CSM Constanța, meci de gală cu Sporting CP Lisabona în EHF European League. Spectatorii au intrare liberă. „Sperăm ca sala să fie plină!“


 
  • În etapa a doua din grupa H a European League, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța se duelează primele două clasate. 
 
După succesul răsunător de pe terenul echipei maghiare MOL Tatabanya KC, la cinci goluri diferență (29-24), echipa masculină de handbal CSM Constanța susține primul meci pe teren propriu în actuala stagiune a grupelor întrecerii continentale EHF European League.
 
 
Marți, 24 octombrie 2023, de la ora 19.45, Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește meciul din Grupa H CSM Constanța - Sporting CP Lisabona. Se întâlnesc primele clasate în serie, după prima etapă, ierarhia fiind: 1. Sporting CP - 2p (golaveraj +17), 2. CSM Constanța - 2p (+5), 3. Mol Tatabanya KC - 0p (-5), 4. KGHM Chrobry Glogow - 0p (-17). Intrarea la meciul de la Constanța este liberă. Cealaltă partidă din grupă, în etapa a doua, KGHM Chrobry Glogow - Mol Tatabanya KC, se joacă tot marți, 24 otombrie. 
 
Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale grupei
 
„După o participare în șaisprezecimile Ligii Campionilor în 2019, Sporting CP Lisabona a ajuns până în sferturile de finală ale EHF European League în sezonul precedent. Sporting CP are în visteria sa 21 de titluri în Portugalia și 17 trofee obținute în Cupa Portugaliei. Urmează adversari de calibru pentru CSM Constanța, iar meciul cu Sporting CP va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate meciuri ale grupei H, ambele echipe având victorii, CSM Constanța pe terenul celor de la Tatabanya (29-26) și Sporting CP pe teren propriu cu KGHM Chrobry Glogow (37-20). Nu e prima întâlnire între o echipă a Constanței și Sporting Lisabona, în 2020, cu George Buricea în teren, alături de jucători care acum încă mai fac parte din echipă, Constanța remiza 27-27 în Sala Sporturilor, într-un tur preliminar EHF European League“, este mesajul CSM Constanța.
 
„Mi-a fost dor de Liga Zimbrilor“
 
Înainte de partida cu formația portugheză, echipa de pe litoral s-a impus în campionat cu CS Universitatea Cluj-Napoca, tot pe teren propriu, scor 29-26, la capătul unui meci în care a dominat și a încercat să își menajeze jucătorii cu probleme medicale ușoare și să apeleze la juniorii prezenți în campionatele de tineret și juniori 1.
 
„Clar că mi-a fost dor de Liga Zimbrilor. Ultimul meci a fost sezonul trecut și eram nerăbdător să intru iar pe teren. Este un începu destul de bun de campionat din partea mea, sper să fie la fel la cât mai multe meciuri la care voi participa. Cu Tatabanya ne-am descurcat foarte bine, am făcut ce am pregătit la antrenament. Suntem foarte mulțumiți de noi, ca toată lumea, de altfel“, a declarat tânărul Rareș Ștefan, care a avut două goluri din două aruncări.

 
„Avem nevoie de fiecare dintre voi în parte“
 

„Am fost obosiți, asta e clar, după un meci la Tatabanya infernal. Echipa din Cluj a fost bine pregătită, și-a dorit, dar noi cred că suntem mai buni. Ne bucurăm că am reușit să luăm punctele, aceasta fiind tot ce contează. Sporting e o echipă bună, dar noi de ceva timp tot demonstrăm că suntem capabili de lucruri deosebite. Nu cred că se va pune problema unei diferențe între noi. Va fi un meci echilibrat, din care sperăm să luăm puncte. Avem o echipă bine pregătită, care mă ajută să progresez la fiecare antrenament. Mă ajută și planul tactic foarte bun“, a menționat și coordonatorul Andrei Drăgan (5 goluri din 6 aruncări). „Vă așteptăm în număr cât mai mare, pentru că este un meci extraordinar și avem nevoie de fiecare dintre voi în parte. Hai Constanța!“, a fost mesajul handbalistului adresat fanilor.
 
„Ne dorim din tot sufletul să facem încă o surpriză“
 
„Ne așteptam să fie un meci destul de greu cu echipa cujeană, după deplasarea din Ungaria. Avem acum un nou meci foarte important, cu Sporting. Am încercat să odihnim câțiva dintre jucători, care aveau probleme medicale, și să punem accentul pe tineret. Mă bucur că cei tineri au arătat încă o dată că pot oricând să intre în echipă și să joace foarte bine. Sporting a jucat an de an în Champions League. Am urmărit-o și noi, marchează o medie de 36 de goluri la fiecare meci, chiar dacă întâlnește adversari extrem de tari. Sperăm să fie sala plină și să ne susțină, pentru că ne dorim din tot sufletul să facem încă o surpriză în European League, arătând astfel că orașul nostru merită să aibă echipa de handbal cât mai sus în această întrecere“, a punctat antrenorul secund Ionuț Pușcașu.
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie
Credeți că CSM Constanța va fi una dintre cele două echipe calificate din grupa H a EHF European League?

 
CSM Constanța, victorie mare cu Tatabanya
George Buricea - „Suntem mândri să reprezentăm România în Europa“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 245

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 353

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 338

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 441

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 480

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 405

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 571

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 579

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 453

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 445

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 325

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 429

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 730

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 575

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 467