Sport

Era în concediu la munte, cu familia Dumitru Mihăilescu, expertul sportiv al CS Farul, a murit cu 20 de zile înainte de a ieşi la pensie

Familia sportului constănţean este din nou în doliu, după ce, în zorii zilei de ieri, s-a stins din viaţă, pe neaşteptate, Dumitru Mihăilescu, expertul sportiv al CS Farul.
 
Fost sportiv de mare performanţă (campion naţional la atletism, în probele lungi), fost antrenor, fost metodist şi fost director al clubului constănţean, Dumitru Mihăilescu a slujit cu devotament zeci de ani CS Farul, fiind o persoană stimată şi respectată şi un profesionist desăvârşit. Pe 12 august a.c. ar fi împlinit 65 de ani şi era în pragul pensionării, ziua de 10 august urmând a fi ultima sa în serviciul CS Farul!
 
Dumitru Mihăilescu a murit la ora 5.00 a zilei de ieri, la un hotel din Poiana Braşov, acolo unde se afla în concediu cu familia. „În zorii zilei de luni, 23.07.2018, a încetat să bată inima mare a bunului nostru coleg şi prieten, Dumitru Mihăilescu (Mişu), expert sportiv în cadrul clubului. După mai bine de 40 de ani, timp în care a activat în club ca sportiv, antrenor, metodist, director şi expert sportiv, a încetat activitatea brusc, cu 20 de zile înainte de pensionare. Dragul nostru, ai plecat într-un lung concediu înainte de pensie, pensie pe care o aşteptai cu nerăbdare. Vei rămâne veşnic în inimile noastre! Dumnezeu să te aibă în pază! Condoleanţe familiei! Niki, Alina, Iulian, suntem alături de voi! Colectivul Clubului Sportiv Farul Constanţa“, este mesajul postat pe site-ul clubului, toţi cei de acolo plângându-l pe Dumitru Mihăilescu: „Adio, dragă Mişule!“.

„Toată lumea plânge“

Ca sportiv al CS Farul, Dumitru Mihăilescu a fost coleg, printre alţii, cu Ilie Floroiu şi cu Sorin Başturea, fostul, respectiv actualul director al CS Farul, iar prietenia şi colaborarea dintre ei a continuat de pe pista de atletism în activitatea administrativă a clubului. „Nimeni din club nu-şi găseşte cuvintele. Toată lumea plânge! Nu ne vine să credem! Eu am vorbit cu el aseară (n.r. luni seară)! Familia CS Farul regretă profund dispariţia dintre cei vii a unui coleg excepţional şi a unui bun prieten. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a spus Sorin Başturea.
 
„Pe Mişu îl ştiu din anul 1971, de când m-am apucat de atletism. Ne-am antrenat împreună, am fost colegi de cameră, am participat la antrenamente şi la competiţii împreună. Din 1990, am început să colaborăm la CS Farul. Dumitru Mihăilescu a fost un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Moartea sa este o mare lovitură pentru noi toţi şi pentru CS Farul. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Îi vom păstra veşnică amintirea!“, a precizat şi Ilie Floroiu.

„Un om, un dascăl şi un manager deosebit“

Înmormântarea este prevăzută pentru ziua de miercuri, 25 iulie, la Cimitirul Municipal din Constanţa. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la casa mortuară a Bisericii „Sf. Gheorghe“ din Constanţa (strada Nicolae Iorga nr. 12, în imediata apropiere a şcolilor Gimnaziale nr. 4 şi 5). „Sportul constănţean din nou în lacrimi. Aducem un ultim omagiu celui ce a fost un om, un dascăl şi un manager deosebit, Dumitru Mihăilescu! Sufletul lui va trăi veşnic la Constanţa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, este mesajul colegilor de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi al Marianei Solomon, directorul instituţiei.

