CSM Constanța Voleibalistele cadete se pregătesc pentru turneul final. Alexia Ruci, convocată din nou la echipa națională


 
  • Prin calificarea la turneul final - Divizia Elită, cadetele CSM Constanța au intrat în galeria selectă a celor mai bune șase echipe din țară la această categorie de vârstă
 
Echipa de volei cadete a CSM Constanța a realizat performanța de a se califica la turneul final - Divizia Elită, pătrunzând astfel între cele mai bune șase echipe ale țării, alături de care va lupta pentru medalii la întrecerea programată între 3 și 7 mai.
 
Pregătită de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu, formația constănțeană are în componență jucătoare de mare perspectivă, care sunt angrenate pe mai multe fronturi, la cadete, junioare, dar și la senioare, la Divizia A2, cu echipa antrenată de Radu Began și Florin Voinea. Iar anul trecut, la categoria speranțe, au ocupat locul trei pe țară, cucerind medalia de bronz! Pentru vârsta lor, fetele au deja o bună experiență și li s-au deschis și porțile echipelor naționale. Iar una dintre voleibalistele din formația calificată la trneul final, Alexia Ruci, a participat deja la partide oficiale sub tricolor, cu echipa națională Under-17, la începutul acestui an, în Antalya, la turneul de precalificare zonal pentru Campionatul European din 2023.
 
Luna aceasta, împlinește 15 ani
 
De loc din Năvodari, tânăra sportivă a început voleiul în orașul ei natal, la nouă ani, cu antrenorul Robert Pererva, după care a venit la Constanța, fiind inclusă în echipa pregătită de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu. La nici 15 ani (vârstă pe care o va împlini în această lună, pe 13), Alexia are 1,83 m și calități certe pentru volei. În Turcia, a bifat primele convocări și primele puncte la echipa națională Under-17. Antrenorii acestui lot au alcătuit echipa finală pentru calificările din Antalya în urma unei acțiuni desfășurate la Izvorani, la care au convocat lotul lărgit. În afară de Alexia, la Izvorani a mai fost convocată o voleibalistă de la CSM Constanța, născută în 2008, Nicole Toma (fiica fostului mare handbalist Laurențiu Toma), care nu a mers însă apoi și în Turcia, ea fiind de vârstă mai mică chiar și decât Alexia. Nicole are și ea un viitor frumos și cu siguranță nu va mai dura mult până la convocările oficiale la acest lot.
 
Rezultate și la sport, și la școală
 
De altfel, Bianca Cojocaru spune că, la anul, din actuala echipă de cadete a CSM Constanța, vor fi convocate la lotul României cel puțin încă două jucătoare. „Lucrăm cu marea majoritate a fetelor de când aveau nouă - zece ani. Toate sunt de mare perspectivă, generația lor e foarte valoroasă. Au progresat mult, ceea ce se va vedea în continuare. Faptul că au evoluat la categoria lor de vârstă, dar și la niveluri superioare, inclusiv la Divizia A2, le-a ajutat mult, prin acumularea de experiență. Alexia a venit la noi pe la 11 - 12 ani, de la Năvodari, iar Nicole - și ea o fată cu calitățile deosebite și foarte muncitoare - a făcut înainte un an de volei la clubul Flamingo Constanța. Au urcat până la echipa națională și cu siguranță vor fi urmate la lot și de alte fete. Acum sunt în clasa a opta și e destul de greu pentru ele, au o presiune în plus. Își doresc să obțină rezultate atât pe plan sportiv, cât și la școală, dar sunt sigură că vor reuși să-și îndeplinească planurile“, a mai spus Bianca Cojocaru. Din lotul României care a evoluat în Turcia a făcut parte și Sara Buricea (1,80 m), fiica lui George Buricea, antrenorul echipei de handbal CSM Constanța.
 
Pregătire la Izvorani
 

În drumul către Euro, tricolorele Under-17 vor lupta luna aceasta într-un nou turneu de calificare, în Georgia (programat în perioada 21 – 23 aprilie). Cadetele României au intrat deja în cantonament, la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, iar între cele convocate se regăsește în continuare Alexia Ruci. De asemenea, de la CSM Constanța a fost chemată și Maria Știrbu, care joacă la echipa de Divizie A2 a clubului.   
 
„Vrem să menținem ștacheta ridicată“

 
Prin calificarea la turneul final - Divizia Elită, cadetele CSM Constanța au intrat în galeria selectă a celor mai bune șase echipe din țară la această categorie de vârstă, alături de Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CSM București, CSȘ Târgoviște și CSV Craiova, pe 18 aprilie urmând a se stabili și locul în care se va disputa turneul final. „Ne-am îndeplinit obiectivul de a ne califica la faza finală, iar acum vrem să menținem ștacheta ridicată și să facem performanță în continuare. Se va juca fiecare cu fiecare, câte un meci pe zi, iar fiecare punct va conta enorm. Ținem mult să obținem noi rezultate de vârf pentru Constanța“, a punctat Bianca Cojocaru.  
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
 
Citește și:
 
Volei
Constănțencele Alexia Ruci și Sara Buricea, primele puncte la Naționala României (GALERIE FOTO)

 
CSM Constanța
Voleibalista Alexia Ruci participă cu Naționala Under-17 a României la turneul din Turcia. Calificări pentru Euro

 
Așa tați, așa fiice!
George Buricea și Laurențiu Toma, bronz în Cupa României. Fetele lor, voleibaliste, aceeași medalie cu Academia Tomis (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 518

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 483

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 811

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 681

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 543

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 563

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 571

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 455

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 643

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 638

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 503

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 480

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 348

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 480

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 756