Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!



CSM Constanța are o nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele de volei, baschet, handbal, rugby și tenis de masă în ligile naționale, Divizia A, dar și în competițiile de tineret, cadeți și speranțe. Atleții reprezintă clubul la Campionatele Naționale de Masters, luptătorii își măsoară forțele cu adversarii din țară la un memorial, iar șahiștii participă la Campionatele Naționale de la Eforie Nord.
 

Le ținem pumnii și le dorim succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.


== Handbal seniori ==
După duelul de miercuri cu Dinamo București, din EHF European League, CSM Constanța joacă un alt meci cu miză în Sala Sporturilor! Derby-ul etapei a XIX-a a Ligii Zimbrilor, contra lui Minaur Baia Mare, este o veritabilă finală pentru argintul acestei ediții de campionat. Cele două echipe sunt separate acum de numai două puncte în clasament, dar handbaliștii de pe litoral mai au de jucat restanța cu Steaua. Victoria i-ar face aproape vicecampioni pe jucătorii antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu, care cheamă constănțenii la sală pentru a-i susține la acest important meci. Sâmbătă, 2 Martie, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor! Meciul va fi în direct la Pro Arena HD, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.

== Handbal tineret ==
CSM Constanța Tineret joacă în deschiderea meciului de seniori, la Sala Sporturilor, în compania echipei CSM Vaslui. Partida contează pentru etapa a XI-a a Campionatului Național de Tineret – Seria B. Băieții antrenați de Enis Murtaza vor cea de-a șasea victorie din acest sezon. Sâmbătă, 2 Martie, de la ora 14.30, la Sala Sporturilor!

== Baschet senioare ==
Liderul neînvins al Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica ‘95, CSM Constanța încheie sezonul regulat pe terenul campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe. După ce le-au învins pe covăsnence la Constanța, provocându-le primul eșec intern după aproape 40 de meciuri!, fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămârgeanu merg la victorie și în Sepsi Arena! CSM Constanța luptă pentru cel de-al 14-lea succes stagional în fieful echipei care a dominat ultimele 7 sezoane ale ligii de baschet feminin. Joi, 29 Februarie, de la ora 19.00! Meciul va fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și pe youtube-ul FRB TV.

== Baschet seniori ==
CSM Constanța primește vizita campioanei U-BT Cluj Napoca, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționali de Baschet Masculin Getica ’95! Meciul din Grupa 1-10 are o favorită certă, dar băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian sunt hotărâți să dea totul pe teren contra campionilor României.
 

Baschetbaliștii de pe litoral încheie maratonul sportiv de sâmbătă, din Sala Sporturilor, unde mizează pe tribune pline! CSM Constanța - U-BT Cluj Napoca se joacă de la ora 20.30 și va fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.

== Tenis de masă ==

După ce au jucat, la Izvorani, returul Diviziei A în Campionatul Național de Tenis de Masă pe Echipe, fetele noastre se pregătesc pentru un meci istoric! CSM Constanța joacă prima manșă din Semifinalele ETTU Europe Cup pe terenul echipei spaniole Museo de la Almendra Francisco Morales, în localitatea Priego de Cordoba. Elena Zaharia, Alina Mușat, Bianca Mei-Roșu și celelalte jucătoare constănțene care vor intra în lotul pentru Spania vor înfrunta o echipă valoroasă, care a reușit să elimine un adversar venit din Champions League, UCAM Cartagena. Prima confruntare are loc luni, 4 Martie, de la ora 12.00 (locală), iar returul la Constanța, pe 17 Martie, de la ora 15.00. Staff-ul echipei noastre este alcătuit din antrenorii Viorel Filimon și Anamaria Sebe, și psihologul Mioara Șincan.

