Deţinătorul brandului FC Farul, discuţie cu reprezentantul SSC Farul Ce a spus Ciprian Marica după întâlnirea cu Georges Muzaca

Vicepreşedintele SSC Farul Constanţa, Georges Muzaca, s-a întâlnit cu Ciprian Marica, deţinătorul brandului FC Farul, pentru o primă discuţie privind o eventuală colaborare la echipa nou-promovată în Liga a 2-a.

După întrevedere, ambele părţi au postat pe paginile de Facebook amănunte de la întâlnire.
 
Ce a cerut fostul atacant al echipei naţionale a României şi ce a decis Consiliul Director al SSC Farul. La postarea lui Marica de pe reţeaua de socializare au comentat şi fani constănţeni, iar la unele comentarii fostul fotbalist a şi răspuns.

„Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, deoarece considerăm că aveţi dreptul să fiţi informaţi corespunzător cu privire la negocierile între Asociaţia Suporter Spirit Club Farul Constanţa şi deţinătorul brandului F.C. Farul (marca şi palmaresul), dl Ciprian Marica, vă comunicăm următoarele:

1. Persoana mandatată de către Asociaţie pentru a purta negocieri cu dl Marica a fost vicepreşedintele acesteia, dl Georges Muzaca.

2. În urma solicitării persoanei mandatate, adresate d-lui Marica, de a ne pune la dispoziţie în scris solicitările sale, am primit mesajul pe care îl anexăm acestui comunicat.
3. După cum se poate vedea cu uşurinţă, însăşi din primele rânduri ale acestui mesaj, intenţia este nu de negociere, ci mai degrabă de preluare a întregii Asociaţii fără nicio pretenţie din partea noastră.

4. Având în vedere faptul că dl Marica nu a inclus în acest mesaj nicio descriere a planurilor sale de după preluarea S.S.C. Farul, niciun proiect şi nicio eventuală sursă de finanţare pentru a susţine o evoluţie onorabilă în următorul sezon al Ligii a II-a, Consiliul Director al Asociaţiei a decis, cu unanimitate de voturi să nu pună la dispoziţia dânsului niciunul dintre documentele solicitate. La fel ca orice suporter interesat, dânsul şi asociaţii săi, dacă există, pot consulta Statutul Asociaţiei noastre pe site-ul oficial al acesteia.

5. Totuşi, am fi dispuşi să colaborăm, dar doar dacă dânsul este de acord să semnăm un protocol, prin care să ni se garanteze următoarele:


a) prezenţa în cadrul Consiliului Director, pe o funcţie care nu poate fi vacantată sau ocupată de către o persoană care nu este desemnată de către actualii membrii ai Asociaţiei şi care să aibă drept de VETO, cu privire la orice aspect pus în discuţie, oricât de important sau insignifiant
şi

b) prezenţa în cadrul Comisiei de 3 cenzori ai Asociaţiei a cel puţin 2 membri, care vor fi aleşi din rândul membrilor fondatori/ cotizanţi ai Asociaţiei existenţi în prezent.
 
Cu toţii ne dorim ca acest proiect să continue, dar doar în interesul perpetuării şi conservării spiritului farist! Până acum, suporterii au reprezentat garanţia faptului că toate resursele generate de proiectul S.S.C. Farul au fost cheltuite cu judiciozitate, transparenţă şi cu respectarea tuturor rigorilor impuse de legislaţia în vigoare. Prin aceste două doleanţe, considerăm că munca şi eforturile pe care le-am depus până acum în slujba Farului vor fi respectate şi valorificate şi pe viitor.

Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, a fost mesajul SSC Farul.

„Nu vine nimeni să sprijine o societate care nu are transparenţă“

De cealaltă parte, după întâlnirea cu Georges Muzaca, Ciprian Marica a postat pe Facebook:

„Dragi prieteni. După preluarea brandului Farul s-au scris multe şi s-au spus şi mai multe. Eu am fost mereu deschis cu cei care au accesat această pagină, din respect pentru interesul pe care mi-l acordă. Sunt dator în consecinţă să vă informez şi despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, pentru că foarte mulţi dintre voi m-aţi contactat ca să aflaţi planurile mele.

