Învăţământul particular din Constanţa s-a primenit Complexul Educaţional „Copilăria", înfiinţat prin ordin de ministru

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronecu, a semnat ordinul privind absorbţia unităţii de învăţământ preuniversitar particular Şcoala cu clasele I-IV „Petre Ispirescu" din Constanţa, cu sediul pe strada Romană nr. 27, de către unitatea de învăţământ preuniversitar Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti" din Constanţa, cu sediul pe strada Romană nr. 27, persoane juridice de drept privat şi de interes public, parte a sistemului naţional de învăţământ.

Potrivit ordinului, unitatea de învăţământ particular Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti", acreditată potrivit Ordinului Ministrului Educaţiei nr. 3.569/2009 pentru nivelul de învăţământ „preşcolar", preia toate drepturile şi obligaţiile unităţi de învăţământ preuniversitar particular „Petre Ispirescu", autorizată potrivit dispoziţiilor Ordinului Ministrului Educaţiei nr. 1.673/2007 pentru nivelul de învăţământ „primar". Patrimoniul unităţii de învăţământ preuniversitar Şcoala cu clasele I-IV „Petre Ispirescu" este preluată de unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti" pe bază de protocol de predare-primire. În cazul desfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti" din Constanţa, patrimoniul acestei unităţi de învăţământ revinde fondatorilor. Personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din unitatea de învăţământ preuniversitar particular Şcoala cu clasele I-IV „Petre Ispirescu" va fi preluat de Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti" începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin. Nivelul de învăţământ „primar" al unităţii de învăţământ preuniversitar particular Şcoala cu clasele I-IV „Petre Ispirescu", absorbită, urmează procedura de acreditare conform prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii actului educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Începând cu data emiterii acestui ordin (1 august), noua unitate de învăţământ va purta denumirea de Complexul Educaţional „Copilăria".

Asociat unic şi administrator al societăţii

Copilăria SRL este Alina Loredana Muhscină.

Reţeaua unităţilor particulare din Constanţa

Învăţământ preşcolar: Grădiniţa Academia Piticilor, Grădiniţa Brâncovenească, Grădiniţa Căsuţa cu poveşti,

Grădiniţa Internaţională Happy Kids, Grădiniţa La Nouvelle Generation, Grădiniţa Colibri - toate din municipiul Constanţa, Grădiniţa Santa Maria Delle Grazie din Mangalia şi Grădiniţa Albă-ca-Zăpada din Năvodari.

Învăţământ primar şi gimnazial: Şcoala Brâncovenească, Şcoala Noua Generaţie, Şcoala Spectrum

Învăţământ liceal şi profesional: Liceul Gaudeamus, Educational Center Constanţa, Şcoala Postliceală Sanitară Dr. I. Cantacuzino, Liceul Omnia, Liceul Internaţional de Informatică, Liceul Ucecom Spiru Haret, Liceul Concord.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beznă pe bulevarde din municipiul Constanța! Ploaia și întunericul reduc vizibilitatea în trafic (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 237

Plouă la Constanța! Cum va fi vremea în următoarele zile la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 360

Primăria Constanța la judecată cu o firmă din Medgidia! Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

29 Apr 2024 176

Știri Constanța Doi bărbați au ajuns în custodia poliției după ce s-au șicanat în trafic (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 402

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 207

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 227

Lista candidaților din partea PUSL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 459

Știri Constanța Șofer prins băut și drogat la volan. Constatări

29 Apr 2024 270

Licitații publice Real Data Solutions SRL furnizează servicii de mentenanță pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Apr 2024 215

Licitații publice O companie din Suceava va asigura asistența tehnică în cadrul proiectului „Departament Mama și Copilul din cadrul SCJU Sf. Apostol Andrei Constanța“ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 258

Un imobil de pe strada Arhiepiscopiei din Constanța crește pe verticală. Datatur SRL a obținut un act de urbanism de la Minicipalitate

29 Apr 2024 281

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 584

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 350

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 274

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 293