== Șah ==
Șahiștii noștri participă la Campionatele Naționale de Șah – Open, Senioare și Amatori, în perioada 23 Februarie – 2 Martie, la Eforie Nord. Competiția reunește 154 de jucători, dintre care 8 mari maeștri, 7 maeștri internaționali și 21 de maeștri FIDE, printre care și Henry Tudor. Vicecampion european de juniori, sportivul CSM Constanța, în vârstă de 13 ani, va lua startul în competiția Open. CSM Constanța este reprezentat de alți 16 tineri șahiști în competiția de amatori, rezervată jucătorilor cu ELO mai mic de 2200 și care nu sunt maeștri.

== Atletism ==
Întrecerile Campionatelor Mondiale de atletism în sală se vor desfășura în perioada 1-3 Martie la Glasgow. Din echipa României face parte și Petronela Simiuc Burr de la CSM Constanța, care va concura în proba de 1500 de metri (antrenor Valentin Anghel). Pentru atletă, cel mai bun rezultat al sezonului (indoor) este 4:14.91 minute, care figurează și ca record personal. Performanța a fost obținută în urmă cu trei săptămâni, pe 7 Februarie la un concurs desfășurat la Valencia. Hai România!

Tot în weekend și în aceeași sală se vor disputa Campionatele Naționale de Masters. Trebuie remarcată participarea sportivei Coculeana Oltean, care la 67 de ani va lua startul în probele de 60m, greutate, 400m.

Un adevărat exemplu de abnegație, dorință de a face sport, dovadă că vârsta este doar o cifră! Hai Constanța!, menționează CSM Constanța.


== Volei cadete ==
Derby-ul grupei între primele două clasate, cu victorii pe linie poate însemna continuarea seriei de invincibilitate pentru tinerele voleibaliste antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu. CSM Constanța și Bega Timișoara se vor afla de o parte și de cealaltă a fileului, Vineri 1 Martie, de la ora 13.00, în Sala Tomis.

== Volei senioare ==
Etapa a 20-a din Divizia A1 de volei feminin aduce pentru formația antrenată de Florin Voinea și Radu Began o partidă dificilă în deplasare pe terenul echipei CSO Voluntari. CSM Constanța își dorește să realizeze surpriza, meciul fiind programat Sâmbătă, 2 Martie, de la ora 17.

== Volei speranțe ==
Turneul cu numărul 4 în competiția speranțelor U15 se va disputa în weekend la Tulcea, iar voleibalistele conduse de pe banca tehnică de Vanesa Deșliu și Bianca Cojocaru se gândesc doar la victorii în meciurile cu CSS1 Constanța (Sâmbătă, 2 Martie – ora 11,30), CS Năvodari (Sâmbătă, 2 Martie – ora 17), și CSS Tulcea (Duminică, 3 Martie – ora 11). CSM Constanța este pe primul loc în grupă cu 26 de puncte, având 9 victorii din tot atâtea meciuri jucate.

== Rugby U20 ==
Etapa a 3-a din Campionatul Național U20 aduce tinerilor rugbyști de la CSM Constanța o partidă dificilă în deplasare cu LPS Suceava. După ce duminică a dispus clar la Mangalia de Politehnica Iași cu 52-0, echipa antrenată de Marius Codea și Claudiu Trandafir are în plan o nouă victorie pentru a-și respecta statutul de campioană en-titre. Partida se va juca Sâmbătă, 2 Martie, de la ora 11 pe Stadionul Unirea din Suceava.

== Lupte ==
Întrecerile „Memorialului Gheorghe Voicu” la lupte se vor desfășura la Brașov pe 1 și 2 Martie. CSM Constanța va participa cu o echipă de perspectivă formată din 6 copii și un cadet pregătită de antrenorul Gheorghe Grigore. Sportivii participanți sunt: Patrik Cerguta, Mădălin Cnej, Mihail Dănilă, David Macinoi, Alexandru Dănilă, Cristian Cojocaru și Eduard Gheorghe (cadet). Competiția este programată în Sala Colegiului Tehnic de Transporturi din Brașov.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

 
Editorial
Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 356

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 403

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 392

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 554

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 571

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 448

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 424

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 726

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 568

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 461

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 448

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 478