V-am asigurat de bunele mele intenţii şi de deschiderea mea. Multe persoane m-au contactat în numele clubului SSC, spunând ca sunt din conducere, membri fondatori sau simpli cotizanţi. Am avut o întâlnire cu dl Muzaca, din postura de oficial al clubului, mandatat de conducere sa discute despre viitor. Nu au fost negocieri, nu se poate negocia nimic la o întâlnire informală, în care se discuta despre intenţii, despre planuri.
 
O negociere este ceva mult mai complex. Apreciez mult faptul că oamenii sunt deschişi, că văd in mine o soluţie pentru viitorul parcurs al echipei. Eu am entuziasm şi vreau să ajut. Dar pentru a face paşi concret, pentru a pune pe picioare un club, trebuie mult mai mult decât să se deseneze organigrame, să se împartă funcţii.
 
Ca un prim punct de plecare într-o viitoare colaborare, de orice fel, am solicitat documente, să ştiu care e forma de organizare, ce fonduri există, ce cheltuieli au fost, dacă sunt datorii. Aşa este normal când porneşti o activitate. Şi dacă deschidem împreună un chioşc de ziare, o tarabă în piaţă, tot aşa se fac lucrurile. Cu atât mai mult în cazul unui club de fotbal.
 
Din păcate, nu am primit nimic, şi nici asigurări că mi se pot prezenta documente. Spun din păcate, pentru că timpul este foarte scurt. Soluţia despre care vorbesc o parte dintre cei implicaţi în club, desfiinţarea, nu este o dovada de seriozitate. După cum nu poţi gândi că desfiinţezi clubul, pentru că poţi înfiinţa oricând altul. Sunt oameni care au sentimente pentru această echipă, care au speranţe, nu poţi să le închizi obloanele pur şi simplu.
 
Eu aştept în continuare să primesc ceva concret, ca să putem începe o muncă împreună, să găsim soluţii, să aducem parteneri lângă echipă, oameni şi societăţi care să pună umărul la redarea strălucirii Farului. Nu vine nimeni să sprijine o societate care nu are transparenţă“.

„Doar brandul Farul nu e de ajuns pentru a câştiga meciuri“

 Ciprian Marica (32 de ani, cu 71 de meciuri şi 25 de goluri la echipa naţională) i-a răspuns apoi unui suporter constănţean care a comentat la postarea fostului fotbalist. „Pe lângă iubirea, patima şi dăruirea voastră, un club înseamnă acte, bilanţuri, documente constitutive, că doar e o societate, nu o gaură neagră. Aştept. Dar insist cu rugămintea de a nu mă asocia pe mine cu greşelile trecutului. Nu e cinstit. Eu am dat dovadă de bună-credinţă atunci când am investit din munca mea să ajut acest club. Primesc zilnic propuneri să merg la alte echipe, Bacău, UTA, Galaţi, Piteşti, chiar. Am ales Farul cu sufletul, pentru că eu m-am simţit fotbalist pe acest teren. Nu pentru că aş fi fost farist de mic, pentru că aş fi jucat pentru Farul. Ci pentru că la Constanţa m-am simţit fotbalist, pentru că m-a impresionat pasiunea oamenilor care stăteau cu noaptea în cap la cozi să prindă bilete la meciurile naţionalei. Pentru că am obţinut calificarea la EURO aici, o bornă importantă în cariera mea. Pentru că am casă în Constanţa, petrec mult timp în acest oraş, am vorbit despre Farul cu foarte mulţi oameni în oraş şi mi-a plăcut pasiunea lor. Pentru că am crezut şi cred în continuare că această zonă poate şi merită să aibă un club de top în fotbalul românesc. Am studiat în Elveţia, în Germania şi Spania managementul cluburilor tocmai pentru că am vrut să învăţ de la cei care fac cel mai bine asta. Când toţi îmi recomandă să-mi trăiesc viaţa în liniştea străinătăţii, eu vreau să fac ceva în ţara mea. Am făcut un prim pas, o faptă, cum vă place vouă să spuneţi. Dar doar brandul Farul nu e de ajuns pentru a câştiga meciuri şi voi ştiţi bine asta. E nevoie să fie făcute lucrurile corect, pentru a face ceva durabil, dar deschiderea şi transparenţa trebuie să fie totală din toate părţile“, a punctat Marica, printre altele.

