Stiri calde

Directorul General Transgaz, Ion Sterian. „Lucrările pentru proiectul BRUA vor fi finalizate la termen”Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, aflat în aceste zile la Reuniunea Ministerială de la Sofia a CESEC – Central and South Eastern Europe Gas Connectivity Group - a avut, în marja reuniunii, o întâlnire cu semnatarii memorandumului pentru coridorul vertical de transport al gazelor din Grecia spre UE, mai precis reprezentanți ai DESFA (operatorul de transport gaze naturale din Grecia), Bulgartransgaz (operatorul de transport gaze naturale din Bulgaria) şi al ICGB (compania responsabilă de dezvoltarea interconectării Grecia-Bulgaria) şi al DG Energy (Direcție Generală din cadrul Comisiei Europene).
Activitatea Transgaz, în asigurarea realizării proiectului BRUA, se bucură de aprecierea Comisarului European pe Energie, Miguel Arias Canete. Acest lucru ne onorează şi ne obligă să ne vedem în continuare de treabă şi să ne respectăm angajamentele. Lucrările pentru BRUA faza 1 sunt estimate să fie finalizate pentru data de 31 decembrie 2019. Transgaz are toate fondurile necesare pentru acest proiect. Lucrăm îndeaproape şi în bune relații cu BERD, BEI şi Banca Mondială, pentru că este un proiect de anvergură majoră. Tratăm BRUA cu importanța pe care o reclamă şi, doresc pe această cale să-mi reafirm angajamentul de a gestiona eficient şi responsabil acest proiect şi de a mă asigura că toate termenele vor fi respectate, aşa cum a fost convenit”, a declarat Ion Sterian, Directorul General al Transgaz.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transgaz obține o finanțare în valoare de 50 de milioane de euro pentru o nouă conductă

17 Dec 2018 479

Economica.net Transgaz a scos la licitaţie lucrările pentru infrastructura de export de gaze din Dobrogea

12 Dec 2018 355

Anunț important pentru acționarii Transgaz SA, cu privire la plata dividendelor

07 Dec 2018 318

Investiții masive ale Ministerului Economiei pentru Transgaz și Transelectrica. Vizată este și Dobrogea

29 Sep 2018 421

Procedura de preluare a Vestmoldtransgaz finalizată de SNTGN Transgaz SA. Încep lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

07 Sep 2018 559

Consultări publice anunţate de Transgaz SA pentru preluarea gazului de la ţărmul Mării Negre. Unde vor avea loc

05 Sep 2018 803

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 1782

Cum arată conductele gazoductului BRUA de pe teritoriului României (galerie foto)

22 Aug 2018 531

Investiție de 360 de milioane de euro a Transgaz pentru realizarea conductei de preluare a gazelor din Marea Neagră

21 Aug 2018 1076