial nerambursabila, din diferite surse, de atragere a noi proiecte de investitii private si, nu in ultimul rand, de o mai buna dramuire a cheltuielilor efectuate din bugetul Consiliului Local. CCINA isi exprima dorinta ca, pe viitor, consiliile locale constantene sa constientizeze ca orice incercare de introducere a unor taxe si impozite suplimentare nu va mai putea fi posibila, fara respectarea, in totalitate, a prevederilor legale. CCINA isi exprima disponibilitatea de a colabora cu toate primariile din localitatile constantene in atragerea de investitori romani si straini si in intocmirea de noi proiecte, in vederea obtinerii de finantari pentru dezvoltarea afacerilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 477

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 559

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

22 Apr 2024 565

Ședință CL Constanța Se modifică lista obiectivele de investiții realizate din împrumutul de peste 253 de milioane de lei (DOCUMENT)

21 Apr 2024 438

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 418

Licitație, organizată de Primăria Constanța Cinci blocuri din zona Badea Cârțan vor fi reabilitate energetic. Contract de peste 12 milioane de lei (DOCUMENT)

12 Apr 2024 522

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 549

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2267

Investiţiile de modernizare de la Centrala Nuclearo-Electrică Cernavodă, analizate de preşedintele României cu directorul General AIEA

09 Apr 2024 554

Municipalitatea a demarat licitațiile pentru execuția lucrărilor de rea-bilitare termică pentru trei blocuri de pe strada Soveja din Constanța

09 Apr 2024 568

Guvern Se va moderniza calea ferată Predeal – București – Constanța. Valoarea investiției este de 2,16 miliarde lei (DOCUMENT)

04 Apr 2024 871

Ministerul Educaţiei a deschis un apel de proiecte pentru dezvoltarea competenţelor digitale

04 Apr 2024 476

MDLPA S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid, din Constanța

03 Apr 2024 609

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

31 Mar 2024 890

Construirea noului CET antrenează licitații după licitații. Primăria Constanța caută supervizori !

27 Mar 2024 499