 „Haideţi să încetăm cu astea!“

 Fostul internaţional al României a fost interpelat apoi, tot la postarea de mai sus, printr-un comentariu, şi de cel mai cunoscut suporter constănţean, Sorin Mihăilescu. „Ciprian, este adevărat că la întâlnirea cu vicepreşedintele executiv al SSC, domnul Georges Muzaca, s-a dorit să puneţi pe hârtie ceea ce îşi doreşte fiecare parte implicată? Tu şi Suporter Spirit Club Farul. Ştii că aşa este. Corect? Atunci este ciudat să afirmi: «Nu pot lua o decizie acum. Nu decid eu!». Întrebarea firească este cine decide în spatele tău. Lumea te crede de bună-credinţă şi chiar dacă ştiu multe, foarte multe, cred acelaşi lucru, numai că este mare păcat că îi laşi pe alţii să se folosească de numele tău. Noi suntem de bună-credinţă, din cauza asta voiam şi vrem să rămână scris ceea ce dorim. NU vrem nimic pentru noi şi ne doare doar de Farul. Asta pentru că tot vorbeşti de transparenţă. Şi mai OK ar fi să vii duminica viitoare în AG a membrilor cotizanţi şi să îţi prezinţi proiectul. O vei face?“.

„Sorine, tu mă cunoşti de multă vreme. Cum poţi să spui vreodată că eu, Ciprian Marica, aş fi paravanul altcuiva? Pe banii mei, pe numele meu, pe energia şi sentimentele mele? Pe liniştea mea, până la urmă! Haide să încetăm cu astea!“, a răspuns Ciprian Marica.

 Adunare Generală Extraordinară a SSC Farul

 AG la care face referire Sorin Mihăilescu este Adunarea Generală Extraordinară a membrilor cotizanţi ai Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul Constanţa, programată duminică, 15 iulie, începând cu ora 13.00, la sediul Asociaţiei din bulevardul Aurel Vlaicu nr. 70. Ordinea de zi a şedinţei este următoarea: 1. Aprobarea bugetului pentru sezonul competiţional 2018 - 2019 şi 2. Diverse. „Vă aşteptăm în număr cât mai mare pentru a lua deciziile care vor influenţa organizarea activităţii sportive în următorul sezon! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa, 2 - Facebook (Ciprian Marica)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1204

Caelia Mamaia SRL, proces cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

14 Mar 2024 838

Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, a rămas fără permisul de conducere. Ce amendă a primit fostul fotbalist

08 Oct 2023 1401

Definitiv! Apele Române au pierdut procesul deschis fostei firme a lui Ciprian Marica. „Instanța nu poate stabili cadrul procesual“

25 Sep 2023 1258

E oficial Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Sep 2023 2064

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, dată în judecată de Apele Române! Judecătoria Constanța, decizie definitivă (MINUTA)

08 Sep 2023 911

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, în proces cu Apele Române. Anunțul Judecătoriei Constanța

07 Sep 2023 1138

Cum au pierdut Apele Române procesul intentat firmei Caelia Mamaia SRL, deținută până de curând de Ciprian Marica (MOTIVARE)

03 Sep 2023 3466

Firme Constanța Ciprian Marica s-a retras din Caelia-Mamaia SRL! Cui i-a cesionat părțile sociale și pentru ce sumă

01 Sep 2023 5526

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3515

Farul Constanța își amenajează parcarea de la stadion și construiește o cafenea! Răspunsul primit de la Mediu

22 Apr 2023 10820

Farul Constanța va deschide, la City Park Mall, un stand pentru produsele comercializate de club. La baza Academiei Hagi a fost deschisă o cafenea (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 6039

Ciprian Marica, fost fotbalist la Șahtior Donețk „Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!“

26 Feb 2022 2223

Ciprian Marica „Acuzațiile care mi se aduc sunt la limita ridicolului“

24 Jan 2022 3041

Ciprian Marica, după meciul România - Islanda „Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc“

12 Nov 2021 2533