Un mesaj de condoleanţe a transmis şi Elena Frîncu, fost director al DJST Constanţa. „Am avut un șoc când am auzit. Dumitru Mihăilescu a trăit frumos și discret. A fost temelia pregătirii tuturor sportivilor. Discret, smerit și treaba dusă până la capăt pentru toți sportivii CS Farul, indiferent de valoarea lor. A fost un mare om și un mare caracter. Greu de înlocuit un asemenea slujbaș. Slujbașul perfect, omul cheie. Cu ținută, cu prestanță, cu răbdare și cu mult bun simț. A trecut prin toate funcțiile la club. Reprezenta 75% din munca unui director. Orice îl rugai găseai imediat soluția“, a spus Elena Frîncu.         

„Nu este adevărat, nu se poate!“

„Un suflet bun s-a înălţat la Ceruri! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, „Astăzi, m-am trezit și am fost năucit de această veste. Colegul nostrum Mișu nu mai este. Greu de acceptat acest crud adevăr. Dumnezeu să te odihnească în pace, Mișule! Condoleanțe familiei!”, „O mare pierdere, un om de excepție! Regret foarte mult. V-am respectat mereu, iar în sufletul meu veți rămâne un mare om!”, „Condoleanţe! Oamenii deosebiţi nu vor fi uitaţi! Dumnezeu să te ierte, Dumitru Mihăilescu! Nu îmi vine să cred că ai plecat”, „Dumnezeu are nevoie de oamenii buni lângă El!”, „Nu pot să cred! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace şi linişte!“, „Oh, Doamne… Am pierdut un om extraordinar. Un prieten deosebit. Dumnezeu să te ţină în paza Lui, Mişule!“, „Un om excepţional! Dumnezeu să-l ierte!“ sau „Nu este adevărat, nu se poate! Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!“, sunt câteva dintre mesajele prietenilor şi apropiaţilor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ai plecat mult prea devreme!” Dumitru Mihăilescu, fostul expert sportiv al CS Farul, ar fi împlinit astăzi 65 de ani

12 Aug 2018 756

CS Farul Constanța. Despărțirea de Dumitru Mihăilescu. Ultimul drum „A fost un sufletist. Iubea sportul și respecta sportivii“ (galerie foto + video)

26 Jul 2018 774

​Imagini de la eveniment Constanţa. Înmormântarea lui Dumitru Mihăilescu. Ultimul tur de pistă pe stadionul „Farul" (galerie foto+video)

25 Jul 2018 1485

Înmormântarea lui Dumitru Mihăilescu are loc astăzi. Cortegiul funerar va opri şi la CS Farul, şi la stadionul „Farul“

25 Jul 2018 759

O nouă tragedie a lovit sportul constănţean A murit Dumitru Mihăilescu, expertul sportiv al CS Farul!

23 Jul 2018 5199

Două clădiri de zece etaje fiecare, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Cine este investitorul

13 Feb 2018 2578

A murit mama lui Dumitru Mihăilescu, expertul sportiv al CS Farul

29 Nov 2014 987

Doliu la Clubul Sportiv Farul Constanţa

28 Nov 2014 1481

Cinci medalii obţinute la Belfast Un pompier constănţean a devenit campion mondial (galerie foto)

14 Aug 2013 1650

Campionatul Naţional şi Cupa Farul Clubul Farul şi-a surclasat adversarele la gimnastică aerobică (galerie foto)

01 Oct 2012 2566

Maistri militari, la ceas aniversar

07 May 2008 816

Luna plina de medalii pentru CS Farul

19 Jul 2006 440

Catalina Ponor si-a regasit starea buna de spirit

06 Jan 2006 448

CS Farul, pe ultima suta de metri inaintea startului de sezon

06 Jan 2006 382

Matei Stanei, nemultumit de premierile de la Jocurile Olimpice

10 Jun 2005 789

Dumitru Mihailescu, numit oficial director general CS Farul

08 Jun 2005 536

Portretul unui campion

08 Jun 2005 622

Schimb de stafeta la CS Farul

31 May 2005 564

Aproape un deceniu de aparitii ale publicatiei "Timona"

28 Apr 2005 778

An de exceptie pentru CS Farul

09 Dec 2004 408

Zi aniversara pentru maistrii militari

05 May 2003 1030

Cel mai mare numar de medalii

25 Feb 2003 568