Ședință CL Constanța Se modifică lista obiectivele de investiții realizate din împrumutul de peste 253 de milioane de lei (DOCUMENT)


Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, vineri, 26.04.2024, ora 12.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.     

Printre proiectele de pe ordinea de zi, se numără unul ce vizează modificarea HCL nr. 41/2023 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne, în valoare de maximum 253.918.900 lei, cu modificările ulterioare. 

Facem precizarea că acest lucru survine ca urmare a necesității de prioritizare. 

Inițiator al proiectului este primarul Vergil Chițac. 

Potrivit raportului de specialitate, pentru modificarea H.C.L. nr.41/2023, principalul obiectiv al administraţiei publice locale a municipiului Constanţa este asigurarea dezvoltării locale, în conformitate cu prevederile şi obligaţiile legale şi cu mandatul primit din partea cetăţenilor. Prin H.C.L. nr.41/2023, modificată prin H.C.L. nr.427/2023, fost aprobată contractarea unei finanţări rambursabile pentru realizarea unor obiective de investiţii care sunt enumerate la Anexele la hotărârârile sus menţionate. 

Având în vedere stadiul contractelor de execuţie pentru proiectele de investiţii, se constată oportunitatea şi necesitatea modificării listei proiectelor, în conformitate cu priorităţile municipiului Constanţa. Astfel, pentru unele obiective de investiţii se suplimentează suma din împrumut - obiectivele de investiţii nr.2(Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Teoretic Dimitrie Leonida din Constanța), 7(Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța), 8(Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal Constanța), 9(Reabilitare rețelelor tehnice primare/ transport a energiei termice din municipiul Constanșa -Etapa 1), 11(Reabilitara rețelelor de termoficare din municipiul Constanța-Etapa III) şi 13(Planificare Strategică integrată și administrație publică eficientă la nivelul Polului de creștere Zona Metropolitană Constanța).

Sumele necesare proiectelor menţionate anterior vor fi deduse din suma alocată obiectivelor de investiţii cu nr.3(Îmbunătățirea mobilității municipiului Constanța, între Gara CF și stațiunea Mamaia), 4(Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Traian, Constanța), 5(Incubator de afaceri Constanța), 6(Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța), 10(Reabilitare rețele tehnice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța, etapa 2), 12(Smart CT) şi 15(„Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța-etapa II”).


În imaginile de mai jos vă prezentăm obiectivele de investiții și valoarea acestora: 





Facem precizarea că, în urmă cu aproximativ 6 luni, primarul Vergil Chițac propunea în ședința Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 41/2023 privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de maximum 253.918.900 lei. 

Chițac propunea, pe de o parte, o ușoară micșorare a sumei de împrumut de la 253.918.900 lei, cât a fost aprobat inițial, la 251.493.859,16 lei, și modificarea listei de investiții și a sumelor alocate.  


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




În Secțiunea Document poate fi consultat proiectul în integralitate.


Citește și:

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 865

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 421

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 370

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 363

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 377

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 459

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 434

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 436

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 524

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 517

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 556

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 481

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 469

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 556